Jokereiden 2000-luvun fanikulttuuri

  • suojelusprkl

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200712106962839_jk.shtml

Kuten olen varmasti aiemminkin "hehkutellut" niin olen kannattanut Helsingin Jokereita vuodesta 1989. Olin aivan shokissa luettuani eilen tästä Lahden Pelicanssien pelissä tapahtuneesta soihtuleikistä. Silloin kun itse aloin kannattamaan Jokereita, niin fanit käyttäytyivät asiallisesti. Osteltiin pelipaitoja ja muita fanituotteita, pidettiin niitä provosoivasti päällä koulussa ja vittuiltiin vierasjoukkuetta kannattaville kavereille jos Jokerit voitti heidät, tai toisinpäin. Itse jopa löin vetoa, jos Jokerit eivät voita mestaruutta, niin leikkaan itseni kaljuksi - onneksi he kuitenkin voittivat.

Kyllä tuollaisesta soihtutempauksesta pitäisi langettaa vähintään loppukauden kestävä pääsykielto Jokereiden peleihin, niin paikallis -kuin vieraspeleihin. Aivan käsittämättömän naurettavaa touhua tuollainen. Miksi fanikulttuurin pitää muuttua huonompaan suuntaan? Tarvitseeko sen mennä samanlaiseksi kuin Englannin jalkapallofanikulttuurin?

Ylipäätään Jokereiden fanitoiminta on muuttunut aggressiivisempaan suuntaan viimeisten parin vuoden aikana. Väkivalta ei kuulu mun mielestä hyvään urheiluhenkeen. Ei varsinkaan jääkiekon kaltaisissa peleissä. Liekkö syynä nämä ns. "Ultras Jokerit" -fanit?

On helvetin hienoa, että Jokerifanit ovat vallanneet Areenan "eteläpäädyn" ja jaksavat kannustaa joukkuettaan läpi pelien, mutta tuollaiset tulella ja muiden ihmisten terveyden kustannuksella leikkiminen menee jo yli, vaikka tässä tapauksessa riehujat eivät olleetkaan "virallisia faneja" vaan jotain ulkopuolisia idiootteja vaikkakin Jokerit -faneja. Tuollaiset leikit voivat saada aikaan aikamoisen kaaoksen ja pahoja henkilövahinkoja, jos oikein huono tuuri käy.

Ottakaa hyvät ihmiset se järki käteen. Ei se ole kuin jääkiekkoa. Ei sen takia kannata hommata omatunnolleen taakaksi toisen ihmisen näönmenetystä, tai palovaurioita - niistä kun harvemmin vielä selviää ilman korvausvelvollisuutta.

4 kommenttia

suojelusprkl

10.12.2007 11:16

Ei Oopperan, mutta Presidentinlinnan edessä on aina kerran vuoteen;)

Ei Jokereiden virallinen faniryhmä päätä sitä, ketkä pääsee Areenalle katsomaan pelejä ja ketkä ei, se päätös tulee korkeammalta taholta. Mutta uskoisin, että jonkinlaisia sanktioita tuosta tulee ainakin kotipelien osalta noille idiooteille. Areenalla on huomioitu ihan eritavoin asiakkaat lätkäpeleissä ylipäätään kuin muissa halleissa ja siellä tarkistetaan joka pelissä vähintäänkin asiakkaiden kantamukset ja osalle tehdään henkilötarkastukset. Uskoisin, että tämä tapahtuma tulee tiukentamaan varmaankin muuallakin tuota turvallisuuspuolta. Ainakin joidenkin pelien osalta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

10.12.2007 15:34

Oletkos milloin viimeksi käynyt Areenalla jääkiekkopelissä? Voin puhua vain omasta puolestani ja mun läpi ei ainakaan mene repullista soihtuja x)¨

Olisi kyllä ihan mielenkiintoista olla seuraavassa Jokereiden kotipelissä töissä niin näkisi kuinka tiukan linjan halli vetää tuon tapahtuman takia. Uskoisin, että linja tulee jälleen tiukentumaan. Kohta turvatoimet rupeaa olemaan samaa luokkaa kuin Euroviisuissa x) Metallinpaljastimia ja läpivalaisulaitteita:D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mika

11.12.2007 00:06

Vois joskus kokeilla salakuljettaa kädessä popcornit sun läpi :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:10

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus