tumma suklaakakku

  • liquidsunshine

Yksi suosikkiohjeista, Monen Vuoden ajan jo. Suluissa mun omia huomioita, joihin suhtauduttakoon aiheen vaatimalla asenteella = hjyymör.

Aikaa kuluu lapun mukaan n. kolme varttia, joista puoli tuntia paistamiseen. (Taikinan tekoon voi mennä kyllä kauemminkin kuin vartti, jos rasva päättää mikrossa sulatettaessa hieman räjähtää ja sotkea paikat.) (Mutta ei siinä noin periaatteessa siis kauaa mene.)

8-10 palaa

125 g margariinia
1 dl gluteenitonta jauhoa (vehnäjauhot käy tietenkin myös)
2,5 dl sokeria
0,5 dl maizenajauhoa
2 tl vanilliinisokeria
0,25 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta (huomiohuomio! sitä leivontaversiota = tummaa)
0,5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Pinnalle: mantelirouhetta tai kookoshiutaleita (<- mä en koskaan laita)

* Aloita valmistelemalla halkaisijaltaan 25-senttinen irtopohjavuoka paistokuntoon. (Käy 20-senttinenkin, tulee vähän korkeampi leipomus vaan :)) Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pyöreä levy. (Mä laitan pohjan päälle leivinpaperiarkin, sitten reunat paikoilleen, lopuksi leikkaan saksilla ylimääräisen paperin ulkopuolelta pois.) Laita vuoan pohjalle ja voitele margariinilla. Voitele myös vuoan reunat huolellisesti. (No daa... Huolimattomastiko sitten? xD)

* Sulata rasva ja jäähdytä sitä hieman. (Siivoa odotellessa mikroaaltouuni.)

* Sekoita gluteeniton jauho, sokeri, maizenajauho, vanilliinisokeri, suola, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

* Vatkaa munat kevyesti (ei tarvi vaahdottaa siis) ja sekoita rasvan kanssa kuiviin aineksiin. Vältä turhaa sekoittamista; riittää kun aineet sekoittuvat keskenään. (Selviää siis vispilällä, ei tarvi sotkea sähkövatkainta tai mitään yleiskonetta.)

* Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle mantelirouhetta tai kookoshiutaleita (tai ole ripottelematta).

* Paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia. (Kokeile tikulla onko kypsää. Jos ei ihan, uunin lämmöt pois päältä ja kakku saa kypsyä jälkilämmössä vielä hetken.)

* Jäähdytä kakku vuoassa. Kumoa se ja poista leivinpaperilevy. (Tai irrota vuoan reunat, kun kerran kyseessä on irtopohjavuoka. Yleensä sen jälkeen nostan kakun leivinpaperilla vaan isolle lautaselle enkä kumoile sen kummemmin.) Käännä kakku oikeinpäin. (On muuten vähän lämpöisenä ihan törkeän hyvääääääää.)

* Tarjoa kermavaahdon (tai jäätelön) ja hyvän kahvin (no pahankos sitten???) (hmm... en tykkää kahvista, joten hyvän TEEN tai KAAKAON) kanssa jälkiruokana tai kahvipöydässä (tai TEEpöydässä).

Niin että olkaa hyvä :P

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:57

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus