Suomalaisten syvä suru

  • suojelusprkl

Viinan hinta nousi keskimäärin hieman 8% vuoden alusta lähtien.
Mietojen viinien hintojen nousu oli neljänprosentin, väkevissä viineissä kuuden prosentin ja oluissa viiden prosentin luokkaa. Väkevien alkoholijuomien verotus kiristyi 15 prosenttia ja muiden juomaryhmien 10 prosenttia. Ja kansa itkee verisiä kyyneleitä.

Jos multa kysyttäisiin, niin jos jossain pitäisi verotusta kiristää niin juurikin noissa viinaksissa. Ei viina ole ihmiselle elintärkeä elintarvike.

Nostetaan hieman lisää alkoholin verotusta ja kevennetään terveellisten elintarvikkeiden verotusta ja korotetaan epäterveellisten elintarvikkeiden verotusta hieman ja keskitetään sekin alennus terveellisiin elintarvikkeisiin.

Pidemmällä tähtäimellä tästä olisi valtiolle huomattavasti enemmän etua kansanterveydellisiin seikkoihin kurkaten. Olisi varmastikin vähemmän ylipainoa ja kaikenmaailman sairauksia aina sydänsairauksista diabetekseen ja muihin "epäterveellisillä" elintavoilla aiheutettuihin sairauksiin - ihmiset säilyisivät pidempään työkykyisinä yms voisivat paremmin.

Toki viinanveron nostamisella on omat vaikutukset mm. siihen, että sitten sitä viinaa raahattaisiin muista maista halvalla Suomeen.
Mutta kummasta tulee valtiolle suurempi rahallinen menetys, siitä että kansalaisten ruumiit rappeutuu epäterveellisillä elintavoilla ja osa joutuu varmastikin varhaiseläkkeelle tämän takia/sairastuvat kaikenmaailman sairauksiin, joiden hoidon valtio maksaa - vai siitä, että ne rappioalkoholistit ja muut wannabe halvan viinan litkijät roudaavat halvemmalla viinaa Suomen rajojen ulkopuolelta?

Kyllä on kansalla asiat hyvin, jos suurin itkun aihe on se, miten paljon viinan verotus kiristyy.

Oli suorastaan koominen yhteensattuma, että aamulla lukiessani tästä viinan verotuksen kiristymisestä, bussissa alkoi soimaan Hectorin Juodaan Viinaa -biisi. Voitaisiin kyllä vaihtaa Suomen kansallislaulu tuohon biisiin, se kuvaa enemmän suomalaisia kuin joku epävirallinen kansallislaulumme - Maamme.

Kirjoitettaessa soi Hector - Juodaan Viinaa

2 kommenttia

Anonyymi

3.1.2008 08:58

Alkoholimyynnin lasku on valtiolle iso juttu, monopoliasemassa toimiminen tuo lyhyellä tähtäimellä rahaa kirstuun, pitkällä tähtäimellä tietenkin on nämä sairastumiset, pahoinpitelyt, tapot yms. lieveilmiöt mutta niihin ei varmaankaan kiinnitetä huomiota.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:08

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus