Todistajansuojelu Suomessa

  • suojelusprkl

Suomi on ainoa EU-maa, jolla ei ole todistajansuojeluyksikköä.

Aivan käsittämätöntä, että jos käyt tekemässä rikosilmoituksen niin sinun henkilötiedot + osoitetiedot ovat julkistariistaa. Tai jos joudut todistajaksi, niin sinun sotu + osoitetiedot annetaan myös näille rikokseen syyllistyneille. Mikä helvetin idea tuossa on? Miksi henkilö ei saa itse päättää mitä tietoja hänestä luovutetaan ulkopuolisille? Miksi ne tiedot pitävät tulostaa paperille asti, eikös se riitä että ne näkyvät poliisin tietokannassa?

6 kommenttia

avatar

9.2.2007 13:10

Suomessahan voi nykyään todistaa anonyymisti riittävän painavin perustein. Sitä en sitten tiedä, että mikä on riittävää. Olen samaa mieltä siinä, että en oikein ymmärrä aina sitä, miksi kaikki tiedot pitää olla esillä vaikka tavallaan tuo anonyymi todistaminenkin on aivan yhtä moraalisesti arveluttavaa kuin se, ettei jonkin ihmisen tietoja saisi käsiinsä jonkin jutun yhteydessä. Miksi? No en kyllä itse kovin helpolla sulattaisi jos joutuisin syytetyksi jossain asiassa ja minulle sanottaisiin, että minua vastaan on todistettu ja todistus riittää, mutta en koskaan saisi tietää, että kuka todistaa. Vituttaisihan se. Juu tiedän, että tässä on kyse eri asiasta ja olen kyllä kanssasi siis ihan samaa mieltä, mutta asia ei ole kovin yksioikoinen.

Erillinen todistajansuojeluohjelma maassamme tosin pitäisi olla, jossa henkilö kyllä todistaa omalla nimellään, mutta sen jälkeen saa uuden henkilöllisyyden. Ainoa ongelma, mikä käytännössä on fataali ongelma, on se, että Suomi on niin helvetin pieni maa, että täällä kyllä naama tulee jossain vaiheessa aina vastaa jos sitten ei tahdo muuttaa ulkomaille. Perseestä joo.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

9.2.2007 13:23

Siis täysin anonyymiä touhua en ymmärtäisi, mutta esim sotun ja osoitetietojen julkituominen on aivan naurettavaa touhua. Luulisi pelkän nimen riittävän ajaa saman asian. Jos sä lähdet todistajaksi juttuun, jossa on esim. hakattu joku kuoliaaksi, niin onpa kiva jos on "päätodistaja" ja sun todistuksen ansiosta joku saa linnaa, niin se tappaja saa sun sotun + osoitetiedot + puhelinnumeron + koko nimen selville paperista, joka sille annetaan, kun on joutunut oikeuteen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Beliar

9.2.2007 13:26

Eix se vasikoiden suojelu-ohjelma...Ja kait ne eläinaktivistit niit suojelee : ) Suomessakin,mutta salaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

9.2.2007 13:28

No mä en suoraan sanottuna tiedä moisista asioista paskan vertaakaan, mutta eilen tuli erään henkilön kanssa asiasta puhuttua ja olin yllättynyt siitä, että poliisien papereissa menee aina automaattisesti moiset tiedot kaikille osapuolille tietoon.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ninka_

9.2.2007 22:06

Joo.Olisi mielenkiintoista kuulla perustelut moiselle.Niitä varmaan riittää.Suomen laissa kun rikollinen on lähempänä uhrin asemaa,kuin uhri itse. Nimi riittäisi munkin mielestäni (ihanX tosi),kuka hitto tahtoo lähteä todistamaan ketään vastaan,josta saattaa olla harmia tällä systeemillä.Ja rikollisista yleensä tuppaa harmia olemaan.

Todistajansuojelu olisi aika vaikea toteuttaa suomen kokoisessa maassa.Lähinnä siksi,että täällä on piilopaikat harvassa.Kaupungit ovat pieniä,ja pikkukylissä uuden ihmisen jalanjälkiä ollaan heti nuuhkimassa.Paskempi homma :/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus