Lasten ruokailutottumukset ja muuta muminaa

  • suojelusprkl

Olin tuossa kirjoittamassa toiselle keskustelufoorumille tästä, mutta sitten ajattelin, että tämä on ehkä enemmänkin blogikamaa.

Luin maanantaina Iltalehdesta Angelinan ja Bradin lasten ruokailutottumuksista, heidän lapsilleen kun annetaan jäätelöä aamupalaksi jos lapset näin haluavat. Samoiten lapset rakastavat rasvassa paistettua ruokaa, sipsejä ja karkkeja sekä tappelevat herkuista kynsin ja hampain - vaikka herkkuja on kotona tarjolla yllin kyllin. Ylpeä äiti ja iskä kun haluavat lastensa elää mahdollisimman normaalia elämää.

Mua hirvittää ajatus siitä, että jotku antaisi lapsilleen oikeasti kaikkia niitä herkkuja mitä he vain tajuaa vonkaa. Onko se rakkautta, että sallii lapsilleen kaiken? Onko se terveellistä, että sallii lapsilleen jäätelöä ja muita herkkuja heti aamupalaksi? En nyt tiedä minkä ikäisiä tapauksia nämä lapset on, mutta osa niistä näyttää olevan ihan sylivauvakamaa eikä ne muutkaan ole kovin montaa vuotta vanhoja. Miksi kukaan haluaa opettaa lapselle pienestä pitäen syömään sokeria, niiltähän tippuu hampaat suusta ennen kuin oppivat puhumaan.

Kyseisessä artikkelissa oli juttua myös siitä, etteivät onnellinen iskä ja äippä oikein tykkää/osaa kokkailla, joten usein turvautuvat valmisruokaa. Luulisi noin rikkailla ihmisillä olevan varaa palkata kokki tekemään perheelle kunnon ruokaa, ainakin mä palkkaisin jos olisin rikas, enkä todellakaan kyllästyttäisi lapsiani epäterveellisillä ruoka-aineilla.

Luin aikoinaan artikkelin ylivilkkaista lapsista ja siitä, mikä tämän ylivilkkauden voi aiheuttaa, koska ylivilkkaus on lisääntynyt vuosien varrella. Yhtenä syynä ylivilkkaudelle epäiltiin, tai oltiin kait ihan tutkittukin, että se johtuisi karkeista ja niissä olevista väriaineista. Ja pakkohan siinä on ollakin joku yhteys, kun miettii asiaa tarkempaan ja käyttää havainnointivälineenä omia silmiä kun seuraa lapsien käytöstä kaupoissa yms. Kouluissa on limu -sekä karkkiautomaatteja. Lapsilla on rahaa joten on helppo laskea yksi plus yksi yhteen ja saada lopputulokseksi sen, että osalle lapsista kelpaa ennemmin se suklaapatukka ja sokerilimppari, terveellisen kouluruokailun sijaan.

Kotia tullessa kotona ei joko a)ole ruokaa tarjolla, koska vanhemmilla ei ole innostusta/aikaa kokkailla - jolloin lapsi turvautuu ehkä leipää, todennäköisemmin kuitenkin johonkin epäterveellisempään kuten sipseihin, karkkiin, limppariin, valmispitsoihin tai hampurilaisaterioihin tai b)kotona on ruokaa tarjolla, mutta lapsi ei suostu syömään sitä, koska haluaa vain roskaruokaa.

Yhtä asiaa en ole koskaan ymmärtänyt ja se on se, että lapsia opetetaan pienestä pitäen vetämään Mäkkärin rasvassa paistettuja perunoita, mikropoppareita yms sontaa. Mun tekisi mieli mennä ravistelee kaikkia äitejä, jotka istuttaa sen juuri kiinteää ruokaa syömään oppineen rääpäleen Mäkkärin lastenistuimelle ja antaa sille käteen ranskalaispaketin ja näitä ranskalaisia sitten tämä pieni lapsi imeskelee ja mutustelee. Voi helvetti, miten ihmiset voi olla noin typeriä. Ensinnäkin ymmärtääkseni kaikissa ranskalaisissa, mikropoppareissa ja tämän sorttisissa rasvapommeissa on teollista transrasvaa, jonka on todettu lisäävän merkittävästi sydäntautien riskiä.

Eli lapset kyllästetään pienestä pitäen epäterveellisillä ruokatavoilla mitä useammille elimistölle vaarallisille aineille. Ei varmasti mene enää pitkääkään, kun sydän -ja verisuonisairaudet ovat yleisiä jo parikymppisillä nuorilla. Onnea nuoriso, onnea lääkevalmistajat.

Nyt ymmärrän miksi George Clooney totesi "Jos haluan ympärilleni lapsia ja kokonaisen suurperheen, voin aina soittaa Bradille ja Angielle ja pyytää heitä luokseni. Sen jälkeen muistan, miksi olen niin onnellinen ilman." Mahtaa olla aikamoisia ylivilkkaus tapauksia noi Angelinan ja Bradin lapset tuolla ruokavaliollaan, kun se saa ihmiset muistamaan miksi eivät halua lapsia x)

Kirjoitettaessa soi http://www.last.fm/listen/artist/Trio%2520Tetris/similarartists

8 kommenttia

suojelusprkl

17.4.2008 08:56

Eiku Demin. Mut sit niinq ajattelin, että tää on ehkä vähän liian turhan tylyä sille ikäpolvelle, johon tämän saarnan "kohdistin. Mua ei ois välttämättä ymmärretty.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

okuliina

17.4.2008 09:01

Niina Hakalahti on kirjoittanut kohtalaisen hilpeän kirjan "Uimataito" curling-vanhemmuudesta. Kirjassa perheen äiti ei halua missään asiassa toimia lapsensa tahtoa vastaan - kun poika ilmoittaa ettei "halua" mennä kouluun, äiti jää miettimään voisiko koulun jollakin konstilla välttää...
Ja tietysti kotona syödään ranskalaisia, kun Sampo-kultapoikamuru niitä haluaa!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

17.4.2008 09:09

Kyllä mä itse, jos joskus lapsia alan ponnistelemaan maailmaan, haluan opettaa ne syömään monipuolisesti, enkä todellakaan raahaa niitä roskaruokapaikkoihin syöpöttelemään vaan yritän tehdä heille sellaista ruokaa jota he syövät mielummin kuin hamppareita tai pitsaa. Karkkipäivä tulee vasta sitten kuvioihin, kun alkaa olemaan vaikeuksia pitää naperot erossa karkeista ja muut makeanhimot pitäisi yrittää opetella hillitsemään hedelmillä ja muilla terveellisimmillä vaihtoehdoilla. Jos lasten kaverit syövät karkkia joka päivä, lohduttelen lapsiani sillä että heidän kavereiden hampaat tulee olemaan niin huonossa kunnossa, että joutuvat käymään jatkuvasti hammaslääkärissä paikkauttaa reikiä.

Opetan naperot myös käymään marjassa ja sienessä, tekemään ruokaa itse sekä välttelemään roskaruokapaikkoja.

Ruoka-ainenirsoilu on asia, joka saa mulle vitutuksen nousemaan, enkä todellakaan halua että omat lapset olisivat sellaisia nirppanokkia, jotka ei suostu syömään sitä ruokaa, joka heidän nokan eteen kannetaan. Poissuljettuna tietenkin mahdolliset ruoka-aineallergia:D

Helppoa se on näin etukäteisviisaana suunnitella, mutta itseni tuntien olen sen verran määrätietoinen ihminen joissain asioissa ja tiedän, että yksi asia jonka haluan mahdollisille lapsilleni opettaa, on se että heistä ei tuole ruokanirsoilijoita, sipsin pupeltajia, sokerilimpparin suurkuluttajia ja karkkihimoisia adhd-tapauksia.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

17.4.2008 09:16

Pelkääkö vanhemmat sitä, että jos he eivät anna kaikessa periksi sille kullanmussulleen, että lapset eivät rakastaisi heitä?

Mä en ainakaan ala pomppimaan lapseni pillin mukaan, tai ole turhan lepso lastenhoidon suhteen, mutten myöskään liian tiukka.

Mua harmittaa se, etten muista mitä itse söin nuorena aamupalaksi mutta muistin olleeni "kateellinen" siitä, että kaverini sai joka aamu kaurapuuroa. Minä kun kävin joka aamu hakemassa kaverini kotoa ja käveltiin yhdessä kouluun se pari kilometriä. Muistaakseni söin jotain leipää aamuisin itse. Kotona oli aina ruokaa, eikä me käyty koskaan hamppareilla tai pitsalla. Jos teki mieli pitsaa, tehtiin itse. Pikkuveljen kanssa tuli usein kokkailtua yhdessä ruokaa, jos vanhemmat oli vielä töissä kun tultiin kotia. Karkkia saatiin muutamia kertoja viikossa eikä limpparia muistaakseni juurikaan osteltu. Juotiin maitoa, vettä tai tuoremehua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

17.4.2008 09:35

No nyt lähti kyllä loppukin rispekti Pittin/Jolien touhuihin. Parenthood the easy way, tolleen syntyy just niitä kusipäitä jotka sitten itkee kun saa vääränvärisen auton lahjaksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

17.4.2008 09:38

Niinpä ja hyvällä tuurilla saavat vielä kohta kaksoset lisäksi tuohon sokerihumalaperheeseen. *Peukaloa ylöspäin*

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

17.4.2008 11:06

Lapset on kuin koiria, jos niiden antaa kulkea talutushihnassa edellä - he kuvittelevat olevan niitä, jotka johtaa. Ei koirakaan opi tavoille, jos sitä ei opeta.

Katselin erästä ohjelmaa lellityistä lemmikeistäkin, oli sekin kamalaa katsottavaa, kun koira ei suostunut enää syömää kuin sisäfilettä ja keksejä ja oli todella läskissä kunnossa ja menossa lonkkaleikkaukseen.

Mikäs siinä, jos haluaa rakastaa läheisensä kuoliaaksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:02

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus