Talotehtaan optimisti

  • licence27

Auringon noustua raahauduin työmaalle. Tosiaan raahauduin kun lähtiessä otin mukaan lähes kaiken oleellisen. Polttoainetta en muistanut kuin vasta pari kilometriä matkaa taitettuani.

Perillä odotti varsin optimistinen mies. Nimi ei tarttunut päähän, ei naamakaan, eikä edes se millä autolla oli paikalle saapunut. Heillä olisi tarkoituksena valaa anturat ensi viikon alussa, huomenna on keskiviikko, eikä aikakaan klo 18 mennessä työmaalla ollut vielä edes valtavaa monihaaraista jalavaa kaadettu. Jos viereiset koivut kaatanut aboristi on oikeassa se saattaa olla rauhoitettu, mutta en usko että sen ympärille taloa tehdään. Ehkä talo mahtuu ja Jalava jää naapurin ongelmaksi.

Mutta siis itsenäisyyspäivä tulossa, lunta tulossa jopa 15 cm riippuen miten ennuste osuu. En yhtään epäile etteikö pohjaa kuorisi ja täyttäisi päivässä kun vaan on mitattu oikein ja korkomerkki kohdallaan. Onnistuu kyllä kun vaan on hyvä kuski ja riittävästi kuljetuskapasiteettiä. On vaan pieniä esteitä tiellä, kuten 4 kaapelia, kaukolämpöputkia, sähköistyksen ja tietoliikennekaapelin tulosuuntaa ei tiedä kukaan. Olen koittanut pistää putkilinjaa maan alle, mutta se on ollut pikkuisen hidasta kun kaatoa ei ole paljon mitään, linjat on pitkät ja lähtösyvyys taisi olla luokkaa 2,7 metriä. Siitä tulee jokunen kuutiometri maata ja kun vielä sadeveden ja viemärin linjoilla on reipas puolisen metriä korkeuseroa täytyy kaivaa ylemmälle putkelle oma tasanne tai sitten täyttää ja tiivistää kauheat kerrokset. Tässä tapauksessa pihän portaallista kaivuuta parempana vaihtoehtona, koska periaatteessa kummankin putken alle tulee sama paksuus sora. Varmasti hitaampi kaivaa, mutta olettettavasti merkittävästi nopeampi täyttää.

Parasta päivässä taisi kuitenkin olla ruokatunti. Ihan vaan siksi kun pistäydyin entisen opinahjoni sapuskoja nauttimassa. Ruoka ei ollut kovin ihmeellisen näköistä, eikä makukaan ollut mitenkään ihmeellinen mutta se oli silti kaikin puolin kunnollista. Erityistunnustus kuorellisista perunoista on paikallaan, vaikka se kuorintaoperaation verran enemmän aikaa veikin. Eilisen päivän ruokapaikkaan verrattuna suolaa ja rasvaa oli huomattavasti vähemmän ja ruoka piti kylläisenä pitkään vaikka annoskoko olikin ihan maltillinen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus