Pula-aika

  • licence27

MTV uutiset tänään: "Suomen armeijalla on pulaa ammuksista" (teksti-TV sivu 107)

Helppo uskoa että rynnäkkökiväärin patruunoita on ostettu viimeksi 1990-luvun lopussa, mutta kun jutun lukee niin tulee mieleen että eikö ensimmäisenä ostetut patruunat täytyisi saada ensin ammuttua pois varastosta ja sitten uutta tilalle- siis tarkoittaen että rauhan aikana patruunoiden kulutus on varsin vähäistä. En tiedä montako laukausta keskiverto varusmies saa ampua palvelusaikanaan, mutta joka tapauksessa määrä on niin pieni ettei sillä kotimaista patruunateollisuutta paljon rahoiteta.

Raskaammista aseista en tiedä juuri mitään, mutta muistelen siitäkin että edellinen IT-ohjusjärjestelmä olisi voinut olla täysi susi jo syntyessään, koska kalliin hinnan vuoksi niitä ei huvikseen ammuta yhtään ja sitten kun "parasta ennen" päiväys tulee vastaan niin onkin ongelma miten hävittää vanhat ohjukset turvallisesti.

Sitten vielä tämä yksinkertainen mekaniikka eli 7.62 luoti ei mene reilun viiden millimetrin reikään. Eli kun kansan kantokyky heikkenee niin voi olla että on sen vuoksi pienennettävä piippua.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus