Ekologiaheräämisiäkö

  • licence27

Suomalainenhan on varsinkin talvella melkoinen energiasyöppö. On sitä vaikka vain makaisi kotona, puhumattakaan jos käy töissä toisessa kaupungissa, matkustelee, käy päivittäin suihkussa, joka toinen päivä kaupassa ja saunassakin kahdesti viikossa.

Joku viherhörhö oli neuvomassa että suihkussa pitäisi käydä harvemmin kuin päivittäin. Kaunis ajatus, mutta jos fyysistä työtä tekee niin sen arvioidun kuuden minuutin verran saattaa mennä päivässä käsiä pestessäkin- mikä pakko siellä suihkussa on kuutta minuuttia olla? Jos on kylmä lattia niin parikin minuuttua kerrallaan päivittäin on parempi vaihtoehto - niin ja sulkee sen hanan välillä.

Tieteen kuvalehti tai joku vastaava oli saanut sivuilleen havainnekuvaan hiusten tummuutta lukuunottamatta kovasti entisen tyttöystäväni oloisen naisen. Jos havainnekuva piti paikkansa niin se selittäisi sen perheen suuren energian kulutuksen. Ilmeisesti neanderdalilaiset piirteet saadaan esiin käyttämällä alkoholia. Neanderdalin ihminen kun kuulemma käytti nykyihmiseen verrattuna tuplaten energiaa. Siihen ei sitten paljon jätteiden lajitteleminen auta jos suihkusta poistuessa ei osaa laittaa hanaa kiinni tai käyttää mökkireissulla kaikkia viittä vaihdetta.

Osa energiankäytöstä on kokolailla välttämätöntä, sitten taas on suoranaista tuhlausta kuten esimerkiksi käyttää muovikassit ja pussit vain sen ajan kun kiikuttaa niillä tavarat kotiinsa. Samoin pidän tuhlauksena juomanhakumatkoja ulkomaille, palautuspullojen ja tölkkien työntämistä sekajätteiden sekaan ja sitä että joka saakelin tuote pitää myydä kertakäyttöpakkauksessa.

Aamulla kuulin radiosta esimerkin kotimaisten viranomaisten lyhytnäköisyydestä: Pesuaineen myynti omiin astioihin oli kielletty. Perusteena oli puutteelliset pakkausmerkinnät. Toki joku saattaa vahingossa juoda mehupulloon laitettua pakkasnestettä tai syödä muropakettiin laitettua pesuainetta, mutta kai sentään näin pikamallinnuksen aikaudella voitaisiin tulostaa myös se etiketti ja asiakkaan huoleksi jäisi liimata, jos ei ole jo liimannut omaan astiaansa.

En ole vielä siinä ekologisuuden pisteessä että huuhtoisin jokaisen tölkin, mutta ainakin voin sanoa että palautan ostamani pantilliset tölkit, enkä joka kerta osta uutta muovikassia.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus