Mistä on rintamamiestalot tehty

  • licence27

Sahanpurua, kiilakiviä, niukasti sementtiä, puuta, tiiltä ja pärettä.

Ihmettelin ääneen kun pikku omakotitalossa ei kuulemma 3x 35 A sulakkeet kestäneet talvella- en ihmettele enää.

Toki alkuperäiseen verrattuna seinissä oli paksuutta hieman enemmän ja sahanpurua sentään eristeenä, mutta vähänlaisesti ja aika hienojakoista. Hauskoja ylläreitä tulee vastaan seinien avaamisen yhteydessä- onneksi ei ole oma talo.

Idea siitä että puskea talo nurin ja tehdä tilalle uusi ei olisi tuossa ollut ollenkaan huono ratkaisu. Ei talo mätä ole, eikä purkukuntoinen, mutta remontoimalla ja laajentamalla ei tässä tapauksessa pääse yhtään halvemmalla.

Laajennuksen sisätäyttö meni lopulta yllättävän kivuttomasti, tosin harvalla työmaalla on 5 rakennusmiestä 2 kaivuria 1 kuski, pyöräkuormaaja + traktori ilman kuljettajaa. Näin ollen kun oli ahdasta niin iso kone meni niille sijoille josta yletti likimain koko pohjalle ja pikkukoneella sai siivottua sorakasaa siten että siihen yletti isommalla koneella. Muuten meni hyvin, mutta kapilaarikatko tuli nelisen tuntia liian myöhään tai siis ylipäätään silloin kun sitä olisi saanut nostaa sisään tuli kasetillinen jotain ihan muuta. No tuli ainakin ulkopuolelle tarpeeksi soraa niin ei ainakaan maan pehmeneminen telineiden alta rakentamista haittaa vaikka sataisi viikon putkeen.

Kapilaarikatkokerroksen 30 cm patja= teoriassa 9 kuutiometriä sepeliä. 10 tuli, mutta ei ihan riittänyt- vaan insinööri ratkaisee. Kapilaarikatkon päälle suodatinkangas ja puuttuva kerros hiekoitussepeliä. Olisi seulottu hiekkakin kelvannut, mutta tuo ajaa saman asian. Radontuuletus toki meni sepelin sisään kuten pitikin.

Mut kun ei saa tehdä oman pään mukaan niin ei- Jos olisi saanut niin sekä sähköt, puhelimet, ja sadevesi olisi rakennettu syvemmälle samaan korkoon kuin viemärit tiivistetylle maalle, soran sisään ja styroxin alle- niistä olisi huoletta päässyt ajamaan yli.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus