TM tänään tai eilen

  • licence27

Lumiauran nerokas lisälaite... Kaikkea soopaa sitä kirjoitetaankin, mutta onneksi kaiken maailman tietäjiä on liikkeellä idässä ja lännessä.

"Sitä ei muutama vuosi sitten osannut kuvitella kuinka monenlaisia säästöjä syntyi kun aurauksia yksityistettiin."
Kilpauluttaminen= eka talvi + 1500, toinen + 2500, kolmas + 7500 siitäkin huolimatta että lunta oli todella vähän ja harvoin. Tästä talvesta pikkutie tuskin selviää alle 10000 € kustannuksilla siitäkin huolimatta että lunta on tähän mennessä ollut pahillaan 22 cm

"– Aura ei kulu kun sitä ei lasketa aivan katuun saakka."
Aura kuluu silloinkin kun se liukuu jäällä, lulemella tai polanteella. Oikein säädetty lumiaura kulkee paino pääosin jalaksilla. Polanneterät on sitten asia erikseen. Kulumisen nopeus taas riippuu monesta asiasta. Jos lumi/jää on puhdasta niin se ei tietenkään kuluta yhtä paljon kuin hiekalla kyllästetty jää/lumi / paljaaksi ajettu jäinen (hiekkatie)/ tie.

Sitten oleellista on vielä se missä kunnossa se tie on kesäkunnossapidon jäljiltä. Jos se on samanlaista kuravelliä ja pomppuista paskaa kuin täälläkin oli ennen jäätymistä ja tiestä töröttää kiviä ja kaivojen kansia niin parempi odottaa että pääsee tasaista polannetta pitkin.

"– Polttoainetta säästyy kun inhottavaa vastusta on vähemmän."
Mitä vähemmän lunta työnnetään väkisin mukana/polannetta revitään irti sitä vähemmän on vastusta ja polttoainette kuluu vähemmän. Varsinkin nuo etuaurat vaativat toimiakseen nopeutta että aura heittäisi kunnolla.

"– Aurauskaluston renkaat kuluvat vähemmän."

Rengas kuluu varsinkin silloin jos se luistaa. Jos ei ole kuluttavaa kitkaa niin silloin ei kuluminenkaan ole kovin voimakasta

"– Kadun pinta on paremmin suojattuna lumella ja jäällä."

Pitää tasan paikkansa. Esimerkiksi Aulangontielle toivoisi tasaista polannetta niin ei tarvitsisi pelätä rikkovansa vanteita. Niin ikään auratessa aina vaan parempi jos tiesso olisi muutama senttimetri lunta/jäätä niin ei sit ekan suojasään tullessa aura haukkaa monen senttimetrin siivua tielle kesällä kylvetystä sorasta, murskeesta, hiekasta, sepelistä ja renkaista irroneesta savesta.

"Toivottavasti kuitenkin näillä urakoitsijoilla pelaa edes laskutus että kelpaa huristella."

Joillain pelaa ja toisilla ei. Ei se huristeleminen mitään herkkua ole ja aika harva kotimainen firma lumityöillä pystyssä pysyy tai rikastuu.

Kyllä lumiauroihin Suomessakin saa vaikka mitä lisälaitteita ja sen lisäksi on täälläkin käytetään lumilinkojakin. Se on sit eri juttu kuka lumiauraa ohjaa ja viitsiikö käännellä auraa/perälevyä/lisäläppää keskn ajon.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus