Mukamaasturi vs oikea

  • licence27

Etu- tai takavetoisessa autossa on se hyvä ominaisuus että niitä tulee harvemmin ajettua niin pahaan paikkaan kiinni kuin nelivetoisia.

Tänään piti käydä samoamassa perämetsän perukoilla. Oli ilmeisesti muitakin samasta paikasta kiinnostueita kun tien päässä auratulla alalla oli Audi, en katsonut mikä malli, mutta ei näköjään ainakaan ollut maasturi.

Audilla matkassa olleet mies ja nainen tulivat polun puolimatkassa vastaan suksilla. Minä sit kysymään että onko siellä perillä kääntöpaikkaa. Mies katsoi hölmistyneenä" meinaatko ajaa perille saakka?" - No en minä koska olin suksilla, mutta autossa olisi huonojalkaisempi. Audimiehen Äänestä kuului epäilyksen sävy. Itseä epäilytti vain yksi jyrkkä kohta.

Uraa ei siis ollut koko talvena aurattu, mutta siellä oli käyty ilmeisesti traktorilla. Takavedolla todennäköisesti ja sekin oli taistellut ylämäissä. 21 vuotta vanha Toyota vakiokoisilla nastarenkailla meni perille saakka pohja lunta viistäen. Kääntöpaikalla tuli pientä heijaamista ja vähän täytyi lapioida että jäisi roiskeläpät ehjiksi.

Kääntöpaikan jälkeen paluumatkakin meni ihan sujuvasti. Jotain kerto se että jalan ja suksenjälkiä oli paljon, mutta mukamaastureilla ja matalilla nelivedoilla ei pääse ja vaikka päässisi niin ei osata/uskalleta ajaa kun joku muovinpala voi mennä rikki.

Todennäköisesti esim Land Rover Freelander olisi mennyt perille saakka taitavissa käsissä. Hummerilla ei välttämättä olisi päässyt perille ainakaan ilman lumiketjuja/jääratapiikkejä. Epäilys siitä syystä että HJ 80 meni juuri sopivasti pikkutrarktorin raiteta pitkin. Leveämpi auto olis hakenut enempi ja jos olisi mäessä mennyt poikittain niin siitä olisi ollut paha jatkaa lapioimatta.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus