Parasta ennen syntymää?

  • suojelusprkl

Eilen illalla mennessäni nukkumaan mietin lukemaani lehtijuttua vanhustenhoidosta.

Eräs omainen ihmetteli, miksi miksi hänen 1917 syntynyt tätinsä ei ole tiputuksessa, koska hän selkeästi on nestehukkaa kärsimässä.
Hoitaja vastasi tähän jotakuinkin näillä sanoilla: no mutta hänhän on jo 1917-vuonna syntynyt.

Eikä tämä hoitaja saanut laittaa potilaalle tippaa, koska lääkäri ei ollut paikanpäällä. Potilas menehtyi muutamia tunteja tuon jälkeen ja seuraavana päivänä omaiset saivat kuulla, että lääkäri oli päättänyt muutamia päiviä aiemmin, ettei potilasta enää hoideta. Ainoa "ravinto" jota potilaalle annettiin oli morfiini. Jos omaisille oltaisiin asiasta kerrottu, silloin kun moinen hoidonlopettamispäätös oli tehty, he olisivat vieneet potilaan muualle hoitoon. Eikä hänen olisi tällöin tarvinnut nääntyä kuoliaaksi. Hän olisi saanut arvokkaamman kuoleman, eikä mitään hidasta nääntymiskuolemaa.

Kamalaa ajatella, että meidän syntymäaikamme määrää, milloin meitä ei enää ajatella ihmisinä vaan yhteiskunnan rasitteena joista on päästävä eroon mahdollisimman pian-keinoilla millä hyvänsä.

2 kommenttia

suojelusprkl

8.2.2007 17:39

Siis toki ymmärrän sen, ettei tasa-arvoinen hoito kaiken ikäisille/kuntoisille ole taloudellisestikaan mahdollista kunnallisessa. Mutta mun mielestä lääkäreiden pitäisi keskustella omaisten kanssa tästä hoidon lopettamisesta, ennen kuin potilas tapetaan, koska tuolloin omaisilla on mahdollisuus siirtää potilas sellaiseen paikkaan jossa häntä hoidetaan koska omaiset siitä maksavat ylimääräistä.

On aivan naurettavaa, ettei armomurha ole sallittua, mutta lääkäreille annetaan oikeus päättää ketä hoidetaan ja ketä ei, ts. kuka saa elää, kuka ei. Siinä ei hoidettavan mielipidettä kysellä. Kukaan ihminen ei saisi leikkiä Jumalaa, ei edes lääkärit. On aivan kamalaa katsoa läheltä, kuinka vanhukset näännytetään kuoliaaksi. Itse en sen vuoksi voisi koskaan olla sairaanhoitoalalla, en pystyisi olemaan nöyränä hiljaa surkeasta hoitotasosta.

Enkä nyt halua syyllistää hoitajia, ei se ole heidän vikansa että ei ole tarpeeksi resursseja.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus