....

  • suojelusprkl

Mulla ja siskolla on hauska yhteys. Ostetaan tosi usein samanlaisia kenkiä, vaatteita ja muita tavaroita yms. Viime viikolla laitoin keskusteluihin viestiä fillarista, jota pidän hyvänä, olen samaista fillaria suositellut aikoinaan myös siskolleni joka ihastui siihen ja tilasi sen lopulta itselleenkin.
Mulla on itselläni ollut vastaavanlainen fillari jo monta vuotta ja se on nyt alkanut kenkkuilemaan. Johtuen varmaan siitä, että en ole kauhean hyvää huolta siitä pitänyt. Olin jo suunnitellut vaihtavani siihen jarrupalat, koska vanhat ei enää kauheasti jarruta. Viime viikolla kuitenkin mietin, että pitäisköhän hommata uusi, samanlainen fillari, kun tuo on oikeasti tosi hyvä ajaa ja oli viime vuoden mallikin alessa. Jätin ajatuksen muhimaan ja juttelin loppuviikosta siskon kanssa ja se heitti mulle tyylillä "Arvaa mitä tilasin" Ja sit arvasin että se on tilannut tuon fillarin, koska olin itsekin meinannut sen tilata. Noh, piti sitten tilata itsellekin tuo fillari, kun tosiaan alkaa tuntumaan siltä että tuon vanhan voisin viedä vanhempieni luokse kakkosfillariksi ja uutta fillaria yrittää pitää hieman parempana kuin tuota aiempaa. Esim jättää muutamat kolarit ajamatta ja muistaa huoltaa sitä välillä x)

Vähänkö odotan tuota uutta pyörää <3

2 kommenttia

licence27

4.4.2009 18:54

Tilata polkupyörä? Jopa täällä korvessa on kauppoja joista saa polkupyöriä. Jopa Lepaallakin oli ja vieläpä ihan kattava valikoima. Huoltaminen kantaa hedelmää niin autossa, mopossa kuin polkupyörässäkin. Aikonaan ajoin vuoden 1982 Yamahalla ja siinä oli poljinkäynnistys. Moneen otteeseen kysyin vieressä vehjettään käyntiin polkevalta/starttia pitkään pyörittävältä että mikä sen koneessa on vialla. Näin siksi että jos ikivanha kymmeniä tuhansia kilometrejä ajettu Yamaha käynnistyi yleensä ensimmäisellä ja jos ei toisella niin oli pysäytin päällä, rikastin unohtunut tai jotain muuta vikaa.
Harmittavaa sinänsä että nykyään myynnissä on todella siistejä kertakäyttöpolkupyöriä. Vuoden ajon jälkeen on ketjut palasina, vaihdevivut ei toimi, jarrut hävinneet, satula silppuna ja rungon hitsaussaumat alkavat aueta. Halvalla tehdään, huonot materiaalit, kaunis päältä ja hetken aikaa toimii hyvin.
Jos minkä hyvänsä alle 500 euron pyörän pistää osiksi ja rinnalle purkaa n 700-800 euron pyörän niin päällepäin ei osista pysty sanomaan ja mikä ei. Sit jos pystyy tekemään veto, kovuus ja väsytyskokeita osille niin pieniä eroja tulee esiin. Pieniä eroja kuten vaikkapa akselit. Halvemmassa perusterästä tai alumiinia, kalliimmassa nuorrutusterästä kenties pinnoitettuna. Käytännössä tarkoittaa sitä että halvoissa renkaat kestävät koko pyörän muiden osien eliniän. Kalliimmassa pienellä rasvauksella ja säädöillä + jarrupalojen vaihdolla ajaa sileäksi ainakin kahdet renkaat (jos ei käy järvessä((meressä)) , eikä kolaroi). Niin ja teräsrunko: Hyvä materiaali, hyvät hitsaussaumat ja hyvä pintakäsittely- kestää katuajoa vaikka kuinka monta vuotta. Alumiinikin kestää, jopa paremmin, mutta vaikeampi valmistaa puhumattakaan hiilikuidusta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:48

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus