Kukin tavallaan

  • licence27

Naapurin rannassa oli käynyt töissä pitkäpuomikone. En nähnyt sen työskentelyä siellä, mutta elättelen toiveita että näkisin miten se selviytyy toisen puolen naapurista.

Lähinnä ihmettelen mitä järkeä sitä konetta on sinne tässä vaiheessa ajattaa kun järvi on sulamassa kovaa vauhtia ja rantaviiva oli jo toista viikkoa sitten sellainen ettei tahtonut saappaassa paikoin varsi riittää.

Tietysti jos ennuste osuu, tuulee pohjoisesta ja lämpömittari pysyy kolmekin päivää putkeen -5 ... -10 pakkasella niin se muuttaa ainakin sen paikan ihan ajettavaan kuntoon.

Puuceetä piti tänään mennä tekemään ja siis tehdä se kokolailla sateelta suojaan valmiiksi lukuunottamatta varsinaista vesikattoa. Toisin kuitenkin kävi. Ilmeisesti tekovaiheessa oli ollut pimeää tai jotakin sen suuntaista, koska moottorisahalla harjaa veistäessä löysin värivikaisen puun.

Mietin ihan jonkun aikaa luotanko siihen että se kestää. Päädyin kuitenkin vaihtamaan sen, koska kuitenkin saman lankun toinen pää oli aivan priimaa.Tai oikeamin voisi sanoa molempien päiden olleen priimaa, mutta välissä puuaines oli erilaista.

Siinä vaiheessa kun rautakaupassa oli käyty ja kokolailla lasti purettu vaunusta jouduin toteamaan ettei näköjään pitkästä pakkausoperaatiosta huolimatta kyytiin ollut eksynyt huopakaistaa. Siinä vaiheessa rautakauppa oli vielä auki ja vajaa rulla huopaa odotti asennusta. Tietysti se loppui kesken ja nyt on sitten hassu rakenne odottamassa seuraavaa inspiraatiopiikkiä ja puuttuvaa materiaalia.

Eilen kirjoitin kuinka "apupoika" oli onnistunut rautakaupassa. 2/3 onnistuminen oli malleista huolimatta oikeasti 1/3 tai 1/4. Tietysti 150 mm runkopuuhun voi kiinnittää laudan 90 mm ruuvilla tai patikan 120 mm ruuvilla, mutta 100 mm ruuvi oli kuitenkin se mitä oletin saavani 60 mm pitkien kaveriksi.

Toisaalta olen vähän pettynyt muutamiin ruuveihin. Ihan vaan siksi että tänäänkin tuli vastaan ainakin neljä laudan sisään katkennutta. Tässä joutuu pian palaamaan vasaraan ja naulapyssyyn.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus