Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.
Edellinen

puhelu kesti 22 minuuttia  4

Iskä soitti. Lähinnä sen takia, että kertoi avustaneensa mun taloudellista tilannetta (vaikka äidille ilmotin pärjääväni vielä). Puhuttiin niiden (ä:n ja i:n) huomenna alkavasta reissusta ja kissasta ja mun palovammoistakin.

Puhuttiin myös iskän äidistä, joka on sairaalassa odottamassa kuolemaa. Pöljästi sanottu oikeastaan. Mutta kun vanhainkotipaikkakin on jo annettu pois, niin eipä siinä nyt hirveästi enää ole muutakaan. Äidin kanssa eilen pohdittiin lyhyesti iskän fiiliksiä asian suhteen, kun se ei niistä juurikaan puhu. Ei se nytkään mulle niistä puhunut, mutta puhelu kesti kuitenkin n. 10 kertaa sen mitä normaalisti. Iskä kertoi myös, että mummu on päättänyt olla syömättä ja melkein juomattakin. Tekareita ei enää pidetä suussa. Turhat ne oliskin. Kasvojen iho on pehmeä, kun niitä koskettaa. Kädet on kuivemmat, koppuraiset. Sormet ei enää oikene.

Mummu oli tänään varmistanut, että onhan nyt tiistai. Eli jollain lailla mukana geimeissä. Vaikka ei juurikaan ole nähnyt/kuullut/maistanut mitään pariin vuoteen. Kohtalaisen ankeaa.

Edellisellä visiitillä äiti oli iskän seurana siellä. Mummu oli iskän mukaan ottanut heidän lähtiessä lujasti kiinni kädestä. Eilen taas oli ollut löysempi ote.

Ja keuhkoissa on ilmeisesti nestettä. Hengittää hankalasti. Se on isoin muutos nyt lyhyen ajan sisällä. Ei kuulemma muuten ole niin "tapahtunut". Mummu on myös sanonut, että isoja/radikaaleja tutkimuksia ei sitten enää tehdä. Kesän alussa tuotiin Hml:an, kun meni iho keltaiseksi. Silloin ei tehty sisätutkimuksia, päällipuolelta vaan.

Eikä ne kuulemma siellä sairaalassa sano, miten huono tilanne se loppujen lopuksi on. Että onko päivistä, viikoista vai kuukausista kyse.

Paha sanoa.


juttui  1

Biisin originaali versio

Sanat

Hmm. Capital punishment. Siitä voidaan keskustella. Mun mielipide ei ole ihan niin yksioikoinen kun tossa teoksessa.

Semmosta tälle illalle. Vetistelin just kirjan ääressä (there's a first time for everything, hohoo) ja varmaan muutenkin. Polvia polttelee vielä pikkusen, mut eiköhän yön aikana vähene.

Huomiselle ei oo ohjelmaa. Paitsi siivoaminen ja loput tiskit. Pyykkivuoro pitäs varata. Torstaina puoliltapäivin kattomaan kaverin kans sen tulevaa kämppää. Perjantai ja viikonloppu - no idea.


hehhehee.... ja kakkaa musaa  67

Rouva Jansson lukee lehteä:
- Tässä sanotaan, että suomalaisen miehen sperma on Euroopan parasta.

Herra Jansson vastaa:
- Vielä ku sais erektion...

***

Raid on edelleen viihdyttävä leffa ja Oiva Lohtander hieno näyttelijä :D

***

Niin sen verran sanottava vielä, että tossa leffassa on aika hirveät musiikit. Suurin osa veivattu jollain pönttösyntikalla. Joku kitarasankari vähän näppäillyt välissä.


naimisia ja puheluita - edited  1

Opiskelukaveri meni viikonloppuna naimisiin (kuten mainittua), samoin yksi lukiotuttu. Tänään kuulin toisesta opiskelukaverista, joka oli mennyt ilmeisesti tämän kuun alussa kihloihin ja nyt sitten naimisiin. On tää kesä ny sitte tämmöstä aikaa.

Otin itseäni niskasta kiinni tossa puolelta ja soitin Turkuun yhdelle tyypille yhdestä mainosjutusta. Totta kai se oli ruokataulolla justiinsa. Soitan vähän ajan päästä uusiksi. Mua ah-dis-taa hoitaa tälläsiä. Olis pitäny vaan sanoa ei, kun kysyttiin otanko homman hoitooni.

Lisäksi jännittää, tuleeko Heinolasta puhelua vai ei. Tai ilmoittavatko yhtään mitään.

***

Soitin työttömyyskassaan ja kysyin, onko mun paperit menneet edes perille. Setä ystävällisesti tarkisti asian ja siellähän ne. Kirjauspäivä oli 4. ja käsittelyssä parhaillaan edellisenä päivänä saapuneet. Eli tällä viikolla käsitellään jopa minunkin!!!!! Jee. Setä sanoi myös, että mun hakemuksesta puuttuu tilinumero :O Miten sen on voinut unohtaa? Ihme eukko taas täyttänyt papereita (joojoo, minähän se). Onneksi asian pystyi hoitamaan sähköpostilla, joten se lähetetty. Ja kuulemma torstaina voin jo lähettää heinäkuun hakemuksen. TOSIN: sain palkan Jyväskylän keikasta, mutta en palkkakuittia. Argh. Se pitää vielä pyytää erikseen ja odottaa saapumista ja sitten vasta voi laittaa taas papereita.

Ikkunasta tulee vähän viileämpää ilmaa <3

Niin joo, kaveri soitti. Saa kämpän samasta rapusta xD xD xD

***

No niin. Soitin Turkuun uusiksi vartti sitten, mut setä oli vielä tauollaan. Sen sijaan palkkakuitin pyytäminen on plakkarissa. Henkilö joka sen mulle lähettää on reissussa lauantaihin, mutta ei siihen nyt kuole. Siis jos ensi viikkoon sitä lappua odottaa. Kivointa olisi, jos se kesäkuun tuki tulisi jo heti pian tällä viikolla... Saisi maksaa laskuja (jee). Toi-vot-ta-vas-ti siinä ei ole mitään, mikä vaatisi lisäselvityksiä. Byrokratian kiekuroita on vaan niin v*tusti, että en osaa olla iisisti ennen kuin maksupäivä on tiedossa.

***

Soitin Turkuun ja sain sedän kiinni. Oli kyllä oikein ystävällismielinen, kun änkkäsin asiaani. Sovittiin, että soitan Helsingin henkilölle, joka näitä hoitanut aiemminkin. Se vaan jäi vaivaamaan, kun hintojamme kommentoitiin aika reippaiksi... Mulla ei ole valtuuksia luvata alennuksia, joten olin ihan pienesti vaikeana. Mutta ei jääty asiaa sen kummemmin vatvomaan.



monikäyttöinen kylmä/lämpöpakkaus  10

Hommasin ton pikkupussin apoteekista, ihan käytännöllinen vempele. Niitä valmistaa Dr. Ausbüttel & co.

Oli muksa ilta :) Kiitos seurasta kaikille paikalle olleille. Möllötin suurimmaksi osaksi viltillä, mutta kävin ahdistelemassa muualla istuneita myös. Ja heittelin herneitä - anteeksi.

Koipea ei just nyt särje ihan hirveästi, mutta sen verran että sen olemassaolo on huomattu. Väsyttää mukavasti kyllä :) Kylmetän kinttua vielä hetken päästä, sitten pää tyynyyn.

Huomenna ei ole vielä mitään virallista ohjelmaa, joten saatan pölähtää sinne Suomenlinnaan. Sään puolesta huvittas kyllä. Kävelyvauhdin puolesta ehkä ei, kun ärsyttää hissutella x)

Kisu möykkäs pari tuntia, kun tulin kotiin. Kai sillä oli ollu ikävä <3 Nyt rauhottu nukkumaan sohvan alla. Vois itsekin nukkua sohvalla (Paljon Leveämpi kuin mun sänky), mut siihen paistaa aamulla suoraan. Valitsen siis sänkyni.

Nukkumaan, mars mars.


r-u-n-o  5

MINÄ LAULAN SUN ILTASI TÄHTIHIN

Minä laulan sun iltasi tähtihin
ja sun yöhösi kuutamoita,
minä laulan sun aamuhus, armahin,
kevätkiuruja, purppuroita.

Minä laulan sun kätehes kukkasen,
kun silmäsi surusta kastuu,
teen ruusutarhaksi tienoon sen,
missä jalkasi pieni astuu.

Minä laulan loitolle maailman,
minä vien sinut kotihis uuteen:
minä laulan sun sielusi valkean
yli aikojen ikuisuuteen.

V.A. KOSKENNIEMI
Sydän ja kuolema, 1919



ohjelmata  1

Pitää herätä ajoissa kuulostelemaan, sattuuko koipeen minkä verran. Italian ihmeen pitäs muistaa pakata ja lähteä ajoissa keskustaan tapaamaan kaveriaan. Minä ja serkku viedään sitten kamat asemalle säilöön.

Kirppareita ja yhtä näyttelyä olin ajatellut. Kattoo nyt sitte pysyykö ajatus päässä.

Opiskelukaveri menee naimisiin näinä päivinä. Tai ilmeisesti kävivät eilen (to) tai tänään (pe) menevät maistraattiin. Kirkkosiunaushässäkkä lauantaina. Ei kutsunut mua eikä muita opiskelukavereita. En tiedä harmittaako ihan hirveästi, mutta oli se pieni pistos kumminkin. Että ei olla enää niin läheisissä väleissä, kun oltiin pari vuotta sitten.

Se siitä. Toivottavasti viettävät mukavat pippalot :)

Hirveän kuuma ollut koko päivän, mutta en valita. Suomenlinnassa oli kiva istua kalliolla, kun tuuli sopivasti. Jos säätä piisaa viikonloppuna, suuntaus käy sinne taas. Fiksummin kengin. Jos koipi sallii. Jos ja jos.

Petiin.

Edellinen