Taas yks

  • licence27

Mitä tehdä kun auto tulee väärää kaistaa vastaan?

Tiellä nro 57 oli kuulemma lunta. Se on ihan ymmärrettävää kun sinä päivänä satoi lunta. Sinä päivänä sattui myös kuolemaan johtanut nokkakolari- taas.

Tänään, toki siis sattuneesta syystä maanantain puolella valoisaan aikaan ajelin kaikessa rauhassa hyvään alamäkeen kun mäen alla vilahti keltainen vilkkuvalo. No arvelin tietenkin että siellä ylämäkeen paahtaan tienhoitokone kylväen kissanhiekkaa tai polannetta poistaen. Siinä vaiheessa ei hälytyskellot vielä päässä soineet kun ajoneuvoyhdistelmä tuli mäen takaa vastaan, mutta kun etäisyyttä oli noin 200 metriä tajusin että se saakeli tulee väärää puolta mäkeä ylös.

Siinä ei 80 lasissa ole kauheasti aikaa miettiä mitä tekee ja koviskisaa ei kannata ruveta ottamaan jos meinaa huomiseen pysyä hengissä. En kuitenkaan pistänyt silmiä kiinni tai ajanut lumihankeen vaan jarrutin minkä pystyin ja ohjasin tien oikeaan reunaan.

Ne oli pitkät sekunnit kun mietin että ajanko vasemmalle kaistalle, oikealle syvään ojaan vai luotanko siihen että sen vastaantulijan ei ole tarkoitus aiheuttaa vaaraa vaan päästä se mäki ylös paremmin pitävää puolta pitkin. Jos olisin viime tipassa väistänyt vasemmalle ja vastaantulija olisi palannut omalle kaistalleen se olisi ollut kuoleman paikka.

Minä siis pysyin omalla kaistallani ja vastaantulija väisti omalle puolelleen ja palasi sitten taas väärälle kaistalle. VOI VITTU tätä touhua- ei sentään tällä kertaa moottoritiellä ja en tällä kertaa poliisille soittanut vaikka siis sellainen paikka jälleen kerran että teki mieli käydä ottamassa ajoneuvon tiedot ylös ja soittaa sinne firmaan joka sitä autoa ajoissaan käyttää.

Onneksi en soittanut, koska ehkä noin 7-8 mutkaa myöhemmin oikealla puolen pääväylää, vasemmalla puolen pikkutietä oli JD + alaterä + hinattava hiekoituslaite jumissa. Ilmeisesti vauhti loppunut ja siitä sitten nahkoineen takaperin nyppylältä ojaan. Toivottavasti ei väistänyt sitä samaa rekkaa kuin minä.

Taas toisaalta itse JD näytti olevan tukevasti tiellä, joten sen puolesta arvio oli että hiekka oli loppunut ja oli kääntämässä konetta ympäri pikkutiellä ahnehtinut hieman liikaa kapean peltorummun kohdalla ja varmaan joutui ottamaan kärryn irti koukusta ja kääntämään aisan alamäkeen. Voi tietysti olla että oli ylämäessä loppunut polttoain, tai että tie oli aurattu tyhjän päälle. Paluusuuntaan tullessa oli jo täysin pimeää, mutta uskon ettei se JD siellä penkalla montaa minuuttia viihtynyt.Pisti nelivedon ja lukot päälle, pyöräytti keulan alamäkeen ja huristi kohta hakemaan lisää hiekkaa.

Niin siis sekin voi olla että ajanut isoa tietä takavedolla ja unohtanut kytkeä nelivedon päälle pikkutien alkaessa, unohtanut kytkeä käsijarrun pysähdyksissä tai tullut puhelu. Kymmenen metrin matkalla ei vauhtia ehdi keräämään.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus