Hajusteet

  • suojelusprkl

Sedu Koskisen SK-ravintolat on tehnyt pitkän sopimuksen tuoksumarkkinointiin erikoistuneen yrityksen kanssa.

Asiasta kertoo Markkinointi & Mainonta -lehti. Tuoksumarkkinoinnin vetovoima perustuu tutkimuksiin, joiden mukaan esimerkiksi kahvinmyynti huoltamoilla on lisääntynyt rajusti, kun tuoksukoneella luotu tuoksu on yhdistetty mainontaan.

Lähitulevaisuudessa Sedun yökerhot eivät tuoksu hielle, vaan kukkasille ja muulle kivalle. Onko tällä tuoksukikkailulla jokin vaikutus alkoholin myyntiin jää nähtäväksi.

SK-ravintoloiden kanssa sopimuksen tehneen yrityksen perustaja toteaa Markkinointi & Mainonta -lehdessä, että kyseessä on nopeimmin leviävä markkinoinnin muoto maailmassa.

- Sedu on edelläkävijä panostaessaan tuoksumarkkinointiin. Sen jälkeen kun ravintolatupakointi kiellettiin, yökerhoissa on tuoksunut sadan parfyymin ja hienhajun sekoitus, yrityksen perustaja toteaa lehdelle.
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1645381

Miksi joka paikkaan pitää tunkea hajusteita? Jumalauta kun vessoihinkin pitää tunkea kaikenmaailman hajustetta, ettei haise paskalla käynnin jälkeen paska. Mua alkaa oikein kirvelee kurkussa, jos menen vessaan sen jälkeen kun joku on hetkeä aiemmin ruiskuttanut sinne jotain vessahajustetta. Puhumattakaan niistä hetkistä, kun joku on yli-innokkaana voidellut itsensä jollain järkyttävän voimakkaalla hajusteella ja tulee jossain täydessä junassa tai bussissa istuu viereen. Yritä siinä sitten olla hengittämättä nenän kautta, kun sekään ei auta.

Sama juttu kaikenmaailman huoneilmanraikastimissa. Kuka haluaa että huoneilmaan ruiskutetaan automaattisesti tunnin välein jotain tuoksua? Haiseeko siellä asunnossa niin helvetin kamalalle, että sitä hajua pitää peitellä teennäisillä, ja varmasti ei-terveellisillä tuoksuvempaimilla? Kannattaisko kenties siivota useammin, niin asunnon tuoksu on neutraalimpi - sen sijaan että yrittää peitellä sitä hajua teennäisillä hajusteilla.

Vaatteidenkin pitää haista kilometrin päälle huuhteluaineelle, dödökään ei saa olla hajustamatonta ja hiustenhoitoaineissakaan ei välty hajusteilta. Mulla meni hetken aikaa tajuta, että käyttämäni huuhteluaine oli se joka aiheutti mulle tukkoisuutta, kun vaihdoin merkkiä niin tukkoisuus väheni.

Samperi että ärsyttää kaikki teennäiset, voimakkaat hajusteet. Sitten kun niitä pitää näköjään alkaa sietää joissain ravintoloissakin vielä, muiden kuin toisten asiakkaiden toimesta, niin voi stana sentään.

Hajuallergiset kiittää ja kumartaa. En yhtään ihmettele, vaikka hajusteallergiatkin tulisi lisääntymään kun joka paikkaan tuprutellaan teennäistä keväistä kukkaistuoksua yms.

3 kommenttia

V.C. Mikko

17.2.2009 16:24

Oon kanssas ihan samaa mieltä, perseestä ovat kaikki ylimääräiset hajusteet! :o(

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

19.2.2009 23:38

Tarvitaanko vielä nykyisillekin vaatteille ja lakanoille muka huuhteluinetta? Jo toinen LG pesukone menossa eikä se edellinenkään mitään huuhteluainetta tarvinnut. Voi tietty olla että joku lakana voi tuntua ensimmäisen yön koppuralta, mutta jos siihen ehtii kiinnittää huomiota niin joko A on seurustellut tai ollut naimisissa liian pitkään tai B liian pirteä nukkumiseen tai C sängyssä on liikaa "A4 saastetta".

Varmaan aika moni kärsii joko tietoistesti tai tietämättään voimakkaista hajuista. Pahimmillaan pelkkä haju voi voi viedä työkyvyn, enkä tarkoita tilannetta jossa pellolle levitetty runsas lietelasti odottaa multausta. Paska haisee, mutta se on kokolailla puhdasta luonnontuotetta. Jos nyt ajattelee autoa, olohuonetta tai vessaa niin puhdas tuoksuu: Ei yhtään miltään. Pelkkä siivoaminenkaan ei auta jos ilmanvaihto ei toimi. Sit on hajuja jotka tarttuu ja säilyy, kuten esimerkiksi tupakka. Ei auttanut siivoaminen, eikä tuulettaminen. Otsonointi kuulemma auttaa, mutta siihen ei riitä vanha lasertulostin.

Painovoimalla ilma talossa vaihtuu ehkä kerran vuorokaudessa. Koneellisesti ilman saa vaihtumaan vaikka useamman kerran tunnissa, mutta valitettavasti ilmanvaihdot on vailla nenää, eli ilmanvaihto saadaan aktivoitumaan sen mukana missä huoneessa oleskellaan, mutta epämiellyttävän hajun tunnistaminen, poistaminen ja korvaaminen hajuttomalla ilmalla onkin sit vaikeampi toteuttaa.

Joskus n 1987 kävin erään hyvin allergisen kouluikäisen huoneessa. Siellä oli korkeajänniteilmanpuhdistin vanhan pöytätietokoneen kokoluokkaa. Oli aktiivihiiltä, pölysuodatusta ja korkeajännitettä kuin voimalinjassa, mutta oli myös puhdasta ilmaa siinä huoneessa. Itseänsä hajustaessaan voisi miettiä sitä että haluaako koko kylän tulevan kiimaan kerralla- jos vastaus on kyllä niin sitten vaan niin paljon kuin oma pää parfyymiä kestää. Jos taas haluaa vietellä tuoksuineen vain yhden tai yhden kerrallaan niin pisarakin voi olla liikaa, sitäpaitsi keinotekoisilla tuoksuilla (ja mm ehkäisypillereillä) tuhotaan miljoonia vuosia vanha sisäsiittoisuudenestomenetelmä: kyky erottaa sen kumppanin tuoksu joka on kauimpana omasta perimästä. Sopimattomia pareja, pirusti eroja, syrjähyppyjä ja yksinhuoltajia. (Noin kärjistetysti)

Eli siis sikäli mikäli et ole vakiintunut niin treffivinkkinä hajuton paikka, suihku, lämmintä vettä eikä sit mitään hajusteita. Nenä kyllä aamulla kertoo onko kainalo oikea vai pitääkö lähteä pesemään seuraavia

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:50

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus