Nigerialaiskirjeitä ja muita poimintoja työelämästä

  • licence27

Ehkä kymmenisen vuotta sitten olin eräänlaisessa unelmatyöpaikassa ja niin ikään tavallaan urani huipulla. Kesälomien koittaessa piti lukea lähestulkoon kaikki firman sähköpostit, faxit ja jonkun verran hoitaa ostotilauksia.

Sitten tuli sähköposti jossa muuan henkilö X kertoi törmänneensä firman tuotteisiin messuilla ja tarjosi jonkinlaista yhteistyötä. Se oli sen verran tuttavalliseen sävyyn ja hyvällä englannilla kirjoitettu viesti että tietenkin siihen vastasin. Kun heillä kuulemma oli rahaa käytettävissä niin vastasin sitten että kerrotte vaan montako palikkaa otatte, laskut lähtevät täältä ja sitten kun sekä meidän pankkimme ilmoittaa rahojen olevan teidän pankissanne lähtövalmiina lähtee ensimmäinen varastosta laivarahtina.

No siinä haiskahti jonkinlainen kusetus heti kärkeen, joten kun sieltä oli jokunen viesti jo tullut totesin että joko tässä tehdään firman suurimmat kaupat tai sitten ollaan suuren kusetuksen kohteena.

Jos kyseessä olisi ollut rahanpesu niin ilman muuta sinne olisi kannattanut myydä vaikka tyhjiä laatikoita tai kumiukkoja kerran kuussa roimaan ylihintaan ja olisivat sitten myyneet ne siellä tai dumpanneet aavikolle. Esteenä vaan oli kun heidän edellinen hallituksensa oli jäädyttänyt varoja noin 200 miljoonaa jotakin seisovaa tie ym. hanketta varten ja niiden vapauttamiseksi tarvittaisiin muutamia kymmeniä tuhansia, jos ne olisi lähettänyt niin muutamia satoja tuhansia, sitten muutamia miljoonia kunnes yhteys olisi viimein katkennut.

Sen verran taitava se toisen pään huijari oli että väitti jo firman johdon kanssa asiasta neuvotelleensa, joten vein sitten muistaakseni printit kirjeenvaihdosta johtoryhmälle.

Ehkä ensimmäinen asia mitä ammattikorkeakoulussa opetettiin "Jos joku asia vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta se on kusetusta". Ehkä Informaatikko, jolla oli muuten hyvät sääret, ei käyttänyt ihan suoraan noita sanoja vaan jotain tyyliin "Internertin sisältöön on suhtauduttava kriittisesti ja varsinkaan ei saa lähettää rahaa tuntemattomille tahoille".
Huijauskirjeitä on liikkeellä aivan valtava määrä.

Eli jos vaikka tässä itse väittäisin voittaneeni eilisen jättipotin, mutta olevani valitettavasti jumissa Kenialaisen autokauppakeskuksen työmaalla ja tarvitsevani 1,34 miljoonaa käteistä päästäkseni irti sopimuksesta ja 800000 € saadakseni lunastettua tontin ja sen jälkeen noutamaan rahani + maksamaan takaisin hyvällä korolla- ei minua kukaan uskoisi, eikä lähettäisi edes muutamia satoja tuhasia sähkömoottorin voimansiirtolinjan rakentamiseen tai kuljetinruuvin kierteen optimoimiseen.

Kuitenkin pariin otteeseen tuntui ettei oma työnantaja ollut kovin rehellinen. Yritti tietenkin olla, mutta kun asiakas on sijoittanut viimeiset rahansa peruskorjattuun koneeseen, lähtee sillä töihin ja reilut 20 paikkaa vuotaa öljyä tuntee hän varmasti itsensä huijatuksi, kuten myös ostettuaan vanhan vuokrakoneen jossa on vain 80 % tehoista tallella.

Huijauskirjeitä on liikkeellä aivan valtava määrä.

Kuitenkin ehkä eniten toivon että sen paikan likaisen työn puurtaja sai sen 10% hitsariporukan Eurojackpotista.

Itsehän tänään kävin vaihtamassa kasteluletkun pään. Asiakas sentään fiksummasta päästä ihmetteli miten se oli voinut olla kiinni kun kierre kerran tarttumapinta toisessa päässä oli sisältä sileä ja toisessa päässä oli selkeä ulkokierre. Tietenkin niin oli kun kierre oli mennyt poikki betonipinnan myötäisesti ja ulkokierrerrettä oli betonin sisällä vielä niin paljon että jatkoholkin sai pikkauksen jälkeen kierrettyä siihen suoraan. Siellä se nyt tönöttää ja odottaa seuraavaa kastelukertaa.

Vielä Nigeriaiskirjeeseen palatakseni: En olisi sinne mitään lähettänyt ennen kuin tuote on kokonaan maksettu. Oletan että sikäläinen huijaustehdas seuraa missä rahaa liikkuu ja kohdentaa markkinointinsa osittain uutisten perusteella. Näin ollen kun firma on pieni sieltä kinutaan pieniä sijoituksia. Sitten taas kun puhutaan kymmenien miljoonien investoinneista huijarikin laittaa kertaluokkaa suuremman vaateen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus