Joka toinen nainen pettää

  • suojelusprkl

IL-kysely: Naiset ovat miehiä uskottomampia

Naiset eivät ole puhtaita pulmusia puhuttaessa uskottomuudesta. Iltalehden nettikyselyn perusteella lähes puolet naisista on pettänyt puolisoaan.

Nelosella tänään esitettävän G-piste-ohjelman teettämä tutkimus on päätynyt hieman lievempään tulokseen. Sen mukaan 37 prosenttia suomalaisnaisista on syyllistynyt pettämiseen.

G-pisteen tutkimuksessa selvitettiin syitä naisten uskottomuuteen. Lähes 60 prosenttia puolisoaan pettäneistä naisista päätyi ratkaisuun suhteessa ilmenneiden ongelmien takia.

Toiseksi yleisin syy oli se, että tilaisuus yksinkertaisesti teki pettäjästä varkaan. Kostoksi kumppaninsa uskottomuudesta petti joka kymmenes nainen.

Pettäminen on viimeinen keino

Halu testata omaa viehätysvoimaa rankattiin tutkimustuloksissa kolmanneksi tärkeimmäksi syyksi pettämiseen.

- Rakastumisvaiheessa on helppo ihailla ja huomioida toista. Kun suhde vanhenee, huomionosoitukset jäävät pois ja aletaan pitää toista itsestäänselvyytenä. Silloin moni on altis toisten ihailulle. Tässä vaiheessa pitäisi muistaa tehdä töitä suhteen eteen, ettei puolisoa pidetä huonekaluna.

Pettäminen on usein viimeinen keino purkaa pahaa oloa. Oulasmaan mukaan oma viesti pitäisi saada perille puolisolle ennen harhapoluille astumista.

- Usein tilanne tajutaan vasta siinä vaiheessa, kun toinen on jo pakkaamassa laukkujaan.

Pettäminen koston keinona ei toimi Oulasmaan mukaan koskaan.

- Ehkä korkeintaan ajatuksen tasolla, mutta en ole koskaan kuullut, että kostaja olisi hyötynyt pettämisestä. Hän loukkaa sillä pahasti myös itseään.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802207253585_uu.shtml[/i]

Olen järkyttynyt. Ja lähes sanaton.

Aiemmin pohdin blogissani miehen roolia tytön kehittymiselle ja sitä, että jos ei ole kunnollista isäroolia, alkaa hän aikuisena hakemaan hyväksyntää herkästi muilta miehiltä. Ja että tällaiset ihmiset, joilla ei ole ollut isähahmoa tukemassa elämässään, kaipaa enemmän hyväksyntää ja huomiota puolisoltaan, koska tuntee olonsa muuten turvattomaksi ja riittämättömäksi - samaksi joksi tunsi itsensä silloin, kun oma isä ei joko huomioinut lapsena tai sitä isää ei syystä tai toisesta edes ollut mukana kasvuiässä.
Uskon vakaasti siihen, että lapset joilla on vakaa lapsuus ja vanhemmat jotka huomioivat heitä terveellisissä rajoissa, ovat tasapainoisempia aikuisena kuin he, joiden lapsuus on ollut vähän sitä sun tätä.

Voisiko tuo tutkimustulos johtua siitä, että naisilla ei ole ollut kunnollista isähahmoa vierellään lapsuudessa/teini-iässä? Että ovat sen takia niin huomionkipeitä, että lähtevät tuolle tielle, heti jos joku tuntematon ukko huomioi heitä enemmän kuin se kotona oleva tuttu ja turvallinen tapaus?
Toisaalta, vaikka oma isähahmoni ei minua kauheasti huomioinut kun olin pieni, en siltikään ole koskaan lämmennyt ylenpalttiselle lirkuttelulle. On enemmänkin sääntö, kuin poikkeus, jos joku ukko tulee iskemällä iskemään mua tai latelemaan kohteliaisuuksia, että annan sellaiselle tapaukselle pakit tai ylipäätään kylmän vastaanoton. Kun taas mies, joka on oma itsensä, eikä tyrkytä itseään tai kehujaan, saa lämpimämmän vastaanoton. Että tuokaan logiikka ei voi purra ihan kaikkiin, koska itse en kauheasti kaipaa edes huomiota muilta, kuin siltä jonka kanssa olen suhteessa.

Kun miettii pettämistä, että saa ihailua joltain toiselta, kuin siltä kumppaniltaan niin voittaako sillä loppu peleissä mitään, että käy vieraan peiton alla kiksauttamasta vierasta ihmistä? Tai jotain toista ylipäätään. Eikö se pelkkä kohteliaisuus riitä pönkittämään itsetuntoa ja tajuamaan sen, että sulla on oikeus samanlaisiin kohteliaisuuksiin oman kumppanin sanomana.

Onko seksi niin tärkeätä, että sen kustannuksella pitää pahoittaa kumppaninsa mieli? Jos se seksi kumppanin kanssa on niin surketa, tai tilanne on jopa se, ettei seksiä edes ole suhteessa, niin eikö asioista puhuminen olisi parempi ratkaisu kuin se, että pettää? Jos seksistä on muodostumassa ongelma, eikä puoliso ole yhteistyökykyinen, eikö kummallekin osapuolelle olisi parempi vaan lähteä omille teille?

Luulisi naisten olevan enemmän näitä tapauksia, jotka saavat suun auki suhteen ongelmista, mutta ilmeisesti asianlaita ei ole ihan noinkaan, jos tuota pettämistä on kerran noin paljon. Toisaalta, tuossa tutkimuksessa ei oltu vissiinkään huomioitu miesten käyttäytymistä... paljonkohan se luku olisi.

8 kommenttia

suojelusprkl

21.2.2008 08:59

Ei se välttämättä ole riippuvuudesta johtuvaa, jos ei halua muuten vain luovuttaa. Kyllä sitä itsekin haluaa viimeiseen asti korjata suhteen, varsinkin jos se tuntuu korjaamisen arvoiselta. Usein on sit tajunnut, että paskan möivät ja on lopulta luovuttanut.
Mieluummin on siinä "paskassa" suhteessa ja yrittää parantaa sitä mitä on, kuin vaihtaa miestä kuin sukkaa.

Mulle on loppupeleissä melko sama, olenko suhteessa vaiko sinkkuna. Mutta jos olen suhteessa ja välitän siitä toisesta, haluan yrittää kaikkeni että se suhde ei pääty, jos ongelmia ilmenee.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

21.2.2008 09:44

Ei missään lukenut, ettei miehet pettäisi, sitä ei vain oltu tässä nyt tutkittu.

Jostain kirjasta joskus luin, että jos pettäminen ei olisi moraalisesti väärin, niin 80% miehistä pettäisi, koska se on heidän geeneissään - liittyi jotenkin lisääntymiseen en muista tuota enää tarkkaan. Naisilla samaa "geeniä ei ole", mutta naisetkin pettävät, yleensä sen takia ettei heitä huomioida tarpeeksi suhteissa, tai sit muista syistä. En tiedä tuosta tarkempaa, koska en ole ottanut pettämistä elämäntehtäväkseni.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

21.2.2008 10:55

Luonnevikahan tuollainen (patologinen) pettäminen on, sellainen vika ettei välitä muista kuin itsestään - jos sitten itsestäänkään, koska miten kukaan itseään kunnioittava ihminen pystyisi edes toista pettämäänkään.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

habama

21.2.2008 15:14

Osuvasti kirjotit siitä, kuinka vahvan isäroolin puuttuminen tyttölapsen elämästä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka paljon myöhemmässä elämässä nainen sitten voi kaivata enemmän hyväksyntää ja turvallisuudentunnetta suhteessa eläessään. En kuitenkaan allekirjoittaisi sitä, että juuri ne naiset myös pettäisivät - kyllä se on ihan kumppanistakin kiinni. Nykyistäni en voisi kuvitellakaan pettäväni, niin hyvä minun on hänen kanssaan olla.
Ja vaikka huomionkipeä joskus olenkin, en suinkaan yhdistäisi sitä huomionkipeyttä ja pettämisen tarvetta toisiinsa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

21.2.2008 15:49

Mulle tulee pettävistä ihmisistä sellainen huonoitsetuntoisen ihmisen kuva mieleen, sellainen joka nauttii siitä kun saa huomiota osakseen vierailta ihmisiltä. Uskoisin, että tällaisilla ihmisillä pettämiskynnys on matalampi, kuin hyväitsetuntoisilla, koska hyväitsetuntoinen ihminen ei varmastikaan kaipaa muilta hyväksyntää - ei ainakaan siinä määrin, miten huonoitsetuntoinen.

Mutta mikä mä olen sanomaan tuohonkaan, oma itsetuntoni on noiden kahden ääripään keskivaiheilla omasta mielestäni.

Eipä pettämisiin ole varmaankaan mitään selkeää kaavaa, jonka mukaan kaikki aina etenis. Kuka tahansa voi löytää itsestään sen pettäjäpuolen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

habama

22.2.2008 17:03

Hahha "lue perjantain iltalehdestä, missä ja miten Rane petti vaimoaan" - oikea pettämisopas siis! :D Mahtavaa, Iltalehti, mahtavaa..

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:05

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus