Taivaan merkit

  • licence27

Uskotko uniin vai sattumaan? Nyt on viime aikona ollut vähän pahoja enneunia. Merkit itärajalla on olleet huonoon suuntaan ja suljetun rajan takaa ei tule tietoa vanhaan malliin.

Jotain pahaa on kuitenkin jo tapahtunut. Olen melko varma ettei ainakaan Suomesta kävellä paperittomana itään ilman rangaistusta ja voi vaikea kävellä vaikka olisikin paperit kunnossa ja vähän paperirahaakin passin ja viisumileimojen ohessa.

Näin ollen parhaassa tapauksessa nyt ne siirtotyöläiset jotka ovat hyvässä uskossa rakentaneet, siivonneet, poimineet marjoja, hoitaneet lapsia, talouksia, vanhuksia ja ylipäätään tehneet niitä hommia mihin ei noususuhdanteessa oma väki riitä tai halua ruveta matalien palkkojen/ huonejen työolojen vuoksi ovat jääneet vaille työtä, asuntoa ja sillat kotomaan suuntaan on poltettu. Niin ikään kun maailmalla soditaan niin aina jotakuta sorretaan tai vainotaan ja vainotaan vaikkei sodittaiskaan.

Pahimmassa tapauksessa tänne työnnetään ne joita ei lähtömaihin voida tai haluta palauttaa ja jotka on jo todettu kelpaamattomiksi vähänkään sivistyneeseen yhteiskuntaan.

Määrät kuitenkin alkavat olla jo epäilyttävän suuria siihen että kyseessä olisivat pelkästään aidot suojelua tarvitsevat kriisimaiden kansalaiset. Toki jos oikein ajattelee niin jokainen mies itärajan toisella puolella kaipaa suojelua vähintään kutsunnoilta ja maan huonoilta johtajilta. Näin monikossa, koska kukaan ei ole vielä saanut rauhaa aikaiseksi ja ehkä 2000-luvun pahinta kriisiä rauhoittumaan.

Tässä on itsekin jo alkanut epäilemään montaakin asiaa. Ei vielä kukaan ole kertonut kuka ja miksi oli masinoinut sen kranaatti-iskun mitä itsekin olin todistamassa, mutta nyt kun maailman menoa katsoo vaihtoehdot kummasti vähenevät.

Kurjuus on lisääntynyt. Inflaatio on laukannut, bensa maksaa poskettomasti, diesel vieläkin liikaa, sähkön hinta poukkoilee vallattomasti ja ainakaan siihen ei voi luottaa että putket ja kaapelit saisivat olla rauhassa jatkossakin.

Revontulet- ristikkäiset revontulet tai revontulet ylipäätään ovat tällä kohtaa hyvin harvinaisia. Istun tässä kuitenkin nyt niiden vuoksi kun revontulet piirsivät yötaivaalle aivan valtavan enkelihahmon sädekehineen. Jotain sellaista mistä on ehkä kerrottu reilut 2020 vuotta sitten. Taivaallinen valoilmiö aivan suoraan päällä ja ellei niukempaa revontulien loistetta olisi ollut taivaalla vähän siellä kaikissa ilmansuunnissa olisin väittänyt tuota ilmiötä vähintään poikkeukselliseksi. Tokihan se kirkkaudellaan ja enkelihahmollaan sädekehineen vaikutuksen, mutta ehkä sitä nähnyt kukaan muu ja itse vain tuijotin taivaalle hämmästyneenä.

Sit vielä näitä viime päivien kauhujuttuja. Ihmettelin kun yhdestä ihmisestä ei kuulunut mitään- no 2 viikkoa sairaalassa ja mitään ei meinaa löytyä.

Poikahamsterit yrittävät paritella keskenään, myrkyllistä koiranruokaa, laumoittain villisikoja ja paikoin katovuosi.
Tokihan hamstereilla voi olla keski-iän kriisi tai muuten vaan paikan hakua arvojärjestyksessä, mutta miksi se sitten olisi vain tiettyyn aikaan kuukaudesta?

Ankeriaan kutu vankeudessa ilman mömmöjä- ehkä lahnojen kudun vuoksi- aistiiko hamsterikin muiden lajien kuukautiskierron vai käykö rottapari yöllä telmimässä terraarion katolla?

Hiiret ainakin tunkevat sisään. Keskeltä oviaukkoa kesken ruokaostosten ovesta sisään nostelun. Niillä on varmaan ollut hyvä kesä ja syksy lisääntyä kun 7 napsua puolessatoista vuorokaudesta. Ruokaa lienee ulkona, mutta lumen suoja on liian vähäinen.

Fobia- no kyllä se fobia syntyy kun kotiin tungetaan väkisin vaikka ulkopuolella on ainakin tilaa ja ruokaa riittävästi. Kunniattomat paskiaiset tuli taas telkkarista. En ollut sen alkua aikaisemmin nähnyt.

Kannattaa muistella historiaa ja mietiskellä vaikkapa Kosovon kriisin alkutaivalta ajalta ennen vuotta 2000. Edelleen tuntuu käsittämättömältä miten niin pienellä alueella on voinut asua niin paljon ihmisiä suhteellisen sovussa ja sitten yht äkkiä aletaankin hyökkäillä naapureiden kimppuun.

Ruotsissa ollaan kriisissä ja se malli hiipii tännekin ja samoista syistä. Ei auta kasvava talous jos ihmiset eivät osaa olla sovussa keskenään.

Silmät täytyy pitää auki ja katsoa menoa muuallakin kuin neljän seinän sisällä. Kuulemma jopa vankilassa saa oppia vieraista kulttuureista.

Työ- jos ihmisellä ei ole työtä, siitä tulee joko rikollinen tai yhteiskunnan elätti. Jos ihmisellä ei ole koulutusta, kielitaitoa tai edes mahdollisuutta poistua kotoaan opiskelemaan kieltä ja kulttuuria on eriytymisen kierre valmis.

Muistan omasta luokkakaveristani kuinka hämmästyttävän nopeasti hän yläasteella oppi puhumaan ja kirjoittamaankin sujuvasti. Oppi kun ei ollut kymmeniä, satoja tai tuhansia joiden kanssa puhua vanhan kotimaansa kieliä ja oli halua oppia. Vieläkin välillä mietin minne maailma on senkin tyrmäävän kaunottaren vienyt ja kenen kanssa mahdollisesti on perheen perustanut.

Kaapista löysin sukulaisten ryhmäkuvan. En ole heistä ketään koskaan tavannut kun tuo USA on jokseenkin kaukana omasta elinpiiristä. Enkä sitten tiedä miten ulkopuoliseksi sitä itsensä tuntisi lakanan valkoisena valtaosin afrikkalaista alkuperää olevien joukossa. Toivottavasti ei tarvitse lähteä sinne pakolaiseksi.

Ydinase oli ainakaan olevinaan hyvä keksintö. Sen pidemmän aikavälin vaikutuksia ei vaan tajuttu tai haluttu tajuta ennen kuin oli liian myöhäistä. Nyt se tajutaan vaan ei haluta tajuta mitä moiset arsenaalit tarkoittavat.

Ei meistäkään varmaan olisi vuosikymmeniin tullut puolustusliiton jäseniä jos maailma olisi ollut rauhallisempi.

Toivottavasti en nähnyt tuhon enkeliä vaan suojelusenkelin joka käy seuraavaksi poistamassa parit pahat johtajat ja tuomassa rauhaa maan päälle.

Israelin naapurit nyt sit kaikkein eniten ihmetyttävät: Eikö kukaan kertonut Israelin asevoimien olevan maan kokoon ja väkimäärään nähden ja muutenkin yhdet maailman parhaista? Eikö kelleen tullut mieleen että ei käännetä toista poskea vaan pisteään puskutraktorit liikkeelle ja piiput kuumiksi? Eikö sikäläinen historia tunne aikaisempia tapahtumia vai onko usko omaan tekemiseen vaan niin kova?

Josta sitten palataan pakolaisjuttuihin: Jos nyt oikein luin niin Gasaa avustettiin tyyliin 300 rekkalastillista vuorokaudessa- vaikka luku olisi 300 rekkalastillista viikossa niin se on aika paljon. Tarkoittaa valtavaa määrää ihmisiä joilla ei ole mahdollisuutta tai edellytyksiä huolehtia itsestään ja läheisistään, tehdä työtä, saada palkkaa, viljellä ja ostaa ruoka. Jostain on kuitenkin riittänyt rahaa ja materiaaleja aseisiin + se kaikki aseiden valmistamiseen käytetty työaika.

En ole käynyt israelissa, mutta vietin kuitenkin kohtuullisesti aikaa yhden kaksoiskansalaisen kanssa työn touhussa. Arvelisin että Israelin menestyksestä suurin osa pohjautuu säännölliseen työhön ja se taas koulutukseen ja ahkeruuteen. Asevoimien menestys taas perustuu pitkään ja perusteelliseen, koulutukseen, kaluston kehittämiseen ja korkeaan puolustusbudjettiin unohtamatta liittolaisia.

Israelissa on kuulemma vaikeaa päästä treffeille, mut jos pääsee niin todennäköisyys että treffit johtaa johonkin on korkea... No kuukaus tästä ja on aatto takana. Rauhaa maahan ja ihmisille hyvää tahtoa.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus