Lakko, marssi vai hiljainen hyväksyntä

  • licence27

Risujen kerääminen on sen verran tympeää hommaa että erehdyin kuuntelemaan radion tarjontaa suurimman osan ajasta. Väliin mahtui hallitusohjelman uusia verotuskohteita.

Nyt on siis päätetty alkaa verottamaan ihmisten vapaa-aikaa. Tänään kerrottiin vapaa-ajan asuntojen hintojen romahtamisesta.

Jos heitän tästä ilmaan pari ajatusta. 1 nyt kun naapurissa vallitsee epävarmuus niin ei ole rupioita, taaloja, kruunuja, puntia ja jne nostamassa markkinahintoja ja lyhentämässä myyntiaikoja- kupla puhkeaa ja aletaan arvottaa mökit sen mukaan. Ilmeisesti edelleenkin jos on omaa rauhaa ja hyvä sijainti niin arvo säilyy paremmin.

Sitten tulee vielä yksi asia mitä ei ole kauheasti huudeltu: Alkaa tulla vastaan jo melko nuoria pareja jotka sanovat suoraan vanhemmilleen tai isovanhemmilleet että eivät halua mökkiä riesoikseen kun asumiseen uppoaa muutenkin niin suuri osa tuloista. Eikä välttämättä kyse ole puhtaasti rahasta vaan yhtälailla ajasta ja ajasta matkalla mökille ja sieltä pois.

Jopa minun oli vaikea käsittää ihmisiä jotka ensin puoli päivää valmistautuivat, sitten piti väkisin päästä mökille, puurtaa siellä sitten minuuttiaikataulun mukaan ja juuri kun muutaman tunnin olleet niin sitten oli taas kaahattava kaupunkiin nukkumaan tai viemään lempilapsi ratsastamaan.

Eli rekisteröityjen moottoriveneiden ja moottoripyörien verottaminen. Ensimmäinen ajatus oli että voi vittu mitä paskaa. Toinen ajatus oli että nytkö joutuu tyhjentämään tallin ja mitä helvettiä rannalla tekee jos moottoriveneestäkin joutuu maksamaan jotain vuosittaista veroa kaikkien vakuutusten, huoltojen ja polttoaineen päälle. Osuvasti uutinen siis tuli muutamaa päivää sen jälkeen kun alumiinihitsausta kaipaava projektiaihio pihaan saapui. Ehkä sitä pitää pienentää sen verran jotta kulkee soutamalla tai pienellä moottorilla ja jää rekisteröintirajaa pienemmäksi.

Seuraavaksi verolle joutunevat jalkapallot, hevoset, marsut, minipossut, tietokoneet, älypuhelimet ai niin se yle-maksu meneekin jo, mopoautot eli kevyet nelipyörät, ruohonleikkuukoneet, puutarhajyrsimet, risteilyt ja lomamatkat ylipäätään.

Jääkiekko ja golf joutavatkin verolle pantaviksi ainakin siihen saakka kun A tehdään jäähallit sellaisiksi että ne tuottavat käyttämänsä energian ja B golfkenttien valtavat ruohovarannot hyödynnetään.

Näyttää kuitenkin vahvasti siltä että yhteiskunta menee kertaheitolla eriarvoisempaan suuntaan, enkä siis tarkoita suunniteltuja koulutussäästöjä. Mitä sellainen ihminen pääasiassa autolla tai moottoripyörällä tekee joka asuu kolmen minuutin kävelymatkan päässä työpaikastaan ja kaikista tarvisemistaan palveluista- no ei välttämättä yhtään mitään, mutta sitten kun sinne lähimpään kauppaankin on vartin matka autolla, kolme varttia kävellen oikopolkua ja kaikki muut palvelut vielä kauempana esimerkiksi venematkan päässä.

Kyllä minä pärjään ilman Suzukiani- täytyy kai vaihtaa se mopoon jos sitä ei ole vielä pantu verolle. On vaan helvetisti kätevämpää kun on joku vara-ajoneuvo silloin kun oma auto on joko lainassa, työmaan pihassa tai vaikkapa sisävalo unohtunut muutamaksi päiväksi palamaan.

Näinkö sitä ajoneuvokantaa sitten nuorennetaan? Ainakin minulle selvisi juurikin tänään että en tule ostamaan uudempaa, isompaa ja hienompaa moottoripyörää jos siitä joutuu maksamaan ehti sillä sitten ajamaan tai ei.

Toisaalta jos moottoripyörien käyttömaksu perustuisi ajomäärään kilometreissä se kävisi minulle oikein hyvin. Ei sitä enää tule ajettua tyyliin 350 kilometriä vuorokaudessa. Veneissä ilmeisesti täytyisi mitata käyttötunnit.

En vaan tiedä miten Suzukin sähköjärjestelmässä riittäisi virtaa johonkin GPS- seurantalaitteeseen ja kyllä se ainakin nollaisi minun uskoni vapaaseen maahan jos joka reissuun pitäisi lähteä jäljityslaitteen kanssa.

Nyt kun niitä pirun jäljityslaitteita kuitenkin on muutassa käyttötarkoitukessa ollut ja on edelleenkin niin niitä huomaa muuta kuin silloin on maksun aika tai sitten kun taas jälleen kerran seurantalaite on tyhjentänyt akun keskelle ei mitään 27 asteen pakkasessa.

Eihän noilla seurantalaitteillakaan ollut mitään virkaa ennen rajojen avautumista. Nykyään kiitos vaan EU:n niin edes Jopoa ei voi jättää vahtimatta jos meinaa ettei se kiidä kahta tuntia myöhemmin pakettiautossa rapakon taa pahimmassa tapauksessa romumetalliksi.

Tänään viemässä vaunun, avaamassa tukkeutuneen salaojan, peittämässä vaunun kanssa eristeitä, peittämässä salaojan jne.

Mutta siis tuo romumetalli: Tänään kynsin ihan vaan kaksisiipisillä, äestin noin 2,8 metrisellä ja olisin vielä kylvänytkin 2-rivisellä, mutta kun nuo saatanan vikakytkentäkourat eivä mahdu edes ilman palloja paikoilleen.

Mikä noita kolmea konetta ja varpajyrää yhdistää: Kaikki kolme olivat menossa romumetalliksi ja sitten ihmetellään missä on kilpailukyky. Tietysti lainatuilla nelisiipisillä Variomateilla tai kolmisiipisillä kääntöauroilla jälkeä syntyisi nopeammin, mutta kun huomioin siirtymät ja työkalujen vaihtoajan niin noin pienessä hommassa nuo työkalut kestävät kymmeniä vuosia ja ensi vuonna ovat tienanneet hintansa pelkästään säästettynä polttoaineena.

Minähän en tiedä tuleeko maasta satoa, mutta kuten viime vuonnakin jos ei kylvä mitään niin ei varmasti tule satoakaan. Sitten kun jotain kylvää niin voi jotain jopa saadakin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus