Ei ihmeitä

  • licence27

Hieno kaunis päivä. Ei hirvikärpästä suurempia ongelmia.

Tarvii välillä pohtia muutakin kuin tekniikkaa ja seksiä. No seuraava lemppariaihe olis varmaan ruoka kun ei tule toimeen ilmankaan. Tänään ei onneksi tarvinnut ruokaa laittaa kun eilen ja toissapäivänä tuli tehtyä reilumpia määriä.

Jos meinaa että ruokaa ei mene hukkaan (pilaantumisen vuoksi) niin ainakin minulla on siihen suunnilleen sellainen systeemi että jos jääkaappi on tyhjä niin ostoslistassa ei lue juuri mitään vaan voi ostaa mitä lystää ja ne tulee muutamassa päivässä käytettyä. Sit jos jääkaapissa on jo jotain niin ostoslistassa lukee esimerkiksi "lihaa pitkä päiväys". Näin ollen vielä kaupassakin muistaa ettei ota mitään vkp alennustuotteita.

Ruoka on kallista- kolmanneksi kalleinta EU:n alueella ja kallistuu huimaa vauhtia siitä huolimatta että tuottajat ovat ahtaalla ja teollisuus väittää ettei voi pitää tuotantoa Suomessa- missä vika. No syytetään kahden suuren keskusliikkeen monopolia ja sitä pönkittäviä bonusjärjestelmiä. Toki niistä valtavista automarketeista jotain halvallakin saa, mutta posketon määrä niissä on myös turhaa krääsää ja elintarvikepuolella turhaan kymmeniä tuhansia kilometrejä rahdattuja elintarvikkeita.

Joku kiinalaisvaatehan ei pilaannu kaupan hyllyssä vaikka olisi myymättä useamman vuoden, mutta pakastamaton liha, kala, kana, vihannekset ja hedelmät kyllä pilaantuvat.

Kauppojen kilpailu suurilla valikoimilla on tehnyt kaupoista suuria, henkilöstön tarve on valtava ja osakkeenomistajien ja johtajien ahneus täysin rajaton. Näillä aineksilla on rakennettu Prismoja ja CM kauppoja kilpaa- siitäkin huolimatta että ihan toimiva kauppa on jo ollut paikkakunnalla ja kunnallispoliitikkojen ansiosta hyvällä kauppapaikalla.

Tähän kilparakentamiseen raha täytyy saada jostakin, samoin kuin johtajien palkkoihin - toki myös koko muu henkilökunta tarvii palkkansa. Raha tulee tietenkin kauppojen asiakkailta. Suomessa ei kovin montaa omavaraistaloutta ole ja vaikeaa se ainakin kerrostalossa olisikin.

Ehkä sadan vuoden päästä seuraavien sukupolvien supermarketit ovat osa tuulivoimapuistoa- marketin katolla lainehtii vilja, salaatti ehkä perunapeltokin ja etelään osoittava seinä on aurinkopaneelia. Nekin rakentamiseen käytetyt rahat nyhdetään asiakkailta jollakin ekologisuuden varjolla.

Jos oikein muistan niin Lontoossa oli puistoissa parhaimmillaan 57000 viljelyspalstaa- paljon parempi ratkaisu kuin tylsät hyödyttömät nurmet jotka vaan kerran tai kahdesti viikossa niitetään tai kauniit, mutta hyödyttömät kukat. Myös rakennus/polttopuuta voisi tuottaa kaupungeissakin joka ainoalla tontilla- mutta laskisiko sekään ruokalaskua...

Ei välttämättä laskisi, mutta se ehkä palauttaisi kaupunkilaisiakin lähemmäs maaseutua kun näkisivät ikkunastaan edes yhden puun jonka kaatuminen ei ylittäisi uutiskynnystä. Toki kaupunkiviljely asettaisi omat haasteensa sadonkorjuulle- leikkuupuimuri kun ehkä juuri selviytyisi tyhjästä tölkistä, mutta yksikin lasipullo tai varastettu polkupyörä kyllä keskeyttäisi korjuun.

Ennen EU aikaa lupailtiin että liittykää liittoon vahvaan niin saatte halpaa ruokaa- lupailtiin että kun ALV laskee niin taas on halpaa ruokaa vaan itse asiassa ruoka maksaa kohta kokolailla Euroissa sen mitä ennen EU aikaa markoissa ja bensa on niin kallista että sen tuottaminen kotimaisista ylijäämäviljoista alkaa olla kannattavaa, mutta tuottaminen vaatii energiaa ja tekniikkaa. Bensan tilalle tullee E 85, ehkä E 95, mutta mitä lisätä etanoliin; metanolia, rypsiä, rapsia, turvetta- palmua?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus