Omppukoneen ostajille

  • licence27

Kaikkea kummallista tulee vahingossa katsottua silloin kun digiboxi temppuilee. Eilen näytettiin salakuvia Kiinasta ja täytyy vaan todeta että kyllä tuotannon siirtäminen sinne on ollut huono valinta.

Voi tietysti olla että jostain löytyy tehdas jossa asiat ovat oikeasti paremmin, mutta jos täällä kohtelisit karjaa samaan tyyliin niin eläinlääkäri tulisi pistämään uupuneet naudat korkealaitaiseen.

Jos siitäkin tehtaasta veisi yhden työvuoron vaikkapa Ponsselle Vieremälle tai Valtralle Suolahteen niin varmaan luulisivat saapuneensa paratiisiin. Nokian puhelimien parhaat kokoajat olivat kuulemma Suomessa vanhoja ompelijoita.

Josta tullaankin kysymykseen: Jos entiset elektroniikkajätit eivät olisi siirtäneet tuotantoaan Kiinaan niin vaihtaisivatko ihmiset puhelimiaan kolmen kuukauden välein?

Veikkaan että vastaus olisi ei ja syynä se että uutuuspuhelimia joutuisi jonottamaan tai sitten nykyinen kertakäyttökulttuuri ei olisi mahdollinen puhelimien korkean hinnan vuoksi. Taas toisaalta silloin ei lapsilla olisi puhelimia, pelikonsoleita ja tuskin tässä kirjoittaisin mukavasti jo vanhentuneella kannettavalla tietokoneella.

Nyt on on kuitenkin asiat sillä mallilla että jos Kiina syystä tai toisesta pistää rajat kiinni ja tavaravirrat pysähtyvät niin varastojen huvettua kauppoihin jäisi suunnilleen ruokaa, paperia ja kertakäyttöastioita.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus