Silitystä ja silmänruokaa

  • licence27

Päästyäni manaamasta ettei töissä koskaan näe mitään kaunista- Shamaani leppyi tai karma vaihtoi puolta.

Aamupäivä meni öljyiseksi, koskapa Valtran moottoriöljynsuodattimet oli pajalta lopussa niin tarvi ensin aamulla ajella varaosiin, sieltä takaisin, manata veljeni hukkaamaa öljynsuodatinavainta, etsiä toinen, heittä se takaisin ja uudella IKH:n kolmihaaraisella suodatin irti.

Varsin vähällä käsien likaamisella pääsi oikeisiin töihin, mutta toista tuntia myöhässä. Onni onnettomuudessa oli sit se että ruokailu osui selvästi oikeaan hetkeen. Työmaan harjoittelija silitti pöytäliinoja ja minä herkuttelin suulla ja silmillä.

Se tyttö oli pitkä hoikka vaalea ja kaunis kuin enkeli. Ensinäkemältä meinaisin pistää koneen puomin sähkölinjaan. Oli siis vielä opiskelija matkailualalta, mutta näytti lähinnä supermallilta.

Sinänsä saman paikan tarjoilija ja toinen harjoittelijan kanssa kokolailla samoja hommia tehnyt nuori nainen olivat ja ovat varmaan edelleen hyvin kauniita fiksuja.

Viimein sit kotiin päästyäni piti vielä tankata ja käyttää painepesuria. Tankkaus nyt sentään onnistui, mutta kiitos kolmoskuskin ja kolmiakselisen vapaiden harjoitusten on vielä tuhoja sen verran korjaamati ettei toivoakaan kytkeä pesuria. 21:ssa vaunu ja liikkeellä, 650:ssa tukkikoura. Takalasi puhdistui parilla ämpärillisellä, mut melkein jo rupesin kaivamaan sähköllä toimivaa painepesuria esiin. Siitäkään ei tosin olisi ollut mitään hyötyä kun kaikki 3-vaihe roikat on lainassa.

Täällä joku pääsii kirjoittamaan yleisönosastoon että hölmöä liittää sairaalakiinteistö kaukolämpöverkkoon- no hälmölässä kun ollaan niin kunta myi sen kaukolämpöfirman ruotsalaiselle ryöstöfirmalle. Nyt kun olisi oma lämpöyhtiö niin sairaalalle ilman muuta oma hakekattila, kunnon varastosiilot ja varmuuden vuoksi liitos sekä maakaasuoputkeen että kaukolämpöverkkoon- voihan sitä lämpöä syöttää myös toiseen suuntaan.

Maalämpöä ehdotettiin- toki mahdollista. Onhan Petäyksessäkin kaiketi 20 reikää ja ties kuinka monta kilometriä keruuputkea, mutta SÄHKÖÄ sekin vaatii. Jos sairaalakiinteistö tehtäisiin nyt niin sen seinissä olisi ainakin 25% lisää eristepaksuuttaa tai paremmat materiaalit, katossa niin ikään, puhumattakaan perustuksista, ilmanvaihdosta pelastusteistä, ovista ja ikkunoista.

Julkiset rakennukset on niin kalliita- Viipurin linnan torniinkin on uponnut kohta niin paljon rahaa että sen kultaisi jos olisi yksityinen. Tuollainen sairaalakompleksi- siinä olisi valmiikisi ruma rakennus vuorattavaksi aurinkopaneeleilla ja katettavaksi osittain keräimillä- kesällä toivisi varmaan helvetin hyvin ja työllistäisi putkimiehiä myös talvella, mutta ei löydy pienestä kunnasta rahaa eikä rohkeutta edes ehdottaa moista.

Vaan jos ajattelisi että se tönö pysyy pystyssä vielä 25- 50 vuotta ja on rempan tarpeessa niin tekisi siitä yhden siiven tai puoli siipeä nyt paneeleilla, keräimillä ja maalämmöllä. Toinen puoli kiinni siihen kaukolämpöön ja vuosi seurantaa ennen seuraavan siiven remonttia. Väitän että Talvella kaukolämpö voi olla hetkellisesti halvempi, mutta kun kesä koittaa, aurinko paistaa ja ilmastointi pyörii niin jo alkaa vaaka kääntyä- Siitä sit saa laskettua takaisinmaksuajan nykyisellä energian hinnalla, josta taas päästään faktaan ettei energian, varsinakaan öljyn hinta laske vaan voi nousta kymmeniä prosentteja vuodessa. Ei aurinkopaneelitkaan ikuisia ole, mutta sitä mukaan kun energian hinta nousee lyhenee aurinkopaneelien takaisinmaksuaika.

Jos vielä olisi niin että aurinkopaneelille olisi takuuta 25 tai 50 vuotta niin se alkaa olla jo kilpailukykyinen italialaisen kupruilevan marmorin kanssa+ vaikka paneelin teho hiipuisi, se voi silti mekaanisesti kestää talon pintamateriaalina pidempään kuin mikään maali.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus