Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2009.
Edellinen

rrrrrrrairai  1

Veljen lakkiaiset oli ja meni, kivat juhlameiningit. Tänään aamulla lähdin kasin jälkeen junalla, hyökkäsin kotona käymään ja suunnistin pikapikaa Suokkiin. Treenit + jeesustelukeikka siellä, minkä jälkeen pikkkkknikille kaverien kanssa. Ne oli ehtineet olla jo tunnin siellä, kun mä pääsin paikalle. Mutta jaksettiin silti aurinkoilla monta tuntia :) Sukellusveneen lähellä oli aika mukava alue kans, yleensä melkein aina menty sinne kallioille tykkien tykö.

Kisu makoilee tossa nyt tyytyväisenä, kun oon taas kotona. Käytin sitä puistossakin, halus vaan löhötä nurtsilla. Löyty pullonkorkki, jossa oli teksti "Jeesuksen tähtimerkki? Kauris".

Tuntipväkirja ja matkatiedot täytetty ynnä lähetetty. Muistutin työtodistuksestakin samalla. Ja tän päivän keikkahenkilölle pistin postia, että kysyy milloin se palkka tulee maksuun. Jos se tulee vasta kesäkuun lopussa, en ota sitä. Joutusin odottamaan 4 viikkoa palkkakuittia, että vois lähettää sen toukokuun tukihakemuksen kanssa käsittelyyn. Jos ne maksaa vaikka puolen kuun paikkeilla, ajattelin kyllä kyetä odottamaan.

Joopasenjoo. Vantaan tuntiopepaikasta ei ole kuulunut, haastattelukutsua siis. Eikä yhdestä toisesta. Mut en ihan hirveästi edes odottanutkaan. Huomenna olis pääsykoe Lahdessa. Kattelin just bussi- ja juna-aikatauluja. Juna tulee mulle halvemmaksi... Siitä on pidempi kävelymatka, mut jos ajoissa lähtee niin mikäs siinä sit kävellessä. Vielä ei jännitä, iskee tietysti aamulla niin, että on huono olo koko matkan. Plääh.


nyt ei jaksa  2

Kevään viimeinen työpäivä on pulkassa. Lähdin kotoota puoli kahdeksalta aamulla ja tulin takas varttia yli yhdeksän illalla. Normipäivä joillekin, mutta ei mulle. Matkantekoon ekaan kohteeseen meni puolitoista tuntia. Puol tuntia treeniä, 2,5 tuntia tutkintolautakunnassa istumista. Siirtyminen toiseen kaupunkiin työhaastatteluun - ehdin sielläki treenata puol tuntia ja sen jälkeen kerran oma biisi läpi pianistin kanssa, minkä jälkeen tulille. Opetusnäyte, soittonäyte, haastattelu. Heti sen jälkeen takas työpaikalle, oppilaita 3 putkeen, tauko kun yksi oli pois ja lopuksi vielä se yksi, joka ei ole varmaan kuukauteen ollut. Puol tuntia odottelua, kyyti asemalle, puol tuntia odottelua, reilu tunti junassa, bussilla kotiin.

Haistatus meni mun mielestä hyvin. Kaikkineen. Mut eipä siitä saa kun 1-2 päivää lisää hommia, mikäli tuuri käy. MUTTA. Mutta. Joo. Sitä hommaa tietenkin haki myös yksi niistä, joka siellä on jo ollutkin. Eli... That's it, then.

Tutkintoja oli kiva kuunnella, osasin omasta mielestä antaa hyvän palautteenkin. Rento meininki.

Oppilaat oli ok. Myönnän että harmittaa, kun kuudesta tenavasta vaan yksi toi kortin. Muut nada. En mä töitä kiitoksen/lahjonnan takia tee, mut olipahan eka kerta, kun noin nihkeä lopetus. Se kortti oli kyllä super, fb:n statuksessa tekstit. Ekaluokkalaisella on huippu mielikuvitus :) Mut töistä lähtiessä oli joku tilliäinen menossa pianotunnille ja se vei opelleen kielokimpun :(

Pitäs tehä loppuun ne kirjalliset. Tai siis laittaa nuoteiksi viimeset ääniharjotukset, skannata ne jotenkin fiksusti. On mulla nuotinkirjotusohjelmakin, mut ei jaksa opetella just nyt käyttämään sitä. Käsin kirjottaa nopeammin. Viimenen homma olis lisämateriaalilistan täydentäminen. Eli pitäs selata omia nuotteja ja netistä yhtä ohjelmistolistaa ja laittaa omalle listalle nehyväksihavaitsemani biisit. Plääh. EI JAKSA.

Mullei o rahaakaan ja huomenna pitäs käydä pikkuveljelle lakkiaislahjaa kattomassa. Onneksi sillä oli aika helppo toive - jotain Tokyo-kanista. Tai tiedänkin mistä se tykkää. Mut sitte olis vielä serkku, joka saa kans lakin. Se sanoi, ettei astioita tai koruja - toisia on ja toisia se ei käytä. Ei se mitään, kun ei niihin oliskaan rahaa. Makkaratalon keskelle tai sinne johonkin rakennuksen sisäpihalle on avattu Lush. Ostan sille siivun saippuaa, eipähän saa varmaan kovin montaa sellasta. Köyhä paketti joo, mut olkoot. Teen kortin ite, niin on jotain spesiaalia sit edes.

Väsyttääoksettaavituttaaoonkateellinenitkettäävälilläjasilleen.

Oon itse asiassa aika tyytyväinen, että tulee kesä ja näen ns. parasta kaveria vähemmän. Vaihteeksi on päällä nimittäin kateuskausi ja se on hankala juttu sivuuttaa nopeasti. Minen jaksa kuunnella, kun se saa 8 tonnin apurahan, ostaa uuden huilun, menee orkesterin kanssa ilmaiseksi Ranskaan pariksi viikoksi, pitää ihkupihkusoittokamunsa (mies johon kaveri on pihkassa) kanssa konsertin, on oikeasti laiha mutta luulee olevansa läski ja puhuu mahamakkaroistaan MULLE jolla niitä on. Plääh. Tauko tekee ihan eetvarttia.

Jos jonkun mielestä mä aina vaan valitan täällä, niin sehän pitää pelkästään paikkansa. Esimerkiksi edellämainittu kaveri ei tänne ole eksynyt eikä muutenkaan juuri seikkaile netissä (poisluettuna fb). Pakko päästä avautumaan johonkin, ja koskapa en osaa paperipäiväkirjaa pitää, tämä on se vaihtoehto mulle.

Ja voi v*ttu että se yksi tyyppi ärsyttää. Sen perään on useampikin eukko ja ei siitä nyt ota selvää. Enkä ees jaksa kysellä. Parempi antaa koko jutun olla vaan, ehkä sit taas puolen vuoden päästä nähdään ja otetaan yhdet. Sitten sen pitää taas lähteä ja mä menen kotiin. Lähiseudulla olisi vaihtoehto tällekin, mut eipä tuo taida olla tietoinen meikäläisestä. Kattoo sit joskus, jos satutaan uusiksi törmäämään. (Don't think so.)

Joo. Ei jaksa ny tehä muuta kun ne nuottienkirjotushommat. Skannaus ja se lista aamulla. Keikkaki olis päivällä. Pitäs tyvikasvu värjätä ja pestä housut ja pakata ja maksaa laskuja (millä rahalla?) ja sillai. Joo. En taida.




olikohan ny taas niin fiksua mennä?  1

Tyttöjen iltaa istuttiin parisen tuntia. Hyvää ruokaa kamu tehnyt, Hyvät juomat hommannut. Toista kaveria nähtiin viimeksi helmikuussa, jolloin sovittiin tää ilta kalentereihin. Alunperin piti pippaloida oikein reippaasti, mutta kas: yhdellä on aamulla ysiltä meno ja oltava edustuskunnossa, toisella lähtee kymmeneltä juna, mulla kahdeltatoista. Että se jäi siihen toisen tykönä olemiseen, mutta Kivaa sekin oli :)

Mitä otsikkoon tulee... Niin että tuota joo. Eräs tuttava oli kaupungissa käymässä ja pistin päivällä sitten viestiä, että vonkaisin kahville tms, mutta kun sillä kuitenkin on kiire ja mulla oli toi iltameno jajaja. Nii-i. Se vastasi, että jos oikein kovasti vonkaan, niin vois onnistuakin. Puoli kymmeneltä tulin kääntymään kotona ja lähdin kurvin suuntaan. Oli sielläkin Kivaa. Mutta se oli väsynyt ja mä myös ja sen piti vielä ajaa kotikaupunkiinsa reilut pari tuntia. Yhdentoista jälkeen olin jo kotona. ÄÄÄÄÄÄÄÄH. Siis että kun se tietää, että se kiinnostaa mua muutenKin kun panomielessä ja siksi en rupeakaan sitten vaan siihen touhuun. Ja se kommentoi sillon, että kuten myös tuo kiinnostuksen laatu.

Niin että en mä nyt sit tiiä, miten tässä pitäs olla tai toimia. Joidenkin tyyppien kanssa on hommailtu, minä sen takia että ne on kiinnostaneet mua ja ne siksi, että niitä on panettanut. Ei kiinnosta ruveta säätämään semmosta enää. Mielummin oon sit ilman. Mutta vittuako ton tarvii asua kaukana. Ei o rahaa matkaamiseen. Vaikka eipä siihen ny mitään syytäkään oo.

Tai jotain. Joo. Ei.

Ei mun kannata. Ei sun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata.
Ei mun kannata. Ei sun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata.
Ei mun kannata. Ei sun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata.
Ei mun kannata. Ei sun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata. Ei mun kannata.
jne.


kolmen tunnin päästä!  1

Kevään viimeinen konserttirutistus konsalla, klo 18 alkaa ja viimeistään klo 19 päättyypi. Tai siis pakko päättyä, kun sillon tulee jo seuraavan konsertin tyypit saliin.

Aamulla oli viiminen soittotunti, vähän mölliä kyllä. Hyvä kevät oli, noin soitannollisesti. Etenin (omasta mielestä) monta kilometriä hommassa. Kesäkuun alussa on seuraava pääsykoe, saapa nähdä miten siinä käy. Tällä kertaa saa sentään ite päättää kappaleet, ei ole pakollisia. Tänään pitäs pistää postiin pianistille nuotit.

Ja ens viikon torstaina piti olla viimenen oma opetuspäivä. Yllättäen se työhaastattelu putkahti sitten juuri siihen. Eli aamulla kuuntelen pari tuntia tutkintoja, hyökkään ihan eri kaupunkiin, opetusnäyte + soittonäyte + haastattelu, takas työpaikalle ja oppilaat. Eka oli pakko siirtää johonkin toiselle päivälle X, koska se ei tietenkään päässyt illalla. Perjantaina kvartettikeikka, lauantaina veljen lakkiaiset Hml:ssa, sunnuntaina keikka Suokissa. Sit on vielä se koe. Ja 13. päivä on iskän 6-kymppiset, viikko sen jälkeen juhannus. Ehkä sillon ehtii sitte jo vähän lomailla :P

Neljäksi johonkin treenaamaan vielä, viideltä pääsee saliin. Vaatteet pitää vaihtaa ja naamaa vähän sotkea. Ja koittaa säätää kopiokoneella ne ohjelmat, kun näköjään tän talon vaksit ei voi tunnissa tulla vaihtamaan ton raivostuttavan rakkineen mustekasettia. RÄYH.



hassu koiravideo + keikkajuttu  2

Koiranpennut on yhtä pölhöjä kun minikisut :D
http://www.youtube.com/watch?v=FpjyCE-R4Y4&feature=rec-HM-r2

Keskiviikkona on kevään periaatteessa-viimeinen konsertti, alkaa kuudelta ja loppuu seiskalta. Se on omalla koululla, joten jos joku tietää mikä se on, niin tervetuloa :P Facebookissa on kohta tarkemmat tiedot... Eikä taaskaan maksa mitään & musa on kivaa :)

Lauantaina on sitten se oikeasti-viimeinen konsertti, mut se on epävirallisesti kaverin isän Lukaalissa (joo, isolla kirjaimella koska paikkakin on huge). Niin että sitä ei lasketa, melkein.

Työpäiviä on vielä viisi, joista neljä on täysiä ja yksi epätäysi. Harmillisesti vaan ripottautuvat pitkin kahta viikkoa, viimeinen on vasta ensi viikon torstai. Sen jälkeen onkin sitten perjantaina soittokeikka, lauantaina veljen lakkiaiset, sunnuntainakin keikka ja maanantaina pääsykoe nro 2. Tänään tarttis tehä keskiviikon ohjelmalappu ja kaksi työhakemusta. Sen jälkeen on periaatteessa kevään paperihommat tehty. Periaatteessa, koska enää pitää metsästää kolme nimmaria yhteen paperiin, joka palautetaan ensi viikolla. Ja 26.6. pitäs saada "todistus" kevään erikoistumisopinnoista. Mitä se nyt sit onkaan.

Kello vois olla pari tuntia vähemmän.


roses are red, violets are blue  3

Ei pidä otsikko aina paikkaansa, mutta tänään sain kukkia :) Keltaisen pitkävartisen ruusun ja toisen kirkkaanpunaisen. Haaleanoranssin purkkiruusun ja jonkun violettipikkukukkaisen purkkihässäkän myös. Arvattavissa oli, kuka niistä on kaikkein kiinnostunein.

Tuossapa vastaus.

Huomenna vaihteeksi VAAN opetushommia, ei laisinkaan konserttia. Tänään oli tupa täynnä, 2 joutu seisomaankin. Jälkitarjoilutkin meni kaikki, ja hyvä niin.

Eikä tartte hetkeen taas ostaa shampoota, hoitoainetta tai kuorintajuttuja. Sain niitäkin :D Erityisesti toi jalkamömmö viehättää, tänään tuli koipeiltua ihan tarpeeksi. Ja kannettua + nostettua + käännettyä ylösalaisin 27 pulpettia.

Ruusurosvo piti 2 tuntia naukumarallaa. Nyt vasta Ehkä rauhottu.


Justus Lohikäärme!!!  1

Tossa meidän tiellä just äsken polki ensin kansaa laumana kurvin suuntaan, hetken perästä takaisin. Niitä on näkyny ennenkin, oliskohan ollu syksyllä... Jollain oli optimistisesti kyltti, että Autoton H-tie. Tuskin toteutuu ikinä, mutta vois pyöriviä ihmisiä olla enemmänkin. Mukavaa puuhaa kuitenkin.

Se siitä.

Olin aamupäivällä pääsykokeessa. "Ekalla" kierroksella vedettiin se skitso pakollinen. Kokonaan. Kauheeta kuraa. Enkä edes kieri itsesäälissä. Mutta kunnialla pääsin loppuun ja se kai oli lopulta tavotteenakin. Käskettiin jäädä odottamaan. No me odotettiin. Sitten kaikkien (?!) haluttiin soittavan "jotain pientä". Barokkisonaatista hidas osa. Ei muuta. Keneltäkään. Eli ei ne valitse sinne tänäkään vuonna ketään, koska viime kevät meni kuulemma täysin samoin. Eipä tuo ny oikeastaan haittaa.

Mutta se mikä koko hommassa Vituttaa, on se odottelu. Jouduin perumaan oppilaatkin sen takia, kun en olis enää ehtiny töihin ennen ovien takalukitusta. Reeeeeeeeeeilua. Onneks niitä olis ollu tänään vaan 3.

Palkitsin itteni ostamalla nuotteja, joista tuli vissiin vahingossa kaikista alennusta, vaikka piti vaan yhdestä. Eipä haittaa :P Ja veljen kans käytiin syömässä Singapore Wokissa, nammmmmmmmmm. Jälkkärit Kaakaopuusta.

Parasta tässä päivässä oli ehkä kuitenkin se, että Justus Lohikäärme on dvd:llä :) Hintalapussa oli 9,90 ja kuittiin tuli 7,99. Parempi mulle. Missasin ne uusinnat joskus taannoin kakkosella, nyt pääsee koska vaan katteleen <3

Edellinen