Tasapainoa luonnon kiertokulkuun

  • suojelusprkl

Nyt kun ihminen on kehitellyt lääketieteen niinkin pitkälle, että voidaan parantua kaikenmaailman syövistä yms tappavista taudeista, jotka on ennen pitänyt huolen siitä, ettei maailmassa ole liikaa ihmisiä, niin pitäisikö kehitellä sellainen lääke, että ne ihmiset jotka tuntevat olevansa jotenkin täysin turhia olentoja maanpäällä ja jotka eivät tunne olevansa kuin yhteiskunnan rasitteena ja olisivat mielummin poissa muiden jaloista, voisivat nappaista sellaisen lääkkeen naamariinsa ja päättää päivänsä kunniakkaasti? Ilman, että pitää lähteä pelleilemään hirttäytymisillä, ranteiden viiltelyillä tai lääkkeitä kilotolkulla syömällä ja toivomalla että henki lähtee lääkeillä. Ja sitten he, jotka oikeasti tuntevat olevansa yhteiskunnalle hyödyksi ja haluavat taistella syöpiä ja muita sairauksia vastaan, ovat niitä joihin panostettaisiin enemmän hoidoissa yms.

Samaa itsemurhalääkettä voitaisiin tarjota myös sellaisille ihmisille, jotka ovat tappaneet jonkun toisen ihmisen ja ovat nyt kärsimässä elinkautista vankilassa. Jumaliste, että siinä säästyis valtiolta rahaa, kun ei tarttis jossain Amerikoissakaan mädännyttää kymmeniä vuosia joitain sarjamurhaajaraiskaajia veronmaksajien varoilla elelemässä herroiksi täysylläpidolla. Oletuksena siis, että suurin osa näistä elinkautista istuvista ihmisistä valitsisi helpoimman ja halvimman reitin päättää päivänsä. Eikä kenenkään tarttis potea huonoa omatuntoa siitä, että on tappanut jonkun murhaajan kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanijana, koska se joku on itse päättänyt päättää päivänsä. Samalla voitaisiin luopua kuolemanrangaistuksista, koska se tuomittu saisi itse päättää mitä elämällään tekee. Jos hän päättää jäädä rasittamaan yhteiskuntaa, niin hänet heitetään johonkin ei-inhimilliseen selliin, jossa ei tule sellainen olo, että olisi kotona lomailemassa ulkomaailmalta.

Nykyisellä lääketieteellä ja ajatusmalleilla, lopputuloksena on se että ihmiset elävät pitempään = kuluttavat enemmän luonnonvaroja eivätkä ole "hyödyksi" yhteiskunnalle. Toki vanhemmat ihmiset ovat olleet luomassa nuoremmille sitä maailmaa, jossa he nyt saavat vain olla ja katsella työnsä tuloksia. Mutta kuinka moni vanhus päättäisi päivänsä mieluummin, kuin makaisivat ulosteissaan ja ovat vuosikaupalla muiden ihmisten armoilla? Tai ne ihmiset, jotka ovat lähes aivokuolleita, niin heitä pidetään väkisin hengissä. Ihan kuin ihmiset loppuisivat maailmasta kesken, jos joku puolivihannes päästetään autuaammille laidunmaille lääkkeellä.

Miksi ihmiselle, joka ei oikeasti enää haluaisi elää, ei voida suoda sitä vaihtoehtoa että hän saisi itse päättää päivänsä?

Mikä virka sellaisella ihmisellä on, jolla ei ole perhettä, ystäviä tai läheisiä, sellaisella joka vain syö, juo, nukkuu ja käy paskalla? Jos tällainen ihminen haluaisi tappaa itsensä niin miksi yhteiskunnan pitäisi vastustella sitä?

Mitä pahaa siinä on, jos haluaa tehdä tilaa maailmalle?

Teknologia tulee kuitenkin jossain vaiheessa korvaamaan lisää ihmisiä työmarkkinoilta, joten työpaikat tulee automaattisesti vähenemään = tulee lisää yhteiskunnan varoilla lorkoilevia ihmisiä. Ainoastaan se pitäisi ottaa huomioon, ettei tuota itsemurhalääkettä annettaisiin kovinkaan hepposin perustein.

Kylläpäs minulla on tänään positiivisia ajatuksia =) Syy miksi kirjoitin tästä, johtuu osittain siitä kirjasta jota aloin eilen lukemaan...en siis ole ihan täysin kilahtanut vielä x)

6 kommenttia

suojelusprkl

17.3.2008 11:10

Mikä oikeus kellään ihmisellä on toiselle ihmiselle sanomaan, mitä kukaan muu ihminen tekee elämällään? Me ei olla saatu itse päättää siitä, että tänne synnytään, suotakoon meille edes siihen päätäntävalta että saamme itse määrätä sen päivän, jolloin täältä lähdemme lappu varpaassa vaakatasossa. Kunnialla, ei omiin paskoihin yltäpäältä peitettynä, avuttomana kuin syntyessämme.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

17.3.2008 11:11

Postasin vahingossa tämän merkinnän kahdesti, ja tämä kommentti tuli siihen toiseen postaukseen:
"nekobasu [Poista kommentti]
Tänään 11:08

Onpas aika nihilististä pohdintaa...
Tässä mennään kyllä sellaiselle alueelle että vaaditaan aika paljon harkintaa ettei tule tehtyä vääriä johtopäätöksiä.

Kun sanot että miksi ei suoda vaihtoehtoa itsemurhaan ihmiselle joka ei haluaisi elää, tulee eteen monta lisäkysymystä. Yleensä ihminen jolla on tällaisia ajatuksia on elämäntilanteessa joka on syystä tai toisesta saanut hänet näin epätoivoiseen tilanteeseen. Näitä syitä voi olla monia, kuten mielenterveydelliset ongelmat, sydänsurut, taloudellinen epätoivo jne. Jokseenkin aina kyseessä on kuitenkin tilapäinen elämäntilanne, ei kukaaan omaa ajatusmallia "ei minusta ole yhteiskunnallista hyötyä, siispä tapan itseni (paitsi masentuneena = mielenterveydelliset ongelmat)". Toisin sanoen terapialla yms. usein tällaisesta ihmisestäkin voidaan saada normaali, "tuottava" kansalainen. Kuolema taas on lopullista joten siinä vaiheessa ei terapiat paljon auta.

"Sarjamurhaajaraiskaajat" on kuitenkin niin marginaalinen ryhmä, ettei heidän nirhaamisensa tuossa kontekstissa näkyisi yhtään missään, siis yhteiskunnallisia rakenteita ajatellen. Suuri osa näistä tapauksista on myös niin psykopaattisia että tuskin he itseään tappaisivat vaikka siihen mahdollisuus tarjottaisiin.

Sellaista yhteiskuntaa ei ole (eikä ikinä tule olemaankaan) jossa kaikki yksilöt olisivat tuottavia ja virheettömiä yksilöitä. Homma ei vaan toimi niin. Aatu kumppaneineen yritti jotain tällaista Saksanmaalla aikanaan mutta eipä se kovin hyvin toiminut."

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

17.3.2008 11:18

Vanhuksilla on hyvin paljon masentuneisuutta, johtuen varmasti osittain siitä, etteivät he koe olevansa yhteiskunnalle hyödyksi. Miksi heidän ei annettaisi päättää päiväänsä, jos heistä siltä tuntuu?

Samoiten jotku neliraajahalvaantuneet, kuinkahan moni heistä kokee olevansa yhteiskunnalle hyödyksi? Jos itse halvaantuisin ja joutuisin olee sängyssä neliraajahalvaantuneena, niin todellakin toivoisin että saisin vapaaehtoisesti päättää päiväni. Enkä maata vuositolkulla liikkumatta sängyssä, muiden pyyhkiessä mun perseen kun olen tuntohäiriöisenä paskonut alleni.

Aatu ja kumppanit olivat asia erikseen, he tekivät miten itse halusivat ja keille halusivat ja aika suppeella näkökentällä.
En usko, että tuossa järkettömän isossa kasassa porukkaa, jota he tappoivat, olisi ollut kovinkaan monta sellaista ihmistä, jotka olisivat itse halunneet kuolla.

Masentuneet ovat asia erikseen toki ja heidän elämän ilonsa voidaankin joissain tapauksissa tuoda takaisin elämään. Sen takia kirjoitinkin loppuun sen, että tuota itsemurhalääkettä ei annettaisi heppoisin perustein.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nekobasu

17.3.2008 11:35

Äärimmäisessä elämäntilanteessa olevat, kuten mainitsemasi neliraajahalvaantuneet tai kuolemansairaat ovat tietysti eri asia. Tällainen ns. avustettu eutanasiahan on laillista esim. Hollannissa. Tällöin henkilö voi tehdä itsemurhan lääkärin avustuksella, jos hänet on todettu syyntakeiseksi.

Mainitsit ihan alussa luonnon kiertokulun ja sairauksien parantamisesta tulevat ongelmat. Tässähän luonto on sinänsä jo "tullut vastaan", että länsimaissa joissa tätä kehittyneempää lääketiedettä on saatavilla myös syntyvyys on pohjalukemissa (koulutuksen, ehkäisyn jne. takia). Eli samalla kun ihmiset elävät pitempään heitä myös syntyy vähemmän. Suurimmassa osassa länsi-euroopan maita väestön määrä onkin lähtenyt laskuun.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

17.3.2008 11:41

Tuo syntyvyyden säännöstely on kyllä hyvä pointti, jota en nyt tajunnut miettiä, vaikka sekin on ollut mielessä pyörimässä:D

Jossain Suomessa taasen ei välttämättä tällainen itsemurhalääkitys toimis, koska täällä on helvetisti masentuneita ja muutenkin vähän ihmisiä joten kohtahan täällä ei olis enää juuri ketään kun kaikki masentuneet tappaisivat itsensä. Mutta ylikansoitetuissa maissa varmasti toimisi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:04

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus