Muistolle 2

  • licence27

Joku aina välillä kysyy miksi en polta, jos täytyy perustella taidan olla väärässä seurassa.

Toivottavasti kukaan sukulainen ei tätä lue- en usko että heillä riittäisi siihen mielenkiintoa. Tänään muistelin kuitenkin heinätöitä, en tosin muista mitä vaihetta se oli, mutta alla oli Fiat 880 DT- sen kylän sen aikakauden kevein ja tehokkain nelivetotraktori ja muuten ainoa jolla rantapellot ja vuokramaat sai kynnettyä.

Minähän sen ikäisenä en ylettänyt penkiltä painamaan kytkintä pohjaan, vaikka jalassa olisi varmaan voimaa rittänyt, joten konetta ajoi itseoikeutetusti hiljattain kuollut traktorin onnellinen omistaja.

Muistan kuitenkin kun sillä reissulla hän tarjosi minulle tupakkaa- ei kiinnostanut silloin ja passiivinen tupakointi siinä ohjaamossa oli päivän ikävin osuus muutenkin.

Vuodet vierivät ja aloin havaita kuinka omasta ikäluokasta varsin moni poltti ja nykyään siis jo niistäkin aika moni joiden vanhemmat tai vanhemman olen tuntenut jo ennen heidän syntymäänsä.

Tupakka koukuttaa tehokkaasti ja jos se ei sitä tekisi niin kuka hullu maksaisi siitä että saa olla päivän savussa ja maistua tuhkakupilta. Se koukuttaa jopa niin tehokkaasti että vaikka lääkäri näyttää kuvat ja kertoo kuinka huonossa kunnossa keuhkot ovat niin eihän sitä nyt voi lopettaa kun on niin tottunut.

Olisikohan siitä jo kymmenisen vuotta aikaa kun sairaus eteni siihen pisteeseen että nukkumiseen taytyi hankkia apukone ja aina oli oltava happipullo ja naamari/letku saatavilla. Ilmeisesti keuhkosyöpää ei koskaan tullut, mutta joka tapauksessa sellaiset hengitysvaikeudet joiden kanssa harva selviää edes noinkaan pitkään kotona, laitoksessa tai ylipäätään elävien kirjoissa.

Eli siis kun tieto kuolemasta saapui korviini se ei ollut mikään suuri yllätys. Suuri yllätys on ollut se sitkeys millä hän näinkin kauan säilyi hengissä ja henkisesti niinkin hyvässä kunnossa. "Mene kotiisi kuolemaan"- niin oli kuulemma lääkäri sanonut muutama vuosi sitten. Toki siis silloin oli jo tiedossa että nykytieteen valossa ei ole odotettavissa paranemista ja lääkäri jo kauan potilaan tunteneena oli kertonut sen mitä oli hengityskoneen ja lisähapen lisäksi tehtävissä enää siinä vaiheessa.

Jos nyt jostain syystä joku sen puolen sukulaisista tämän lukee niin älkää loukkaantuko ja jos päätätte edelleenkin polttaa niin polttakaa, mutta muistakaa että edesmennytkin sanoi ettei olisi kannattanut edes aloittaa, koska keuhkonsa saa tuhottua muutekin.

Niin ja tästa tuli vielä mieleen kohtaaminen jostain ehkä reilun kuukauden takaa-siis kaunis nainen joka poltti. Minun on vaikea sellaisesta kiinnostua, koska en etsi yhden illan hotelliseikkailua ja jos taas se johonkin johtaisi niin en haluaisi olla se joka saarnaa tupakoinnin vaaroista ensin 20 vuotta ja loput vuodet auttaa happipullon kantamisessa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus