Seuraavat särkyneet 36

  • licence27

Tappioita tuli. Täry temppuili, huomenna koitetaan uudestaan. Enemmän kuitenkin ihmettelen lavetin takavaloa, koska mielestäni en peruuttanut mihinkään ahtaaseen paikkaa ja etuperin ajamalla se ei murene. Olisiko sit vaan väsynyt halki ja pudottnut tärinästä kun en tällä kertaa rutannut edes lajittelukouralla.

Oli masentavaa katsoa missä jamassa noin 1965 rakennetun kerrostalon takapiha on. Joko talo on painunut tai maata on nostettu, mutta kummassakaan tapauksessa asukkaat eivät ole tyytyväisiä kun kaadot on perseellään ja kaatosateella vesi virtaa kynnysten alta sisälle.

Nyt tehtävä pienimuotoinen korjaus auttaa lähinnä nopeisiin runsaisiin kuuroihin, mutta ei poista liian alas rakennetun talon ongelmaa. Korjaus on suunniteltu väärin siinä mielessä että 2 metriä seinästä maan pitäisi kaataa talosta poispäin. Vähempikin riittää jos kaatoa on esimerkiksi 20 cm, kouru tai pihakaivoja. Oja- tuo heinälatojen ohella katoavaa kansanperinnettä edustava kummajaisuus puuttuu.

Kaupunki yrittää välttyä tulvavahinkokorvauksilta vaikka kyseessä oli vain raju kuuro. Putkistot on alimitoitettu ja rakennuksia liikaa ja liian alhaalla. Jos purkulinja puuttuu niin ei salaojista tai sadevesijärjestelmistä ole mitään hyötyä. Purkulinjakaan ei auta jos se on tukossa tai veden pinta liian korkealla.

Muutama vuosi sitten siltarumpua vaihtaessa ehdotin että laitetaan 300 tai 400 mm putki padosta läpi. Se ei tietenkään johtajille sopinut. Kun pato viimein saatiin pystyyn ja pohja valmiiksi alkoi sade ja vesi valtaojassa nousi niin rajusti että pato oli pakko purkaa jo seuraavana päivänä.

300 mm putkesta 3 m korkeuserolla menee läpi melkoinen määrä vettä. Joku näppärä voi sen vaikka laskea. Putkikaan ei olisi välttämättä pelastanut padon purkamiselta, mutta olis voinut riittää siihen saakka kun uudet putket saatiin paikoilleen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus