Ja kaupan päälle

  • licence27

Pitkä päivä, kohtalainen työsaavutus, eikä isompia tappioita.

Päivän savottana upottaa maalampöä varten putkea maahan. Maa oli paikoin ihanteellista kivetöntä liimasavea, mutta saven päällä oli paikoin vähemmän ihanteellisesti jäätä.

Ehkä työkaluvalinta oli väärä. Tuplaten isompikin kone olisi ollut vapaana, mutta kun oli epäilys maan kantamattomuudesta niin meinasin että isommalla koneella saa pienemmän helpommin ylös jos sattuu menemään jäästä läpi. Niin oli ilmeisesti käynyt kilpailevan firman pitkäpuomikoneelle ja nosto-operaatiosta on pitkä ja kallis tie toimivaksi koneeksi.

Kun sitten eväät oli syöty ja lavat tyhjennetty tuli aika mennä ruokakauppaan. Vaatimattomien ostoksien maksamisen jälkeen kassapoika toteaa "Ja kaupan päälle" työntäen Pepsodenttiä. Niitä oli siinä vieleä muutama paketti seuraaville asiakkaille. Olisiko sit ollut joku euromääräinen raja tai plussakorttijuttu kun kahdelle takanani tulleelle vieläkin pienempien ostosten kantajille ei tarjottu omaa tuubia. Pakastepizzapohjat jäi löytymättä, mutta onneksi niitä on vielä yksi tai kaksi.

Kun koko päivän katselee vain miehiä, koneita ja muoviputkea kiinnittää kaupassakin huomiota ihmeellisiin asioihin. Ensinnäkin se että henkilökunta tervehtii muuallakin kuin kassalla, mutta enempi huvitti kun oikein kaunis vaalea nainen eineskaapilla hyväili takapuoltaan kuin tarkistaakseen että onhan se tallella ja istuvathan farkut varmasti hyvin. No kyllä ne istuivat, mutta ei enää tällä ikää moinen show aiheuta hyllyjä päin kävelemistä.

Tarvii miettiä mitä lentoyhtiötä kannattaa jos vielä joskus matkustaa lentokoneella. Jos johtajistolle lyödään tappiollisesta firmasta 150 000 € per naama että pysyvät talossa ja samalla duunareiden palkkoja leikataan 5 % - montakohan niitä johtajia kaikkiaan oli? Kyllä tuolla menolla saadaan tappioita. Ulkoistamalla saadaan lyhyen tähtäimen voittoja ja säästöjä, mutta pitkällä tähtäimellä se vastaa maksaa ja paljon.

Yhden huonosti huolletun ja sen vuoksi matkustajineen pudonneen lentokoneen hinnalla muonittaa omalla henkilökunnallakin aika monta lentoa.

Sit hyvä veli järjestelmän toimintoja, tehdään puukauppoja OK hinnalla, mutta firma kaatuu, puut on menneet, firma maksukyvytön ja metsänsä myyneet jää nuolemaan haavojaan jos eivät vielä menneet konkurssiin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus