Kuka enää lukee lehtiä

  • licence27

Olipahan taas hieno kirjoitus:
http://www.kaupunkiuutiset.com/uutiset/271721-suolijarven-ruoppaukset-saatiin-lopulta-paatokseen

Tuo oli ilmeisesti alkuperäinen teksti. Siitä oli tiivistetty toiseen lehteen niin kiivaasti että veneväylän syvyydeksi oli ilmoitettu 83 metriä ja pituudeksi muistaakseni noin 1,3 kilometriä. Kun järvi on syvimmästä kohtaa ehkä kymmenisen metriä syvä niin voi äkkiä ruveta laskemaan että kaivettavaa olisi reilut syvimmästäkin kohdasta 73 metriä siihen sitten pohjan leveyttä 8 metriä tulee 759200 kuutiometriä ja se siis täysin pystysuorilla seinämillä. Jos väylän reunat olisi tehy 45 asteen kulmaan tulisi kaivettavaa vielä 7 mijoonaa kuutiometriä lisää + päädyt.

Aikani hämmästeltyäni mihin tarvitaan 83 metriä syvää väylää tulin siihen tulokseen että moottoritien katteen vastapainoksi on suunniteltu suolikylä Suolijärven pohjaan. Siis sellainen tavallaan ylösalaisin käännetty ruotsin laiva.

Taas toisaalta jos kyseessä olisi sotilaskohde niin se olisi varmaan sukellusvene-etsintöjen harjoituspaikka länsinaapureille.

Kun sitten kuitenkin satuin herkuttelemaan työmaalounasta Alvettulan kyläkaupalla jonka pöytien lasipintojen alle on laitettu koristeeksi kartat, tulin siihen tulokseen että syvyys ei ollut syvyys vaan vedenpinnan korkeus merenpinnasta. Sillä päästäisiin ainakin paljon lähemmäs jotain järkevää lukemaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus