5 % pois palkoista?

  • licence27

Sen lisäksi että Shumi on kai koomaassa ja Räikkösen manageri kuollut on taloudessa pieniä epäkohtia. Vihdoin viimein asuntolainoille ollaan laittamassa kattoa ja ehdotellaan palkkojen laskemista. Munasota ajaa kohta kananmunien tuottajia konkurssiin ja mitä syytetään- no tietysti ylituotantoa.

Tuo 5 % ja enemmänkin on leikattu maanviljelijöiden palkoista monta kertaa, eikä talous ole sillä pelastunut. On tuhottu toimiva järjestelmä jossa tuottajahinta kattoi tuotantokustannukset.

Nyt kun sitä samaa ehdotetaan muillekin palkansaajille niin siitä nousee tietysti meteli. On syytäkin nousta ja oikeastaan joka kerta kun menee kauppaan toivoisi että markka-aika palaisi ja että tavarat maksaisivat markoissa sen mitä nyt euroissa eikä päin vastoin. Olin ostamassa mehutiivistettä ja rupesin katsomaan että hetkinen- hinta oli edellisestä ostoskerrasta noussut toista euroa. Syynä siihen kaupan ahneus ja ilmeisesti joku "sokerivero".

Sitten pohditaan mitä tapahtuu asuntojen hinnoille jos tähtitieteellisiä summia ei enää anneta pankista jos ei ole tiettyä osaa jo valmiiksi säästettynä. Jossitella voi, mutta kupla on hauras ja paine sen puhkaisemiseen kova.

Miksi rakennetaan isoja taloja- no siksi että talon voi ostaa täyteen kaikkea turhaa tavaraa. Miksi rakennetaan 7,5 metriä korkeita olohuoneita- no siksi ettei nykytalossa tukehdu jos ilmanvaihtokone sattuu pysähtymään.

Miksi rakennetaan kerrostaloja- no siksi että ei olisi niin paljoa turhaa kattopinta-alaa ja että pienelle tontille mahtuu enemmän asuntoja. Näistä pienistä jutuista syntyvät kaupungit ja ruuhkat.

http://www.vastaustenmaailma.net/maantieto/suomi-numeroina/

Löysin sivulta kirjoitusvirheen. Kertooko se tämänkin sivun tarpeettomuudesta vai siitä ettei sitä ole kukaan muu huomannut.

Siis yli 338 000 neliökilometriä tilaa rakentaa valtio. Tyhjiillään olevia tiloja ja asuntoja, entisiä kyläkouluja, suljettuja tehtaita ja hei ihan kelvollisia omistusasuntoja alle 50000 € hinnalla, mutta kun valuutta muuttui niin 250000 € asuntokin menee näköjään kaupaksi vaikka onkin vain pätkä ikivanhaa rivitaloa jonka yhdestä ikkunasta näkyy rakennustyömaa, toisesta kiljuvia lapsia täynnä oleva päiväkoti (jonne mies ei saa tietenkään katsoa kun siellä on nuoria kauniita korkeasti koulutettuja lastentarhanopettajia) ja kolmannesta tehtaan seinä.

Värinä ja meteli on sellainen ettei erota onko partakone päällä vai ei. Hyviäkin puolia tietysti on eli tanssikoulu jossa toivottavasti ei ole alaikäisille epäsoveliasta tukiopetusta, kauppa ja harrastusmahdolisuudet lähellä. Siltikin se hinta tuntuu kohtuuttomalta. Siis lähes 1,5 miljoonaa markkaa näköalasta tehtaan seinään. Sitten tuon ymmärtäisi jo talo olisi uusi ja jos siinä ei olisi yhtään ikkunaa.

Lainakatolla ehkä romahdutetaan uudistuotanto, mutta jotain on syytä tehdä, koska asuntojen hintakehitys on ollut pielessä jo vuosikymmeniä puhumattakaan vapaiden markkinoiden vuokrista.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus