Kädet noessa, kunnanvaltuutettu joka yrittää savustaa ulos

  • licence27

Olen tänään ollut tilanteessa johon en soisi kenenkään joutuvan. Tilanne jatkuu edelleen ja se ei ilmeisesti laukea muuten kuin vaihtamalla asuinpaikkaa. Parasta tietysti olisi jos valtuutettu muuttaisi saunattomaan asuntoon ja toiselle paikkakunnalle.

Olen siis lähikuukausina ollut vähemmän kotikunnan alueella kuin kai kertaakaan sitten vuoden 2003.

Viime viikolla olin huolissani siitä onko nouhooja tilattu/käynyt. Olin siitä huolissani myös keskiviikkoisessa asuntonäytössä toisella paikakkunnalla ja tiedustelin asiaa kiinteistönvälittäjältä siellä ja tällä suunnalla puhelimitse kyseisen kiinteistön omistajalta, koska mielestäni hormi veti todella huonosti

Vastaus oli että joo, kunnanvaltuutettu on tilannut. Siihen viittasivat myös jäljet lumessa.

Asuntonäyttöreissulta palattuani ja käytyäni töissä menin sit lämmittämään saunaa ja nuohoamisista huolimatta veto oli huono, savua alkoi tulla kiukaasta ulos, joskin myös hormista. Pelti oli auki, puut olivat kuivia, sytykettä oli oikea määrä.

Korvausilmaa pitäisi tulla ovien alta ja kun ei kunnolla vetänyt raotin lähintä tuuletusikkunaa. Ei auttanut paitsi siihen että näki mitä oli tekemässä.

Arvelin että käyt tarkistamassa hormin nuohousluukut ja sieltä paljastuivat puhtaat hormit kuten kuuluukin nuohoojan käynnin jäljiltä. Seuraavaksi kiipesin katolle tarkistamaan ettei piipun päässä ollut linnunpesää, puuta, tulppaa tai suojapeltiä. Savua tuli, mutta huonosti.

Kun sitten kiuas oli seuraavana päivänä eli tänään jäähtynyt, tyhjensin vesisäiliön, poistin kiuaskivet ja avasin ylemmän hormiliitoksen. Mitään poikkeavaa ei näkynyt. Pienemmistä nuohousluukuista työnsin hieman tuhkaa alas tulipesään, mutta nekin kanavat olivat sen verran auki ettei niillä ollut merkitystä vedon puuttumiseen.

Viimeiseksi otin kiukaan irti seinästä. Kiukaan ja hormin yhdistävän liitosputetken sisällä oli ahtaammalla osalla tukkeena metallinen säilykepurkki. Siis sellainen missä täysinäisenä tyypillisesti myydään 400g hernekeittoa tai vaikkapa herkkusieniä tai tomaattimurskaa.

Joku satuihin uskova voisi väittää sen menneen sinne tulipesästä itsestään, mutta se ei kiukaan savukanavien muotoilun johdosta ole mahdollista niin että purkki ja kiuas säilyisivät ehjinä. Niin ikään kuka nyt niin tyhmä olisi että yrittäisi polttaa peltipurkkia kiukassa. Purkissa oli jopa kansi sisäpuolella pohjaa vasten irtonaisena, joten oli perin selvää että se on laitettu sinne tahallaan.

Näin oli siis toiminut Hattulalainen kunnavaltuuston istuva jäsen nuohoojan käynnin jälkeen.

No kun sitten tuo typeryys paljastui koitin järkeillä että miksi joku menee tukkimaan kiukaan ja hormin välisen putken jos ei ole tarkoitus tappaa saunojia tai aiheuttaa harmia ja vahinkoa.

Toisen suunnan eli paloilman saannin kuristamisen olisin vielä ymmärtänyt, koska lähestulkoon kaikki tuon valmistajan kiukaat ottavat paloilmansa kiukaan takaa ja sytytyksen ajaksi voi raottaa luukkua tai avata tuhkalaatikkoa.

Olen siis joskus 1997-1998 välillä leiriolosuhteissa muun metallin puutteessa muotoillut säilykepurkista telttakaminaan läpän jotta kiuas ei polttaisi niin kauhealla vauhdilla ja palaisi kuumana. Oikea osa siis puuttui ja otin toki mallia naapuriteltan kaminasta ja se toimi.

Minua harmittaa jokainen ilta kun ei pääse saunaan. Harmitusta voi toki pienentää jos saa viereen kuuman naisen lämmittämään, mutta se ei silti korvaa varsinkaan puulämmitteisen saunan rauhoittavaa vaikutusta.

Olenko siis saunahullu- no vähintään saunafani ja olen jopa lämmittänyt saunan saunaterapeutille.

Onko kyseessä kateus, katkeruus vai joku muu syy. Puuttuuko ymmärrystä fysiikasta ja kemiasta sen verran että mieluummin tehdään vahinkoa muille.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus