V:n Vormulaviihdettä

  • licence27

Arvelin että tänään ehtisi katsomaan kuinka Räikkösen tuuraaja pärjää. Ehdin juuri töistä parhaaseen katseluaikaan ja mitä helvettiä. Kisajärjestäjät eivät osaa laskea edes yhteen ilman apua. Sumun vielä ymmärtää, mutta vähän heikommin sitä ettei pelastushelikopterin puuttumista noteerattu. Ilmeisesti sille ensimmäiselle helikopterille tapahtui jotain tai sitten se vaan oli unohtunut vieläkin sumuisemmalle lähtöpaikalle.

Toista harjoitusta lopusta hetken katseltuani naureskelin kippurassa kun saakelin tumpelot onnistuivat jäämään jumiin hiekalle nelivetoisella Manitou kurottajalla Marussian auto nostoliinassa roikkuen. En ole koskaan kurottajalla ajanut, mutta sen verran koneilla kuitenkin että taakka tarvis ottaa vähän lähemmäs ja jos nostokoneen pyörät painuvat niin nostetaan sitten kone sieltä asfaltin puolelta eikä pulverihiekalta. Ainakin näytti että siinä vaiheessa kun kurottajalla piti lähteä peruuttamaan olivat sen etupyörän montuissa ja tietysti kun kokolailla kaikki paino on niillä montussa olevilla pyörillä se ottaa noustakseen valtavasti voimaa.

Todennäköisesti siinä koneessa olisi ollut myös hitaampi vaihde, ehkä myös lukot tasauspyörästöille jne, mutta niitä ei olisi tarvinnut edes ajatella jos olisi ottanut koneen kantoon radan puolelta, auto poikittain ja lyhemmällä puomilla. Kyllä helvetti ainakin Suomessa kurottajakuskin vievät koneensa märässsä savessakin tuota sujuvammin.

Varmaan jo kolme kierrosta sitä tumpulointia katsellut kuski kysyi radioteitse tyyliin "Kuinka kauan yhden auton siirtäminen oikein kestää". Monacossa tuossa ajassa olisi jo turva-auto kiertänyt varmaan sen kolme kierrosta ja noin hyvästä paikasta nostamaan päässyt kurottajapartio juonut kahvit, pyytänyt nimmarit ja käynyt vielä tankkaamassa sen kurottajan onnistuneen nosto-operaation jälkeen. Hyvää turvahiekkaa kun sillä saa kurottajankin hidastumaan. Monacossahan ei taida koko maassa olla noin suurta aukeaa paikkaa- no ehkä jossain urheilukentällä tai rannalla laskuveden aikaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus