Kolmessa keittiössä

  • licence27

Työmaalla kävi käsky maksajan taholta käydä tutustumassa heidän uuteen projektiinsa. Hieno talohan se oli ja jos tosiaan lämpiää kahdella kilowatilla kovallakin pakkasella niin on se hyvin tehty.

Jälki oli ainakin kaunista. Sääli vaan että niiden naapurilla kaunis jälki on pilattu idioottiasukeilla. Kyllä uudenkin talon saa homeeseen kun tukkii tuuletusluukut tuulettuvaksi tarkoitetusta alapohjasta. Naapurissa en ole koskaan käynyt, mutta maine oli jo tiedossa vuosi sitten. Toinen talo jossa on vastaavat rakenteet vastarannalla ja rakennettu vaikeammissa oloissa ei ole hometta nähnytkään, ei tosin vielä sokkelitasoitteita, eikä lopullisia tuuletusluukkujakaan.

Keittiöt on kaikissa kolmessa juurikin samanlaiset muodoiltaan, mutta varustelussa ja koossa toki eroa.

Lihaa oli jääkaapissa reilu pala. Vaikka sen kotiin toinkin niin olisin ehkä voinut ottaa hieman pienemmän palasen. Kilo meni pakastimeen, ja eilen valmistin A isot pihvit pannulla, B pieniä pihvejä uunissa liemeen upotettuina ja C palana uunissa. En tiedä onnistuuko marinointi pakastimessa, mutta selviää varmaan sitten kun jääkaapin puolella häämöttää pelkkä valo.

Radiossa taas morkattiin hallitusta- valitettavasti puheissa oli myös perää.

Tein tässä muutaman paranusehdotuksen nykyjärjestelmien tilalle:

Ensinnäkin opintotuki- se on hyvä olemassa ja noin äkkiseltään että se kannustaisi valmistumiseen se summa saisi olla se mikä tulee summaksi kun valmistuu optimiajassa. Jos menee kaksi vuotta luokkaa kohti niin summa on ihan sama, mutta jakaantuu pidemmälle ajalle. Asumislisät... No Ihan voin sanoa että turhaa opiskelijoita on majoittaa mihinkään keskustaan tai edes aikuiskoulutusta järjestää kaupungissa- siihen kelpaa oikein hyvin vaikka vanha paperitehdas tai lakkautettu varuskunta. Kuinka hienon Koulun saisi esimerkiksi Turkuun Heikkilän varuskuntaan.

Sit että joskus ulkomaanvelkakin lyhenisi niin työnteon täytyy aina olla taloudellisesti järkevää. Palkkoja kun ei voi rajattomasti nostaa niin mitä voidaan tehdä: Helpotetaan uuden työntekijän palkkausta huomattavasti ja lasketaan työvoiman sivukuluja ensimmäisen vuoden osalta siis firman kasvaessa- ei alaa tai työvoimaa vaihtaessa.

Lasketaan palkkoja ja ennenkaikkea elinkustannuksia. Kiitos monen valtion, kaupungin ja kunnan lyhyen tähtäimen voittojen tavoittelun ei paljon naurata kun ruotsalainen ryöstöfima lähettää 700 € sähkölaskun, EU on moninkertaistanut ruuan hinnan, vesi kallistuu, polttoaineet, jätehuolto samoin. Terve ihminenhän ei lääkäriä kaipaa, mutta ainakin keskussairaalan jatkuvaa remonttia kun on seurannut niin ihmetyttää miten niin paskaa työn laatua voidaan jossain hyväksyä.

Radiossa väitettiin että kotihoidon tuki on räätälöity maatalon emäntiä varten- näistä lähimmistä maataloista kahta pyörittää nainen, toinen oli pankissa töissä toisella hevosia ja mies muualla töissä sit seuraavaa hoitaa vuokralainen, sit löytyy, ylihoitaja ja lääkäri. Ei kertakaikkiaan ole varaa olla kotona lapsia vahtimassa. En ymmärrä sitä että jossain oikeasti viedään lapsia päivähoitoon 60 km päähän tai 30 min päähän kotoa tai työpaikasta ja tietysti myös haetaan. Näillä eväillä suomalainen lapsi on ekokatastrofi ja tuottaa hiilidioksidia muutenkin kuin hengittämällä. Kotihoidon tuki voisi olla suurempikin, mutta aina tarveharkintainen. Sama pätee asumistukeen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:36

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus