Joulun nurja puoli

  • suojelusprkl

Joulu on suuri perhejuhla. Suurin osa meistä viettää sen läheistensä seurassa. Mutta oletteko ajatelleet ihmisiä, joilla ei ole perhettä, eikä ystäviä? Joulu on itsemurhatilastojen valossa se kaikista synkin pyhäpäivä.

Kuinkahan monta itsemurhaa oltaisiin vältetty, jos joka toinen ihminen soittaisi yhden puhelun, tai laittaisi yhden tekstiviestin ihmiselle, jonka tietää tai aavistelee olevan yksinäinen?

Joten jos tiedät, että joku ihminen on yksinäinen, niin ei maksa kuin vaivan laittaa hänelle tekstiviestiä tai hieman aikaa jos hänelle soittaa tai vielä parempaa, jos käy paikanpäällä moikkaamassa häntä. Jonkun ihmisen elämänlanka voi olla noin pienestä kiinni.

Ihminen on laumaeläin, vaikka osa meistä tykkääkin viettää aikaa yksinään, en usko että kenenkään terveen ihmisen psyyke kestäisi kovin pitkiä aikoja täydellistä yksinäisyyttä. Yksinäisyys syö jokaisen ihmisen mieltä jossain vaiheessa ja joidenkin luonne ei kestä sitä, että uskoo valoisampaan tulevaisuuteen vaan he mielummin lopettavat omin avuin tuskansa.

Muistetaan läheisiämme tämän kaupallisen sokaistumisen varjossa. Ja muistetaan myös se, että joskus se yksinäinen ihminen voi olla minä, tai sinä.

5 kommenttia

avatar

21.12.2007 11:12

Minen ole viettänyt perinteistä joulua moniin vuosiin. Toki se olisi joskus ihan kivaa, mutta se tulee eteen todennäköisesti vasta sitten, kun olen ihmissuhteessa. Nyt joulu menee lähinnä kaverin kanssa hengaillessa, joten ei tässä onneksi tarvitse köyttä alkaa rasvailemaan.

Niin ja no, mulle tuo jouluaatto on ainakin vielä toistaiseksi ekstra rahanlähde. 6h pukkeilua ja 530 euroa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

21.12.2007 12:02

Uskomaton mies kyllä tuo Peppinan tarinan tapaus. Taisi mies jäädä ilman piparia tuona jouluna:D

Itse olen viettänyt aina joulun perheeni kesken. Mutta kyllä sitä odottaa, että saisi joskus oman perheen ja saisi itse hääräillä jouluruokien parissa, kutsua vanhemmat ja sisarukset oman perheen kanssa jouluksi. Ja sitten porukalla katsoa, kun lapset avavat malttamattomana joululahjoja. Meidän perheellä ei ole ollut tapana ostella enää moneen vuoteen joululahjoja toisillemme, koska joulu on liian kaupallinen juhla nykyään. Viemme siskon kanssa vanhemmille jotain pientä purtavaa, mutta siihen se sitten jää. Syödään hyvin, tehdään ähkykuolemaa ja jos ähkyltä selviää niin sit kävelemään.

Pitää muistaa pistää mun kuopiolaiselle työkaverille viestiä jouluna. Tämä on sellainen 50v papparainen, jonka äiti on ollut tosi sairas ja se on itse ollut tosi voimaton ja ei sillä taida hirveästi olla kavereitakaan, kun se aina soittelee mulle ja kertoilee huolistaan. Viime vuonna kun lähetin sille kalenterin, niin piirsin siihen sydämen ja oman nimeni alapuolelle (vähän niin kuin rakkaudella Jenny) ja tää mies jaksoi aina hehkuttaa sitä piirrosta työkavereilleen ja mulle. Se on hauska nähdä miten pienillä eleillä voi oikeasti piristää jonkun arkea vuodeksikin.
Tää papparainen oli näköjään lähettänyt mulle työmeiliin jonkun joulurunon, jonka se on itse tehnyt, en ole vielä kerennyt lukemaan sitä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

21.12.2007 13:06

Eivät toki, mutta on paljon vanhuksia ja nuoria, jotka kärsivät yksinäisyydestä ja heille joulu on pahin juhla, koska se muistuttaa heitä liikaa yksinäisyydesta.
Ja voihan ihminen olla yksinäinen, vaikka hänen ympärillään olisi tuhat ihmistä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

21.12.2007 15:42

Mä taidan olla hieman outo, koska jos näen että joku on orpona, niin mulle tulee sellainen tunne että menen juttelemaan sen kanssa.
Aina välillä joku vanhus on tullut juttelee mulle, eikä mua sellainen häiritse, kun tiedän ettei heillä välttämättä ole sellaisia lapsia jotka haluaisi heitä käydä jutustelemassa kun ne ovat kyllästyneitä niihin samoihin tarinoihin. Voisin kuvitella, että sitten kun itse olen vanhempi, ehkä eläkeikäinen, niin saattaisin hyvinkin olla sellainen joka menee vanhainkoteihin höpöttelee yksinäisten(ja masentuneiden)vanhuksien kanssa.

Ei masennus ole syy hylätä toista ihmistä. Jokaisesta kuopasta voi päästä ylös

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:09

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus