Urbaanilegendaa synnyttämässä

  • licence27

On asioita joita ei voi paeta, syntymä, kuolema sit seuraavan taitavat olla kateus ja verottaja. Ulosottomieskin on aika korkealla.

Kuitenkin voi tapahtua seuraavasti: Erään kunnan parhaalla eli kalleimmalla asuntoalueella eleli nainen, kutsutaan häntä nimellä Riitta ("nimi muutettu") miehen etunimi taas yksi miehen peniksen lempinimistä.

Rakennusaikana pohja on kokolailla valmis ja mies tilaa reilun päivän ajaksi miehen ja koneen töihin. Siitä tulee reilun viiden sadan euron lasku. Lasku lähtee ensin kokonaisena tilaajalle, eli miehelle- rahoja ei kuulu. Soitto perään - mies pyytää laskun jakamista vaimonsa kanssa. Uudet laskut lähtevät Riitalle ja hänen miehelleen. Rahoja ei kuulu, soittoja perään, rahoja ei kuulu.

Menee vuosi jos toinenkin ja urakoitsija hermostuu tyhjiin lupauksiin ja vie laskun oikeustalolle ulosottoon.

Kuluu kuukausi, vähän toista ja samanniminen mies eri kunnasta soittaa kiihtyneessä mielentilassa. Hänelle ja vaimolleen Maijulle "(nimi muutettu") on tullut paperia ulosottovirastosta ja kun eivät ole ottaneet vastaan, eivätkä valittaneet niin oikeudessa on yksipuolisesti päätetty että lasku on ulosottokelpoinen.

Koska henkilö on kuitenkin väärä; Urakoitsija menee uudelleen oikeustalolle kysymään mitä ihmettä on tapahtunut. Samalla karhuaminen keskeytetään.

Kuluu taas aikaa, ihan vaan siitä syystä että urakoitsijalla on kovasti töitä. Viimein päästään vuoden 2011 ensimmäiselle virastopäivälle ja alkaa selvittäminen mitä oikeasti on tapahtunut.

No alkuperäisessä paperissa on ollut ihan oikeat nimet sekä miehelle että naiselle. Samoihin aikoihin kadonneen puhelimen muistissa katoaa myös miehen laskutustiedot. Sillä välin rakentajapariskunta on pistänyt lusikat jakoon ja nainen muuttanut aikaisemmin, miehen asuessa rakennetussa talossa.

(Urakoitsijalla ei siis ole 100% varmuuttaa ongelma-asiakkaiden osoitteesta, joten hän laittaa haku paperiin oikeana pitämänsä puhelinnumeron ja osoitteen ja tietenkin oikeat nimet.)

Oikean niminen henkilö- siis väärä mies, mutta oikea osoite ei siis ottanut lappua vastaan, eikä tehnyt ulosottovalitusta. Sitä ei tehnyt myöskään hänen uusi vaimonsa jonka nimi oli ulosottovirastossa muutettu Riitan tilalle. Näin ollen kaksi asiasta täysin tietämätöntä ihmistä oli todettu yksipuolisesti yhteisvastuullisiksi toiselle avioparille tarkoitettuun maksuun.

Tarinan opetus on mielestäni se että tehkää laskunne ajallaan ja jos haastemies kolkuttaa ovelle niin katsokaa ne paperit läpi ja valittakaa, älkääkä missään nimessä ottako sellaista nimeä joita on omassa kotikunnassanne 10 tai enemmän.

Tämä tarina on aivan totisinta totta.

Oikeustalon yläkerrassa oli siis yleiskanslian ulosottohenkilö. Siis nainen kaivoi paperit arkistosta ja totesi virheen tapahtuneeksi. En edes pitänyt mahdollisena että ulosotto voisi erehtyä henkilöstä ja vieläpä niin että vaimon nimi oikeasti muuttuu matkalla

Epävarma saatava, mutta kuitenkin ystävällinen nätti nuori nainen neuvoi hakemaan uudelleen ja oikeilla tiedoilla.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus