Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2012.
Seuraava

Lämmitystä  1

Isän kotipaikassa ollaan nesteessä, ei missään lehmästä tulleessa vaan ihan lämpökattilan rikkouduttua kaiketi vedessä. Se on maitotilalla kova pala purtavaksi+ toki tiilitalossakin tulee kiire pistää leivinuunia päälle, liettä ja saunaa kenties myös.

Kyllä ne siellä pärjää ainakin sen aikaa kun sähköä on ja sulakkeet kestää, mutta lypsykoneen hygienian kanssa voi tulla ongelmia.

Kaverini ei ollut kovin tyytyväinen saamistaan polttopuista. Saman kasan puilla eilen saunan lämmitin ja ne paloi hyvin. Erona vaan se että reilun 20 asteen pakkasessa en ruvennut valkkaamaan kuivimpia kasasta vaan puoli kasaa järjestyksessä kyytiin. Oletin että puut olisi menossa varastoon, eikä suoraan polttoon.

No onhan se talven polttopuiden arviointi vaikeaa- kotonakin se petti pahasti ja ehkä kolme kottikärryllistä vielä suht hyviä jäljellä, mutta se että tammikuun viimeisellä viikolla kun puita on enää kourallinen aletaan kysellä puita on reagointia. Kyl polttopuut pitäisi noin eristyneessä paikassa olla varastossa ennen kuin lumi on maassa ja puolillaankin moinen varasto riittäisi koko talven.

Ehkä kymmenen vuoden päästä osataan tehdä hevostalli joka ottaa lämmön maasta johonkin + 4 tietämille ja loppu lämmön tarve hoidetaan polttamalla lantaa ja kuivikkeita joko liekillä tai kompostissa ilman liekkiä. Ne järjestelmät vaan tuppaa maksamaan ja vielä enemmän maksaa rakentaa ne jälkikäteen johonkin vanhaan rakennukseen.


Autuaat ajotaidottomat  1

Mitä tehdä kun taivaalta tulee hissukseen pakkaslunta tai vähän enemmänkin= vähennetään ajonopeutta ja jätetään enemmän turvaväliä. No nyt saa sit jokainen tänään autonsa rutannut katsoa peiliin ja miettiä syyttääkö keliä vai kohtaako sen totuuden että tilannenopeus oli koko matkan liian suuri kunnes viimein kolisi.

Oma päivä oli tänään siinä mielessä odotettu että kirjallisia töitä oli odottamassa ja jäi vielä pari juttua tehtäväksi. Puhelin katkaisi kuitenkin kirjalliset hommat useaan otteeseen syynä jälleen yksi ranskanseisoja. Tällä kertaa raskanseisoja kyllä kävi hienosti, uudet hehkutulpat ja massikan akku herättivät 406:n toimintaan, mutta ilman kytkintä ei voi ajaa edes silloin kun suhteet yläkertaan pilvien päälle on oletettavasti kunnossa, ei vaikka olisi koko seurakuinnan rukoukset takana.

No koskapa sattumalta kaivattu nostovarren teleskooppi oli viimein saapunut niin ja oli muutenkin asiaa kaupunkiin niin lupauduin vanhan Toyotan valjastamaan pelastusoperaatioon.

VR:n IC lähti noin vartin myöhässä ja oli perillä reilut 30 min myöhässä, joten ehdin käydä muut paikat ja vähän turistakin ennen kuin laitettiin vanhukseen perään tuoreempaa autoa liinalla kiinni.

Oikeastaan aika juhlavaa hinata auto pihaan jonka on itse kaivurilla muotoillut ja työntää talliin jonka ajoluiskan betonit on itse myllännyt, kaivanut tallin pohja ja ollut lattiavalussa- nyt kun näki valmiina niin oli aika hieno talli- itse olisin tosin tehnyt sen 40 tai 60 ylemmäs ja kasvattanut sisäkorkeutta nosto-oven mekanismin verran tai enemmän, mutta näyttäähän pitkä suora kattolinja toki kauniilta.

Ensi viikolle mielenkiintoinen nosto-operaatio luvassa.


Pakollisia  1

Mahtaakohan verotoimiston väki koskaan käyttää omia verkkosivujaan/sähköisiä asiointipalveluitaan.

Viimeisten viiden vuoden aikana sykli on lähes järjestelmällisesti ollut seuraava: On toimiva systeemi- sitä muutetaan ja taas tulee uusi systeemi. Uusi on tietysti vaikeampi kuin vanha.

No kun kuukasittaiset toiminnot nippa nappa oppii ja kaikki on sentilleen lyöty oikein niin vuosi-ilmoituksen tietoja ei saa täsmäämään. Saisi jos miljoonia maksanut järjestelmä tunnistaisi vuosiluvut ja sen että vuodessa on 12 kuukautta. Luulisi vielä yhteenlaskunkin onnistuvan- ainkin joka vuosi tarkistuslakennassa on löytynyt jotain hassua. Viime vuonna ilmeni että toissa vuoden palkka oli tuplaantunut verotoimiston logiikalla- oliskin oikeasti niin ei olisi viime vuonna tarvinnut tehdä juuri mitään.

Ilmeisesti meno on vähän sama kuin VR:n tietojärjestelmissä- ei voi kerralla tehdä hyvää tai edes toimivaa kun työt loppuu. Mutta miksi ihmeessä kouluissa opetetaan matematiikkaa, muttei missään verottajan matematiikkaa. Ylipäätään vero-ohjeet... Kyllä verorahat kelpaa valtiolle, mutta eikö kukaan valvo mitä kaikkea tarvii osata että verot saa ylipäätään maksettua.

Nyt väitetään että ALV:n nosto syö tuhansia työpaikkoja- voi olla, mutta vaikka ALV olisi 0 tai 10 % niin ei sillä paljon työpaikkoja lisätä- jos lisättäisiin se pitäisi heti poistaa siten että alle 100000 € liikevaihto = ALV 0 Siitä sit 200000 € asti 5 % ja siitä ylöspäin 10 %. Ei varmasti saisi aikaan täystyöllisyyttä, mutta parantaisi selvästi pienten firmojen kilpailukykyä ja joissain tilanteissa madaltaisi kynnystä työvoiman palkkaamiseen.

Mut suurempi ongelma on työpaikkojen valuminen ulkomaille. Niin kauan kuin tuonti on vientiä suurempi niin ei ole hurraamista.


Huonoa keksiä  1

Pakkauskoneella oli selkeästi ollut huono päivä. Meinasin että ostan juhlakalulle juhlavia täytekeksejä. Onneksi avasin paketin suht pienillä vaurioilla. En kuvaa ottanut, mutta kolmesta pötköstä yksi oli suht normaali, toisessa oli ehkä puolet normaalista määrästä ja kolmas pötkö ei ollut edes mennyt kiinni. Ilmeisesti pakkauksen paino oli toleranssien sisällä, mutta ei ollut uskallusta ruveta niitä syömään.

Onneksi vierailla oli suht lämmin Tdi 4motion mun autoni edessä ja kellot sen verran vähän että ehdin viedä pakkauksen takaisin kauppaan. Palautus meni todella kivuttomasti ja uudessa paketissa ei ollut mitään vikaa.


Seuraava