Kadonnut päivärytmi

  • licence27

Kannatti herätä aikaisin. Ihme että posti oli päässyt kulkemaan. On paikkoja joissa paistaa hiekka keskellä tietä ja toisaalla niin vahva lumipeite että pakoputkien jäljet näkyvät lumessa.

Onneksi sentään jonkinlaista lumisateen jaksotusta että ehtii edes päivällä pistää pään tyynyyn. Ammatinvalintakysymys, mutta kaikille teille (jos tätä nyt kukaan lukee) jotka painitte lumisateen jälkeen autonne kanssa eteenpäin ja jäätte kiinni- Se on talvi nyt ja juuri sellainen kuin normaali talvi tässä ilmastotyypissä kuuluukin olla. Nykyautot on vaan tehty siten että niissä on pieni maavara. Pyörät ovat vasta nyt samaa kokoa kuin vanhoissa Saabeissa ja kuplassa.

Sit teille jotka tuunaatte autojanne ja auraatte etuspoilerinne säpäleiksi lumikinoksiin- kannattiko? En ole mitannut, paljonko omassa peltilehmässä on maavaraa, mutta tasan kerran etuspoilerin alareuna on tavannut lunta/jäätä. Maata ihan kesäkelissä se tapasi jo ensimmäisen kuuden metrin aikana kun sitä ajoin kontista ulos.

Jos on pakonomainen tarve yrittää tehdä autosta matala niin hankkikaa paineilmalla tai hydrauliikalla toimivat jouset tai jättäkää romunne talveksi talliin. Tähän maahan ei saisi tuoda eikä liikenteeseen päästää ainoatakaan ajoneuvoa jossa ei ole 20 cm maavaraa pohjan ja 15 cm alustan alimpaan kohtaan, pakoputkeen tai katalysaattoriin esimerkiksi.
Otti suorastaan päähän kun joku ehdotti mun autooni madallussarjaa... Ehkä jos ajaisi vain kesäisin tai radalla. Mieluummmin 5 tai 10 cm lisää maavaraa talveksi ja kesällä se on ihan hyvä tehtaan jäljiltä.

NS parempiin autoihin on alkanut tulla varsinkin keulaan hydraulista/pneumaattista säätöä ja se on ihan hyvä niin. Silloin auton saa näyttämään parkkipaikalla matalalta ja niillä pystyy ihan oikeasti ajamaan hidastetöyssyjen yli ilman että säpäleitä lentelee. Kestää oman aikansa että moiset systeemit saadaan halvempiin vakiona, mutta lisävarusteena niitä on ollut jo siloin kun itse olin ammattikoulussa.

Vanha jenkkifarmari ja paineilmaiskarit tavallisten rinnalla takana. Oli tyylikkään näköinen toteutus eikä maksanut paljon. Ihmettelin silloin miksi ei ole vakiona. Helppo toteuttaa jos on jäykät akselit ja tilaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus