Yössä

  • licence27

Millaista on asua samassa talossa kleptomaanin tai pahan valehtelijan kanssa? Jos muilla on kokemuksia niin kertokaa. Jos edes sukkia ei voi jättää kymmenksi minuutiksi pesukoneeseen ilman että toinen varastetaan tai rengaspinosta lähtee se viimeisenä ostettu uusi rengas sellaiseen autoon mihin se ei edes sovi kaikesta muusta puhumattakaan.

Montako varkautta ihmiselle pitää antaa anteeksi ennen kuin on aika räjähtää tai soittaa poliisille? Mistä lähtee liikkelle se että kyselemättä viedään toisten tavaroita ja valehdellaan pienistäkin asioista päin naamaa? Kun kuitenkaan ei pitäisi itseäni huomattavasti paremmin tienaavalle olla mikään ongelma ostaa omia renkaita, sukkia (ja pitää niitä pareittain), työkaluja ja ainakin 2/3 vielä verovähennyskelpoisia.

No jotain hyvääkin. Land Cruiserin etuakselissa oli välyksiä. Oletin että tarvis pyöränlaakeria kiristää, mutta ei auttanut. Sit menikin vaikeaksi kun näytti että täytyis vaihtaa olkatappien laakerit.

Armottoman purkamisen loppumetreillä kävi kuitenkin onneksi ilmi että reilut 414 000 km taittaneen autovanhuksen olkatalin alla oli vielä kaksi ohuta säätölevyä. Ne kun sai pois ja lopulta paketin kasaan pääsi vaihtamaan uuden TB Serina 10 W 30 öljyt ja suodattimen. Parempaa öljyä sit taas kesäksi tai sitten kun sen aika on.

Toisen auton kanssa ei sit mennytkään yhtä helposti. Palanut polttimo vaihtui suht helposti, samoin öljyt lorisivat astiaan, mutta sitten menikin vaikeaksi. Moottoritila ei ole kauhean täyteen ahdettu, mutta ahdetun moottorin pieni öljynsuodatin on suhteellisen ahtaassa kolossa ja vaikka siihen avaimen sai kiinni niin ei päässyt vääntämään. Sit kun pääsi vääntämään niin suodatin kyllä muutti muotoaan ja avain katkesi ja vasta sitten toisella avaimella suodatin irti ja rystyset hanskoista huolimatta verillä uutta öljyä ja suodatinta kiinni koneeseen. 144 543 pintaan mittarissa eli hieman tihennetty huoltoväli.

Edellinen öljy oli 5 W 30, nyt meni 5 W 40 hieman halvempaa Teboilin öljyä kun ei sillä ennenkään ole radalla käyty.

Talvirenkaat jäi laittamatta alle kun meni suodattimen kanssa tumpuloidessa niin kauan aikaa. Ei siis ihme että moni ihminen vie vanhankin autonsa uskollisesti enemmän tai vähemmän tuttuun korjaamoon josta löytyvät oikeat työkalut ja tietotaitoa.

Edellisen kauppareissun päätteeksi kävin opettemassa uuden nimen.Se oli Minttu. Ei kuitenkaan suklaata eikä After Eightiä, mutta kello oli sitä luokkaa että pääsi eväiden kanssa matkaan ja tekemään kotona kolmea laatua lasagnea. Oli sit seuraavana päivänä hyvä yhdistelmä omatekoista lasagnea ja Hesburgerin minisalaattia hymykuoppia muistellen.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus