Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2008.
Edellinen

Se on nyt päätetty  8

Lähden Islantiin, heti kun aikataulut antaa myöten ja olen saanut selvitettyä mihin vuodenaikaan ja minne päin tuolla kannattaa mennä.
Luultavasti kesällä...

http://tommyimages.com/Stock_Photos/Scandinavia/Iceland/Waterfalls/slides/Iceland_0991-Godafoss_Waterfalls.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3171/2512536057_b06fc9d6a3.jpg?v=0

http://farm3.static.flickr.com/2194/1798080106_89c9d1ac37.jpg?v=0

Vielä jos saisi jonkun kaverin seuraksi tuonne, niin ei olisi niin orpoa hortoilla tuolla:D Melkein voisi mennä fillarin kanssa, rinkka selässä viikoksi pyörii tuonne. Pitäisi kyllä hieman kehitellä omia erätaitoja sitä ennen.


Hammaskivi  6

Hammaskivi, tuo hammaslääkäreissä ravaamista rakastavien muusa. Tuo ihana kovettuma hammasrajassa. Tuo petollisen hiljainen muodostuma suussasi.

Kävin tänään hammaskivenpoistossa, mun olisi pitänyt käydä siellä jo yli kolme vuotta sitten, mutta paikkakunnan vaihdoksen ja vuoden sisällä kahden muuton ansiosta en ollut saanut aikaiseksi mennä hampulääkärille.
Tänään tuo koitos oli sitten edessä ja nautin tilanteesta koko 19euron edestä.

Muistinpa taas miksi en ollutkaan innosta piukeena menossa tuohon operaatioon. Istuin tunnin, TUNNIN, vaakatasossa, rystyset valkoisena kun puristin käsiäni yhteen ja nautin riipivästä kivusta. Välillä tuntui, että pää lähtee mukana, kun Hampulääkäri-Täti rapsutteli hammaskiveä pois.

Ei oikeasti auttanut muu, kuin asennointua "Kipu on kivaa, kipu on ystävämme, kipuun ei kuole ja tämä on vain tunne". Ja sitten taas hikoiltiin, nyittiin, pyyhittiin verensekaista kuolaa leualta, puristettiin käsiä nyrkkiin ja pidäteltiin ärräpäitä.

Nyt koitos on ohi ja seuraava koitos vuodenpäähän. Hammaslankayhtiöt ja fluoritabletteja myyvät firmat kiittävät - Perkele hommaa tänään kilon kumpaistakin ja alkaa käyttää niitä joka kerta kun tunkee jotain suuhun - paitsi kikkelin jälkeen. Kikkelikarvat puhdistaa automaattisesti hampaanvälit <3

Olen ilmeisesti ottanut aivan liian vähän poskeen, koska hammaskiveä oli tullut noin paljon. Tai sitten olen harrastanut liian vähäkarvaisia miähiä...


Typerät pohdinnat vol457  1

Eilen mennessäni katsomaan lätkäpeliä, vastapäätäni junassa istui tummaihoinen mies eli neekeri. Sen vielä jotennii ymmärrän, että jalkapohjat ja käsipohjat on tummaihoisilla suhteellisen vaaleat, koska ne on kovassa kulutuksessa. Mutta sitä en ymmärrä miksi heidän kynnen aluset, siis tämä osa joka näkyy kynnen läpi, on valkoiset..

Hämmentävää, niin hämmentävää.



Pahanhajuinen pieru on positiivinen asia  8

Haiseva kaasu laskee verenpainetta

Ilmavaivojen hajunaiheuttajaa voidaan tulevaisuudessa hyödyntää verenpaineen hoidossa, tutkijat uskovat.

Ihmisen suolistobakteerien tuottamaa rikkivetyä syntyy myös verisuonissa CSE-entsyymin vaikutuksesta

Vaikutukset ovat tosin hyvin erilaiset: sama kaasu, joka on vastuussa ilmavaivojen epämiellyttävästä aromista, rentouttaa verisuonia ja auttaa näin laskemaan verenpainetta.

John Hopkins Universityn tutkijat tekivät päätelmänsä eläinkokeiden perusteella. Hiirillä, joiden verestä puuttui CSE-entsyymiä oli myös alhaiset rikkivetyvarastot ja niiden verenpaine oli muita hiiriä korkeampi.

- Tulosten perusteella voimme alkaa kehittää korkean verenpaineen hoitomuotoja, jotka perustuvat rikkivedyn synnyttämiseen, tohtori Solomon Snyder kommentoi BBC:lle.

Tutkimus julkaistiin arvostetussa Science-lehdessä.
http://www.iltalehti.fi/terveys/200810278495732_tr.shtml

Ei muuta ku piereskelee kuolemankatkuisia pieruja niin saadaan verenpaineet kohdilleen:)



Oma pikku eläintarhani  2

Alkaessani sunnuntai aamuna leipomaan sämpylöitä, huomasin että muoviseen purkkiin laittamani jauhon seassa oli riisihäröjä aikas lot. Asunnossani on myös hirveä kasa syysolkikärpäsiä - kiitoksia kesän parvekkeella olleen kukkaruukun ja sen mullan. Sokeritoukkia ei sentään vielä ole näkynyt ja kaikki muut kissaakin suuremmat eläimet ovat pysyneet hyvin poissa asunnostani.

Hain tänään suhteiden avulla ison, keltaisen liimalevyn, johon ajattelin houkutella valon kanssa kärpäset nalkkiin. Riisihäröjä varten pitäisi varmaan varmuuden vuoksi siivota kaapit desinfioivalla aineella sekä heittää ne elintarvikkeet pakastimeen, joissa ei näy selkeetä elämää ja pitää niitä siellä pari vuorokautta niin mahdolliset esiasteet heittää veivin.

Jotku voisivat tässä kohtaa sanoa "yök, mutta sittenhän siellä on niitä munia ja pieniä riisihäröjä" - Elä huoli. Esim. sadassa grammassa jauhoja saa olla kaksisataa öttiäistä, sen yli kun menee niin elintarvike luokitellaan pilaantuneeksi <3 Joten ei pari riisihärön munaa paljoa tunnu tässä konkurssissa ja sitähän sanotaan, että asiat joista ei tiedä niin ne eivät satutakaan:D

Pahoittelut kaikille, joiden ruokahalun pilasin tällä turhalla 100g saa sis. 200 ötökkä-tiedolla:D:D


Häiriintynyt uni  4

Hah. Muistin just mitä unta näin viime yönä. Olin jollain pakoreissulla ja yritin kusta jossain puskassa, niin kusin sit hirveessä kaaressa suoraan ylöspäin ja kaikki kusi tuli mun päälle. Rupesin unessa kampaa tukkaani auki ja naurahdin kaverilleni, että onpas tehokasta hoitoainetta tuo virtsa, kun tukka aukeaa näin kätevästi.

Hitto mitä unia...



Edellinen