Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2007.
Edellinen

Yhyyy iso pipi  3

Pakko tulla tännekin itkee pipiä valokuvan kera. Samperi että koskee suuhun, tuo jomotus alkoi jo päivällä ja kuvittelin sen johtuvan siitä, että olin polttanut suuni syödessäni lohta. Äsken tuo kipu yltyi kun söin katkarapusalaattia iltapalaksi. Piti ihan käydä peilillä katsomassa, mikä voi koskea noin paljon. Ei ihme, jos "vähän" sattuu:/

Pipi ikenessä :/
Pipi ikenessä :/

Liekkö sitten kala-allergiaa tai jotain...



Vitamiinit  3

Väittelin jälleen kerran ystäväni kanssa puhelimessa C-vitamiinin hyödyistä.

Asia lähti siitä, kun kaverini sanoi että osti C-vitamiinia koska tuntuu ihan kuin olisi tulossa nuha. Selitin jälleen kerran hänelle, kuinka on todistettu ettei C-vitaamiinin yliannostus auta nuhaan. Tämä asia on tutkittu Linus Carl Paulingin laboratoriossa, eli saman hepun joka kyseisen "vitamiinin keksi". Joten miksi ihmeessä ihmiset väittävät, että tuollainen yliannostus mukamas auttaa. Mainonta on sitten hieno asia, no pitäähän apteekkien ja luontaistuotekauppojenkin jostain repiä toimeentulosta jos ei muusta niin humpuutettavien selkänahoista.

Ylipäätään yltiöpäinen vitamiinien purkista pupeltaminen on aivan turhaa, jos syö monipuolisesti. Tämä kaverini syö vielä todella paljon appelsiineja yms C-vitamiinia sisältäviä hedelmiä, joten huvittaa tuo hänen purkkitavaran käyttö. Aivan turhaa rahan haaskausta sanon mä.

Ymmärrän vielä jonkun D-vitamiinin käytön, koska se edesauttaa kalsiumin imeytymisestä, jos ei syö rasvaista kalaa ja koska Suomessa on auringonvaloa vähän talvisin. Mutta C-vitamiinin purkkipupeltaminen on huvittavaa, varsinkin jos pystyy syömään esim appelsiineja.

Mitä järkevä vetää purkista vitamiineja yliannostuksena, koska elimistö hylkii ylimääräiset vitamiinit pois ja se tulee kusen mukana pois elimistöstä?

Hitto, että mua raivostuttaa ihmiset, jotka eivät ymmärrä faktoja ja uskovat mitä teeveessä ja lehdissä kirjoitetaan. Jos joku tohtorin näköinen ihminen heittää mainoksessa, että eläinten ulosteen syöminen on terveellistä niin varmasti miljardi ihmistä syö sitä, vain sen vuoksi koska joku on niin sanonut.

Itse uskon valkosipulin nuhankarkoitusominaisuuteen. Minä en mitään purkkivitamiineja vetele, ja sen kyllä huomaa:D


Saippuasarjojen aatelia  1

En ole katsellut töllöä muutamiin viikkoihin. Katselin Kauniita ja Rohkeita jotakuinkin reilu viikko sitten ohimennen, ehkä noin minuutin ajan josta silloinkin puolet oli lopputekstejä.

Viimeisin muistikuva, joka kyseisestä sarjasta on, oli se että Ridge meni Taylorin kanssa terapiaan ja Brooke liehitteli tytärensä miestä. Erik taasen liehitteli hänen ja Brooken tyttären tulevan lapsen isän äitiä.

Äsken tosiaan rupesin kyseistä sarjaa ohimennen katselemaan. Nyt Brooke on Erikin kanssa naimisissa-taas. Aivan käsittämötön tv-sarja x)

Hyvinpä on tapahtunut aika lyhyessä ajassa. Todella laadukasta tv-ohjelmaa. Eipä tarvitse taas kuukauteen katsella teeveetä.



Ylikierroksilla käyminen  1

Eilen illalla mietin, että mä en osaa rentoutua. Ainoa tapa, jolloin voin rentoutua on silloin, kun olen kotona. Nukun pitkään, teen ruokaa ja töllötän telkkaria tai käyn lenkillä.

Miten voi oppia rentoutumaan?

Näin eilen tosi kivan, ensimmäisen kerroksen asunnon. Siinä oli tosi mukava ja iso piha. Mulla on ihan hirveä hinku saada oma piha. Viime kesällä istutin parvekkeelleni isoon kukkaruukkuun salaatteja ja yrttejä, niiden kasvamista oli kiva seurata.

Istuttaisin ikkunoiden eteen tulppaaneita ison kasan, vaaleanpunaisia ja liiloja. Kesällä saisin oman pienen yrttimaan sekä tomaatteja ja mansikoita. Kissalle tekisin sellaisen vaijerihässäkän jolloin se sais liikkua vapaasti ulkosalla. Sit ostaisin ison grillin ja pitäisin grillikemuja kavereille. Juotaisiin punaviiniä, syötäisiin pihvejä ja raikasta salaattia.

Kyllä, haluan oman pihan.

Mulla on hirveä hinku päästä upottaa käteni multaan. Saada jotain kasvamaan. Kun mun otteessa kasvaa vain miesten pippelit ja haluankin nyt kehittää kädentaitojani muilla saroilla.


Väskää  1

Väsymys on epämukava olotila. Olin viime viikolla lähemmäs 80h töissä ja viikonloppukin meni töissä aamu ysistä ilta kymmeneen. Tarkoitus oli olla tänään vapaalla, mutta pienten vastoinkäymisten vuoksi, en ollut vapaalla. Olen ollut koko päivän kuin perseeseen ammuttu karhu. Päätä jomottaa, en näe mitään, ajatukset karkailee päästä. Seuraava vapaapäivä on 10.2 jolloin silloinkin olen työkavereiden kanssa reissussa enkä osaa ylipäätään rentoutua, kuin jos olen kotona yksin. Ei useiden kymmenien työkavereiden ympäröimänä voi sanoa, että on rentoutumassa. Viimeksi olen ollut "vapaalla" vk 3:n la-su, tosin silloinkaan en ollut kotona vaan Kotkassa cityläisten kanssa:/

Odotan "innolla" toukokuuta, jolloin on kaksi helvetin isoa yleisötapahtumaan(toinen näistä on Euroviisut), jonne olen avainhenkilönä sitoutunut menemään "töihin". Noi tapahtumat vievät multa ainakin kolmeksi viikoksi kaikki illat + viikonloput, koska päivisin olen normaalisti päivätöissä ja iltaisin on noita "toisia töitä". Tosin suunnittelin ottavani kesälomaa tuolle ajankohdalle, jolloin ei tarttis mennä kuin illaksi muutamaksi tunniksi "töihin".

En vain osaa olla vapaalla, pitäisi varmaan opetella kohta tuo tapa, etten täysin uuvuta itseäni. Tykkään vaan tehdä noita iltahommia:) Ja kerrankos sitä pääsee seuraa läheltä Suomen järjestämiä euroviisuja:) Jos sitten Euroviisujen jälkeen ottaisi hieman lomaa iltahommeleista.


Tyylilleen uskolliset  2

Huvittuneena seurasin viikonloppuna, kuinka tiettyyn tyyliin jämähtäneet ihmiset eivät pukeudu sään mukaisesti. Pitää laittaa ne pillifarkut ja se ohut pusakka päälle kun pakkasmittari morjestaa 20 pakkasastetta, ja miksi-vain sen tähden kun luulee näyttävänsä hyvältä niissä vaatteissa. Mun silmissä tällaiset ihmiset näyttävät sangen huvittavilta pakkaskeleillä.

Onko mitään kamalampaa katseltavaa kuin ruipelo, jolla on pillifarkut päällä ja juuri ja juuri vyön yläpuolelle ulottuva ohut pusakka jossa on ehkä huppu. Mutta huppuakaan ei pysty pistää päähän, koska tukka menee sekaisin. Eikö tällaisilla immeisillä ole kylmä tuolla viimassa ja pakkasessa?

Itse ainakin pukeudun rehellisesti michelinmieheksi, kun on kylmä, en mä ala persettäni palelluttamaan vain sen tähden että mun "pettämätön tyyli" ei kestä pitkiä kalsareita, tai villapaitaa, tai pitkää toppatakkia. Pipon pistän päähän, ettei korvat jäädy, ihan sama vaikka tukka menee länään. Tai jos on pakko hieman katsoa miten tukka on niin silloin heitän hupun päähän.

Saakelin sokeriperseet. Turha itkeä sitten vanhana, kun niveliin kolottaa, kun olette nuorempana pukeutuneet pakkasella liian keveästi.


Autuaan tietämätön  2

Niskani takana on noin 1,5x2m kokoinen ikkuna. Aiemmin päivällä katselin ikkunastani kuinka koivut kaartuivat kauniisti tuulen huokauksiin. Enkä sen koommin pihalle ole vilkaissut, olen vain kuunnellut tuulen tuisketta.

Työkaverini kävi tuossa pyörähtää toteamassa, että kiva tuuli pihalla. Hän katsoi takanani olevasta ikkunasta ulos ja myhäilin hänelle jotain "joo, niin on" En kuitenkaan itse katsonut ulos vaan naureskelin hiljaa mielessäni miesten herkkää hipiää ja näytin varmasti hieman ivalliselta ajatuksineni *Kyynel, pihalla vähän tuulee, tulenko pitämään hatustanne kiinni*

Äsken kuitenkin vilkaisin ulos, koska työkaverini tulivat yksi toisensa jälkeen pihalta uitetun koiran näköisinä.
-Juma. Siellähän tulee lunta vaakatasossa. Helvetin kiva lähteä töistä yleisillä poies. Taitaa joku muukin olla, kuin uitettu hurtta, kun bussille asti pääsee.


Edellinen