Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.
Edellinen

kesä alkoi  8

Loman myötä pitäisi niinkön päästä fiiliksiin. Kai niissä nyt sitten vähitellen jo ollaan. Ainakin tänään olin :)

Suomenlinnaan ei sitten menty, koska jo keskustassa tuuli aika reippaasti. Espan puisto vaikutti loistoidealta, joten sinne päädyttiin. Jokaisella oli oma pyhje, jonka päällä sai istuamaatalöhötäjne. Lisäksi haettiin Kampin k-kaupasta evästystä. Itselläni oli aamiaislounaaksi savukalasalaattia (HYVÄÄ!!!), kaksi riisipiirakkaa, vanukas ja banaani. Aika tuhti setti, mutta se syötiinkin vähitellen. Kavereilla oli omansa. Yhteishyvänä oli viinirypäleitä, mustaviinimarjoja ja mansikka-no-alkomahol-siideriä, johon lorautettiin Karpalet-likööriä. Tai mitä lie olikaan - hyvää tuli :P Oli meillä jotain muutakin ruokapuolta, mutta ei niitä jaksa muistaa.

Aurinko paistoi. Tuuli ilmiintyi paikalle välillä, itse asiassa aika sopivin väliajoin. Ihmisiä riitti nurmikkoalueilla runsaasti, meidänkin ympärillä jonkun verran porukka vaihtui. Hauskin ilmestys oli pienenpieni koiru, jonka nimi oli Haisuli :D Suloinen pötkylä.

Juteltiin, syötiin, juotiin, virkattiin (2/3 porukasta), luettiin, oltiin vaan... Aurinkorasvaakin muistettiin laittaa - mulla on silti punertavat olkapäät ja rintakehä. Ja nenä. Miksi nenä on aina ihan punainen, vaikka vaan hetken olisi auringossa? Johtuuko se mahdollisesti silmälaseista, heijastaako ne jotenkin? Ärsyttävää.

Klo 12.12 suurinpiirtein (ei meillä olla niin tarkkoja) asettauduimme hienolle paikalle. Neljän jälkeen yksi alkuperäisjäsen ja hänen miehensä poistuivat. Klo 16.40 tai 16.45 poistuin kohti Aleksanterinkatua toisen alkuperäisjäsenen kera.

Kisu puski, kun tulin kotiin <3



väärinkäyttämisestä  17

Suomen kieli on jokseenkin ainutlaatuista ja sitä pitää mun mielestä arvostaa. Puhekieli ja murteet ovat eri asia, kuin selvät kirjoitusvirheet. En mä jaksa kielipoliisina riehua, paitsi jos oikein vituttaa, mutta seuraavat sanat ja sanonnat saavat kyllä näkemään punaista. Tai mustaa tai jotain. Tai huvittumaan, osa niistä.

* kyynerpää / kyynerspää
* töttörö
* seitsämän
* spaketti / sbagetti
* gramafoni
* jäätölö
* piEno (siis ERITYISESTI tämä!!!!!!!!!!!!! se on P I A N O)
* raijuusto
* raeruoho
* piirrustus
* kuuLLostaa
* eriLLainen
* mitaLLi
* jouheva / juoheva (nämä nyt on sellainen semiouto juttu muutenkin)
* tyröksi / tiroksi (eli styrox)
* ajoliuska
* Q-kirjain lausuttuna: guu (voi ÄLY! se on Kuuuuuuuuuu)
* edelliseen liittyen: quest lausuttuna Guest
* pitkässä juoksussa (suoraan suomennettuna englannista - Ei Vaan Toimi)
* lintu lenTi puuhun (se on että lintu lenSi. Nih.)
* rönkten
* kaksoissisko/-veli
* hyvää viintä
* enääN (ja TÄMÄ!!!!!! arrrrrrrrgh!)
* pihjala (no okei, tää oli veljen lisäys listaan)
* dumppia (kun tarkoitetaan: dumpata - veljen lisäys tämäkin)
* Epygti

Listaa voisi varmaankin jatkaa. Noi nyt on vaan joskus tullut kerättyä lapulle, jonka löysin eilen.

***

Tänään oli mukava päivä. Käytiin kangaskaupassa pällistelemässä, Priima-käsityöliikkeessä ja Hakaniemen hallissa. Siitä keskustaan ja kohti Menitaa (aika ihana paikka - käsityöjuttuja), minkä jälkeen Kamppiin ja Hobby point-nimiseen kauppaan. Ohjelmaan kuului myös ravintola Teerenpeli, mustikkasiideri ja puoliksi jaettu toast :D Kierros jatkui kohti Piironkia, sieltä Kaakaopuuhun ja kotiin.

Saldo: kolmea virkkauslankaa, kapeaa heijastinnauhaa (jota saa parista paikasta), sitä ohutta heijastinlankaa (jota ei saa Mistään, hehee), magneettinappeja, helmilankaa, japanilaista vihreää teetä nuorimmalle veljelle.

P.S. Kaakaopuun konvehdeista maitosuklaa-Eve ja valkosuklaa-Irresistible ovat mun suosikkeja.


pläääään ei  3

Plan A on ainoa lajissaan tälle päivälle, joten se toteutukoon.

Aloitamme Priimasta, minkä jälkeen Hakaniemen halliin. Siitä suuntaus keskustaan. Menitassa kuulemma pitää käydä ja eilen bongattiin Eläinmuseon vierestä yksi paikka myös. Hobbypoint kiinnostaisi mua, mutta katsotaan mitä nyt keksitään.

Valvoin puoli neljään niiden päiväunien ansiosta. Mutta tulipahan siivottua x) Imurin ja mopin kanssa kun tänään vielä myöhemmin heiluu, on valmista. Ja ne ikkunat... Nyt ei ole aikaa, mutta iltapäivällä on. Otin kamat jo valmiiksi esiin.

Kämpässä tuoksuu kesä, kun voi pitää ikkunaa auki <3 Ja vaikka tossa nyt kulkeekin autoja joka päivä ja melkein joka hetki, niin on se tuoksu silti Ihan Eri kuin talvella. Tai syksyllä. Vieläköhän käytävässä käryää ne elefantit - asia tarkistetaan piakkoin.

Ekana ohjelmassa kuitenkin suihkuilua.


elukoita  3

Eläinmuseo on hieno paikka :) Tosin viimeisellä kouluviikolla sinne ei ehkä kannata mennä, jos ei innostu möykkäävistä lapsilaumoista. No... Ei niitä nyt Niin hirveästi ollut :D Pällisteltiin kaverin kanssa hartaana lintuja, hylkeitä, hirviä, sutta, kettuja, ilvestä ja vaikka mitä. Luurankoja piisasi. Talvella -09-10 tulee vielä joku näyttely, sitä sitten katsomaan.

Siivosinkos tänään? Niin tuota... Tulin kotiin neljän maissa ja kaaduin sänkyyn päiväunille, joiden oli tarkoitus kestää puolisen tuntia. Ööh. Kestivät sitten neljä tuntia. Hyväminä. Kun sain itseni ylös taas, piti tehdä Viimeinkin eräät valintakoetehtävät ja lähettää ne. Ja yhdet toimintaohjeet. Tuli varmaan tosi järkevät niistäkin.

Sääriä kuumottaa. Inha tunne.


suunnitelma  3

Tänään oli tarkoitus mennä Korkeasaareen, mutta viileähkön sään vuoksi aie siirtyy tulevaisuuteen. Sen sijaan suuntaus käy kohti Eläinmuseota :D Sen jälkeen ehkä puistoon istuksimaan.

Asunnossa vallitsee pienimuotoinen kaaos johtuen eilisestä. Piti tyhjentää muutama laukku nopeasti. Mutta: museoseuran pitää olla kotonaan neljältä, joten siinä vaiheessa minäkin olen taas täällä ja mitä teenkään? Siivoan <3 Ikkunat aion pestä myös. Hmm. Ehkä se luetaan siivoukseen mukaan?

Kissa on edelleen lomalla porukoiden luona, joten voin tuulettaa rauhassa. Koen tämän sangen mukavaksi mahdollisuudeksi.


ruskea  4

Mistä mä keksin ruskeat vaatteet??? Argh... Aamun ekat ajatukset. Ja eilisen illan viimeiset. Kummasti kaappia penkomalla ratkaisu kuitenkin löytyi. (M)urheilucaprit oli ennen oliivinvihreänruskeat, nykyään kulahtaneet ruskeiksi. Ruskeat sukat. Ruskea t-paita, jossa on Miss Piggyn kuva. Musta pitkähihainen, jossa on tikkaukset ruskealla ja kyljessä painettuna ruskea irvokas nalle. Kengiksi vaaleanruskeat nahkatennarit :D Perfetto.

Tosin jo Pasilan Lidlissä muistin kenkien hankaavan kantapäät rikki - laastariostoksille.

Päivän reitti:
* Pasilan Lidl - ruskeiden eväiden hankinta
* bussilla nro 23 Ruskeasuon Teboilille - ruskean jäätelön syömistä ja poseerausta kyltin edessä
* Ruskeasuon siirtolapuutarhaan tutustuminen (Teboilin kyljessä) - eräskin mummo meille moikkaili :) Ruotsinkielinen puutarhoimispaikka, ihania omenapuita ja mökkejä ja kaikkea.
* Pikkuhuopalahdessa joku ranta - ruskea piknik

Eväiden koostumus: ruisleipää, tummareunaista salaattia (kun ei muista nimeä, niin ei muista), juustoa (tässä kohtaa säännöstä joustettiin), suklaabanaanivaahtokarkkihässäköitä, Pätkis-minibytes, vanukkaat (joita ei itse asiassa syöty), cola-appelsiini-limsaa (aika hyvää), lihapullia ja soijapyöryköitä, sienisalaattia, vissy-appelsiinimehu-sekoitus isossa Karhu-pullossa, minttusuklaa-Bailey's jälkkärihömpsyt (joita ei otettu pullonkorkin jumitettua), lisäävainvesijamariannemurska-suklaaleivonnaiset.

Meillä olisi ollut myös ruis-pähkinä-jugurttia (Pirkan semmoinen iso purkki), mutta kas - se oli haljennut kyljestä ja pursunut laukkuuni. Ihanaa <3 Mutta reissun henkeen - paska tsäkä xD

Parasta päivässä oli se, että valittiin sellainen vähän paska päivä (eli maanantai), paska aika (eli klo 11 aamupäivällä) ja aika paska tapaamispaikka (se Lidl). Onnistui loistavasti x)

Meillä oli myös live-musiikkia: soitettiin kaverin (joka on myös kollegani) kanssa kahdella fifellä pari joululaulua ja pari klassista juttua prima vista :D

***

Elokuulle on suunnitteilla sininen reissu.



päivän aloitus  5

Puhelin soi 8.30. Koska kyseessä oli talouden lankapuhelin, en vastannut. Omassa puhelimessa oli herätys yhdeksältä, mutta siirsin sitä ensin kymmeneen, sitten yhteentoista... Nousin puoli kahdelta. Hyi.

Puolet päivästä mennyt jo hukkaan. Mut ei se mitään, vielä on toinen puolikas :) Ja tänään siirryn takaisin Helsinkiin, jei.

Huomisen piknikille pitää miettiä vaatetus ja vähän neuvotella syömisistä. Ruskea on teemana, joten veikkaisin tapahtuman olevan vähintäänkin mielenkiintoinen.

Se tyyppi ei taida olla kovin kiinnostunut loppujen lopuksi näkemään mua. Tai sitten se veti herneet eilen, kun en ollutkaan illalla jo palaamassa kaupunkiin. Ei vastannut enää viestiin, kun laitoin että jos se lähtisikin tänään vasta vähän myöhemmin. En viitsi ahdistella. Ja onhan se voinut saadakin eilen, kun kerta baariin menivät. Mitäs sitä sen jälkeen mun kanssa kommunikoimaan, haha.


kello on puoli kaksi  3

Ainakin oli äsken.

Mä taidan mennä unille.

***

En mennytkään vielä. Mun mielestä on oikeus ja kohtuus, ettei teräspekonin biisi saanut enempää pisteitä. Paska on paskaa, mitä sitä muuta sanomaan. Olisin saattanut äänestää Israelia, Turkkia, Tanskaa tai Ranskaa. En äänestänyt, koska en kokenut sitä elämäni kannalta tarpeelliseksi.

Soittimen saan viedä nyt sitten huoltoon 4.6. puoli kymmenen aikaan aamulla. Siinä menee vissiin ainakin puolitoista viikkoa, ehkä kaksi, koska väliin tulee viikonloppua ja pari torven korjausta. No, mulle on tärkeintä, että tulee Kuntoon. Tonnin kieppeillä laskun loppusumma mitä todennäköisimmin. En uskalla sen tarkemmin laskea.

Syksylle haaveilen baletin aloittamista, mistä ulisinkin jo aiemmin. Ja jos pääsisi taas soittotunneille. Jälkimmäinen vaatii soittamista parille opettajalle. Ja kai mun on pakko täällä kotiseudullakin jatkaa töitä, kun ei niitä tunnu muualta löytyvän. Ei vaan jaksaisi reissata. No. Kolme kuukautta taukoa, niin luulisi jaksavan taas.

Pieni projekti on alullaan kesän ajaksi, katsotaan miten sen käy. Mahdollisesti pidän päiväkirjaa aiheesta, jos koen tarpeelliseksi.

Olisin jo aika valmis lähtemään omaan kotiin.

Edellinen