Yötöiden puolelle

  • licence27

Piti käydä kyläkaupassa lounaalla. Tulin kuitenkin touhunneeksi selvästi lounasajan yli, joten lastasin huoltoon menevän koneen kyytiin ja ajoin kotiin. Nyt on sitten jääkaappi aika tyhjä.

Kello on näköjään yli puoli kolmen yöllä, mutta se ei tällä hetkellä haittaa. oletan että perjantain puolella edessä olisi vain roskia ja telineviidakkoa, joten ilmeisesti ajelen hakemaan huoltoon tarvittavia suodattimia- siis edellyttäen ettei niitä ole. Vaihdan moottoriin oljyt ja sitten saa hakea seuraavan vähän suurempaan huoltoon.

Varsinainen syy valvomiseen on kuitenkin ALV. Varmaan ihan hyvä keksintö, mutta sen turhaa paperityötä lisäävä vaikutus on jotain aivan kamalaa. Kuinkakohan monta kertaa meni paperi-ilmoitusten aikana vastaaviin kellonaikoihin ja sitten piti vielä aamulla käydä viemässä lappu luukulle.

Nykyään sentään sähköinen ilmoittaminen periaatteessa toimii, mutta käytännössä monta asiaa on vielä perseestä. Perse voi olla hyväki asia, mutta tässä tapauksessa veroviraston järjestelmä laahaa noin kolme vuotta jäljessä. Esimerkkinä tuo periaatteessa hyvin toimiva verotilisysteemi. Sinne syötetään kuukausittain tiedot ja sitten kuitenkin pitää täyttää vuosi- ilmoituksia. Olen keskustellut asiasta asiakaspalautetta vastaanottaneen ja lukeneen naishenkilön kanssa puhelimessa ja ihmettelin kuinka vuosi-ilmoituksen koostamista ilmoitetuista maksuista ei ole automatisoitu kun se on vaan kuitenkin yhteenlaskua. Ilmeisesti jossain palkka.fi palvelussa vuosi-ilmoitus syntyy automaattisesti, mutta se ei taas pelkästään verotiliä käyttävää paljon lohduta.

Samaa tietoa kysytään jopa viiteen kertaan- mielestäni se on turhaa, koska jo alkeellinenkin kirjanpito-ohjelma/taulukkolaskenta toimisi vaikka Commodore C64:llä kun on vain kourallinen duunareita ja korkeintaan muutamia kymmeniä rivejä laskettavaa duunaria kohti. Mihin helvettiin ne valtion tietojärjestelmien tekoon suunnatut miljoonat on oikein tuhattu ja koska turhista rinnakkaisjärjestelmistä päästään eroon?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus