Äly ja väläys taas

  • suojelusprkl

Nina af Enehjelm neuvoo: Laihduta kaurapuurolla!
08.01.2009 13:59

Puuro laihduttaa, neuvoo Nina af Enehjelm blogissaan. Kalorien laskemista Tapani Kansan entinen puoliso ei sen sijaan ymmärrä lainkaan.

- Hyi hemmetti, että laihduttamisesta on tehty monimutkaista kaikenmaailman kummallisten dieettien ja kalorien laskemisen myötä. Ovatko ihmiset aivottomia vai muuten vaan masochisteja, af Enehjelm kysyy blogissaan.

- Syökää herkullista kaurapuuroa kuten minä! Takuuvarma tulos! Lisätkää mukaan vähän pellavasiemeniä, ja tarjotkaa Bulgarian jogurtin ja mansikkahillon kera. Maistuu taivalliselta! Nälkä pysyy poissa - pitkään!
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1632017

Ensin kyseinen nainen ihmetteli, miten työttömät on niin läskejä, kun niillä ei pitäisi ole rahaa syödä ruokaa edes. Hän itse kun pysyy hoikkana, kun ei ole varaa syödä kuin kaurapuuroa ja purkkivitamiineja. Nyt hän neuvoo ihmisiä laihduttaa kaurapuurolla. Kaikki ruoka laihduttaa, jos sitä syö vähän/yksipuolisesti. Jos ihminen söisi pelkkää suklaata joka päivä, niin se laihtuu. Muistaakseni jopa silloin laihtuu, vaikka energiankulutus menisi päivittäisen energiatarpeen ylitse, voi olla että tuo tieto on vanhentunutta, mutta joskus jostain näin luin, että kaikki ruoka-aineet yksipuolisesti syötynä laihduttavat, koska elimistö ei osaa jotenkin käyttää sitä energiaa hyväkseen. Voi olla, että puhut nyt ihan läpiä päähäni, mutta menkööt.

Okka, eihän siinä mitään. Onhan kaurapuuro ihan terveellistä. Mutta kuka lähtee suosittelee laihduttamista kaurapuurolla? Muuta kuin jonain hyvänä vitsinä siis.

Yksipuolinen ruokavalio on ehkä pahin kompastuskivi, jonka ihminen voi tehdä, jos haluaa pudottaa painoa. Tai ylipäätään ravitsemuksen kannalta.

Ylipäätään kituutteludietit on typerin tapa pudottaa painoa. "Vedänpä tässä kuukauden pelkkää salaattia ja vettä niin laihdun. Tai juo tässä kaksi viikkoa pelkkää sitruunamehua niin laihdun"
Aivan varmasti laihtuu, mutta mikä idea on pudottaa painoa ilman liikuntaa tai monipuolista ruokavaliota, johon kuuluu muutakin kuin kaurapuuro siemenien, hillon ja jogurtin kera. Jos haluaa olla laihaläski, niin sitten toki tuollainen varmasti toimii. Joillekin tuollainen voi toimiakin hyvin, että saa sen alkupuristuksen ja painoa pois, mutta valitettavan useat palaa siihen väärään ruokavalioon diettien jälkeen, jolloin paino nousee parhaimmillaan suurempiin lukemiin, mitä se oli ennen diettiä.

Onnittelut kaikille heille, jotka haluavat mullehetikaikkinyt tyylillä painoa pois ja sitten kiroavat sitä, kun ei voi syödä oikein mitään kun heti lihoaa. Ettei vaan johtuisi siitä, että on pudottanut sen painon lihasten kustannuksella (lihakset kuluttaa enemmän energiaa, niitä ei kannata liian nopealla laihdutuksella ja liian vähäisellä proteiininsaannilla tuhota), laittanut elimistönsä säästöliekille, jolloin normaaliin ruokavalioon palatessa se alkaa kahmii energiaa säästöön jolloin lihoaa. Koska elimistö on mennyt sekaisin liian vähästä ravinnosta ja kuvittelee, että nyt pitää kahmia varastoihin energiaa koska en voi tietää koska seuraavan kerran saan jotain varastoitavaksi asti.

Syökää kaurapuuroa - aamuisin. Maitoon keitettynä. Mansikkasurvoksella tai vaikka raejuustolla maustettuna. Elekee siitä mitään diettiä itsellenne tehkö. Tai no toki saatte tehdä, mutta elkää mulle kertoko siitä. Mua alkaa vaan kiukuttaa sun puolesta:)

Tämän teksti sisältää luultavasti asiavirheitä, kunhan naputtelin mututuntumalla ja oman muistin perusteella juttuja, koska on jo tovin aikaa pyörinyt mielessä erilaiset typerät dietit ja tämä lehtikirjoitus pisti mut naputtelemaan.

2 kommenttia

suojelusprkl

8.1.2009 16:02

Onnea hiilarilaihaläskit vaan:D
Mä muistan itse nuoruudestani tuon, että rasva oli paha peikko ja kun aloin kiinnostumaan ravitsemustiedosta tajusin, että karkeissa ei ole juurikaan rasvaa, joten niiden pitää olla hyviä. Nykyään on onneksi noista asioista tullut enemmän tietoa, kun on selvinnyt että hiilaritkin voi varastoitua rasvana elimistöön yms yms...

Joo, mä kans luottaisin itse enemmän siihen että syö paljon kanaa ja vaaleta lihaa/kalaa ja kasviksia, niin paino putoaa jo ilman liikuntaakin. En tajua miten ihmiset jaksaa elää, ilman että syövät kunnolla, puhumattakaan siitä että pitäisi liikuntaakin vielä harrastaa. Liikunnan harrastaminen on kuitenkin painonpudotuksessa hyvä kaveri ruokavaliolle.

Itse en kyllä tyystin hiilareita välttelisi, jo senkään takia ettei mun elimistölle sovi hiilarittomuus. Kaipaan energiaa myös hiilareista, koska liikun paljon. Kaipa se elimistö tottuisi myös hiilarittomaan linjaan, mutten näe siihen mitään syytä. Oma kompastuskivi on ollut ja tulee aina olemaan karkit. Nyt olen yrittänyt vähentää karkin syömistä taas vaihteeksi jo sen takia, ettei tulisi liian korkeita verensokeripiikkejä jotka aiheuttaa huonoa oloa mulle.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:51

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus