"Pääkaupunkiseudulle ei kannata jäädä kuolemaan"

  • suojelusprkl

"Pääkaupunkiseudulle ei kannata jäädä kuolemaan"
Näin totesi hoitaja/Katriinan sairaalassa kuoleen potilaan omaisille...

Näinköhän on, että paha saisi vihdoin ja viimein palkkansa?

Olin äsken ruokakaupassa, jonottaessani kassalle huomasin kassojen lähettyvillä ison otsikon "Vanhusten turvallisuus Katriinan sairaalassa huolestuttaa potilasasiamiestä ja omaisia"

Eihän tuossa ole mennyt kuin reilu 20. vuotta, kun tuon sairaalan touhuja aletaan ihmettelemään.

Suurin syyllinen lienee kyseisen laitoksen ylihoitaja. Häneltä näyttää puuttuvan empatiakyky tyystin, mitä mun äitin ja hänen kanssakäymistään olen vierestä seurannut. Mielestäni lääkäri, eikä varsinkaan ylilääkäri, saisi käyttäytyä siten, miten hän minun äitin yhteydenottoihin suhtautui.

Äitini isä joutui Katriinan sairaalaan 80-luvulla ja menehtyi siellä pian, ruumiinavaus tehtiin, enkä nyt muista mikä se syy oli, mutta mitä äitini muistot vierailuista isänsä huoneessa olivat, niin ei voi kuin pyöritellä päätä. Meidän näkemys ukin kuolemasta oli se, että hän nääntyi kuoliaaksi. Hänelle ei annettu vettä yms.

Kun mummoni joutui kyseiseen laitokseen muutama vuosi sitten kuumeilun vuoksi, oli hänen kuntonsa suhteellisen hyvä. Pian kuitenkin alkoi ilmenemään ongelmia hänen terveyden kanssa ja hän lopulta kuoli tuskaisesti viime syksynä.

Äitini mm. selvitti huoneen ohitse kulkeneen lääkärin (joka ei ollut mummoni omalääkäri) avulla, että mummolleni on annettu aivan vääriä lääkkeitä. Kun kyseinen lääke poistettiin, ainakin tilapäisesti, mummon kourallisesta lääkemäärästä mummoni olo parani silminnähden.

Oma näkemykseni mummon kuolemasta oli se, että hänet tapettiin lääkkeillä. Syötettiin lääkkeitä niin paljon ja niin vääränlaisia, että hänen munuaisensa tuhoutuivat.

Toki olihan hän vanha, mutta ei ole normaalia syöttää sellaisiin vaivoihin lääkkeitä, joita hänellä ei ole koskaan ollut ja aiheuttaa niillä lääkkeillä sietämättömiä kipuja (puristusta rintaan yms) Ja sitten, kun omaiset haluavat, että kipujen syytä selvitetään alkaa ylilääkäri huutamaan suoraa kurkkua äitilleni puhelimessa mm. että äitini, joka sairastaa itse nivelreumaa, kilpirauhasen ylitoimintaa, astmaa, psoria ja muita sen sortin mukavia tauteja, pitäisi ottaa mummo kotiinsa hoidettavaksi kun äitini kehtasi huomauttaa heidän hoidostaan (äitini on -49 syntynyt ja olisi täysin oikeutettu sairaseläkkeelle)

Mahtoi henkilökuntaa tai lähinnä tätä ylilääkäriä vituttaa, kun mummoni oli allerginen morfinille, jolla he pääsääntöisesti mummoja ja pappoja tuolla tappavat - eiku anteeksi hoitavat, ja oma mummoni sinnitteli tuolla niin pitkään kun hänen munuaisensa lääkkeitä kesti-vajaan pari vuotta.

Toivon todella, että tämä Katriinan sairaalan ylilääkäri joutuu vastuuseen teoistaan. Ymmärrän, että on pulaa työvoimasta ja henkilökunta on ylirasittunutta, mutta ei sekään ole järkeenkäypä syy kohdella vanhuksia kuin roskaa. He ovat tämän maan meille luoneet, heidän ansiostaan meidän hyvinvointi on edes tämän tasoista. Eivät he ansaitse kuolemaa tappamalla.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus