Vaikeat 50 metriä

  • licence27

Menomatkalla töihin eteen tuli jyrä- siitä pääsi ohi ihan sujuvasti vaikka kulkine ei ylittänyt taajamanopeutta. Perillä ei ollut tapahtunut mitään- ei soraa, ei multaa, eikä kukaan ollut haravoinut kiviä pois.

Pyöriteltyäni aikani juuria, savea ja kiviä alkoi soraa tulla. Tie tuli rungoltaan kuntoon. Multaa ei ollut kotiinlähtöön mennessä saapunut, eikä putkimiehistäkään ollut poissaolevina mitään apua.

Yhden vaunupaikan perkasin savesta ja laitoin mursketta tilalle. Päivän vielä katkaisi n 50 metrin lavettireissu. Syy siihen oli yritys pitää loppu asfaltti ehjänä. Järjettömältä tuntui lastata kone, ajaa asfaltista yli ja ottaa alas lavalta.

Kumma juttu kun ei tahdo saada multaa ja soraakin joutuu odottelemaan. Huomiseksi klo 7:00 sai kuorma-auton asfaltin rippeiden siirtoon ihan vaan noin ohimennen kysymällä. Työt ei jakaudu tasaisesti.

Paluumatka oli moottoritietä nopea ja rauhallinen. Kaupungissa täytyi rauhoittaa vielä lisää kun poliisit ajoi edessä. Kaupungista poistuessa eteen ei tullut jyrää vaan pyöräalustainen kaivinkone. Ylämäki ja 15 kilsaa tunnissa matkanopeus. Minun kannaltani osui hyvään rakoon, koska sen sain kierrettyä ilman että tarvi lähteä hakemaan ohitusta. En tosin päässyt edelläni menneestä pakusta kiertotietä ohi, mut kyl täytyy sanoa että sen kuski ei välittänyt liikennesäännöistä ohittaessaan, eikä ilmeisest autostakaan kun kipinät vaan sinkoili auton alta kun joku osa viisti maata. Oliko sit pakoputki, puskuri, vai joku turha pohjan pölysuoja...

Tänään olisi ollut yhdet synttärit- kävin eilen onnittelemassa. Yhtä myöhään meni tänäänkin. Huomenna voisi lauleskella Juankoski here I come vaikka en osaakaan. Toivottavasti autovanhus kestää ja sää suosii.

Suzukin takavalo tarvis korjata- varmaan paistaa kuukauden aurinko kun Suzukin työntää seuraavan kerran talliin. Joskus mopoiässä 3. vaihteella mopo keuli ympäri ja meni takavalo vaihtoon. Suzukista ilmeisesti vain toinen kiinnitysmutteri on pudonnut ja se tietää ehkä kauppareissua. Toki voisin toisesta samanlaisesta ottaa valon tai pelkän ruuvin, mut sitä ei tapahdu tänään, eikä huomenna.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus