Kutsut

  • licence27

Ehkä pari viikkoa sitten tuttavani kertoi kaverinsa remontista. Remontisa jota kaveri on tehnyt heiltä lainaamillaan työkaluilla ja valoilla.

Tänään sitten toinen kaveri soitti ja oli vailla kuljetusapua. Hän oli ilmeisen tietoisesti ostanut remonttikohteen, mutta voi hyvänen aika sentään. Täytyy oikeasti miettiä mitä uskaltaa sanoa, sen verran hyvä vanha kaveri kuitenkin kyseessä.

Täytyy muistaa että sitä pihaa ei sit nosteta senttiäkään mittaamatta pintakaatoja seinänvierustoilta. Sit se tontti on yhdeltä rajalta rivo ja pahaa pelkään että sen rivouden alta löytyy rakennusjätettä. Nurmikko- no olihan se vähän möykkyinen tai montuilla, eikä kasvanut tasaisesti, mut en silti usko sen paranevan vaikka siihen ajaisi kerroksen kekkilää. Ei kasva jos alla on metritolkulla harjusoraa, eikä kastella. No kastella ei voi, koska se maksaa ja kohtuulleslla sateeella tulee 10 cm syviä lammikoita.

Se siitä rauhallisesta viikonlopusta ja rasvaputkien korjaamismahdollisuudesta. Ei näköjään ehdi, mutta kai sit on kaveria koitettava auttaa.

Kun sitten kysyin että onko laskenut tarvitsemansa tavaramäärän ja kuulin vastauksen totesin ettei varattu tavaramäärä tule riittämään ja että oikea määrä on todennäköisesti ainakin 1,5 kertainen, ehkä jopa tuplaten suurempi.

Yöllä sitten kaverini viestitti että myös itselleni reserviin tarkoitettu tavara meni (eli tuplaten oma laskelmansa) ja tiedän syynkin. On ihan eri juttu valaa pihalaatta suoraan eristelevyn päälle tai tiivistetylle hiekalle kuin aidosti maavaraiselle epätasaiselle pohjalle. En viitsinyt edes kysyä onko koko laatan alunen eristetty+ ainakin metri kolmeen ilmansuuntaan. Jos vastaus on ei niin se laatta on joko keväällä tai viimeistään parin vuoden päästä joko kappaleina tai sitten vaan vuosittain pois paikoiltaan. Toki jos piha on tehty soraa säästämättä niin voi pysyä kasassa.

Periaatteessahan talkootyöt on ihan ok, mut menee vaan vähän turhan tiiviiksi loppupäivä. Onneksi sentään puhelimen akku tyhjeni.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus