Hostel-elokuva

  • suojelusprkl

Erehdyin eilen katsomaan Hostellin. Se ei tullut yllätyksenä, että mun teki pahaa katsoa kyseinen elokuva, mutta se yllätti että meinasin oikeasti oksentaa tuon pätkän aikana. Olin jotenkin liian eläytynyt kyseiseen kohtaukseen, että tuli aivan helvetillinen ahdistus ja oksetus siitä näystä vaikka en pystynyt katsomaankaan sitä(kään) kohtaa elokuvasta kääntämättä katsetta pois ja ottamatta sormia pois korvista.

Ei pysty ymmärtämään, miten kukaan kykenee kirjoittamaan noin sairaan käsikirjoituksen edes. Hyi helvetti.

Tulee sellainen olo, että eikö ihmisille riitä enää mikään kamaluus ja kilpaillaan siitä, kuka saa tehtyä sairaimman elokuvan hinnalla millä hyvänsä.
Kohta tuollaisia "elämysmatkoja" aletaan (jos ei jo ole alettu) järjestelemään tylsistyneille miljonääreille, jotka haluavat kokea jotain ennenkokematonta. Toisaalta, kyllähän jo gladiaattorit aikoinaan harrastivat tuon kaltaista toimintaa viihdyttääkseen kansaa, aikana jolloin ei ollut televisioita. Mutta se nyt oli sentään vähän reilumpaa touhua ja tosiaan vähän eri meininkiäkin.

Onneksi ei ole pakko saastuttaa omaa mieltään tuollaisella pahuudella ja saastalla, harmi vain että monet hyvin nuoret ihmiset katselevat tuollaisia elokuvia naureskellen - eihän sitä pysty sanomaan, miten tuollainen vaikuttaa ihmismieleen. Mä olen varmasti poikkeustapaus, kun reagoin elokuvien väkivaltaan todella TODELLA voimakkaasti, mutta ihmettelen suuresti jos tuollaisen pahuuden ihannointi ei vaikuttaisi ihmisen mieleen mitenkään, varsinkin jos kyseessä on lapsi. Jos mä olisin katsellut tuollaisia elokuvia lapsena, olisin varmasti ihan valmis hullujen huoneelle. Sen verran voimakkaita tunteita tuo pätkä herätti musta jo tällein 27-vuotiaanakin.
Vaikka se onkin vain elokuva, niin se minkä takia mun tekee pahaa tuollaiset asiat, johtuu siitä että tuonkaltaisia asioita tapahtuu aivan varmasti maailmalla oikeastikin. Ja sen takia tuntuu niin pahalta katsoa, että tuollaisesta revitään iloa irti elokuvan muodossa.

Pitääkin mennä takaisin tuonne ämpäriin herkistelemään ja piiloutumaan tuollaisilta kauhuelokuvilta, pukea kukkahattu päähän, pistää sormet korviin ja rallattaa LAALAALAATA. Ehkä mä olen kuitenkin tällainen herkkis, kuin sellainen jota ei kohauta yhtään tuollaiset elokuvat.

4 kommenttia

seireeni_

8.7.2008 10:34

Hyi, se pätkä oli kyllä yökkö.. Elokuvanautinnosta ei puhettakaan. Jäi kalvamaan vielä pitkäksi aikaa katsomisen jälkeenkin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

8.7.2008 10:37

Huoh. Onneksi en ole ainoa. En muista, että olisi vähään aikaan tullut koettua tuollaista ahdistusta elokuvan takia. Kauhuelokuvat on ihan jees, niin pitkään kun niissä ei mennä överiksi. Tietynlainen painostuksen tunne elokuvassa on hyvä juttu, mutta liika on aina liikaa.

Mun käsitääkseni joskus muinain oli sellainen kirjoittamaton sääntö elokuva-alalla, että lapsia ja eläimiä ei satuteta - tuosta säännöstä ei ole piitattu enää vuosikausiin. Mun mielestä pitäisi olla jonkinlaiset rajat mitä elokuviin saa pistää.

Koskahan se insesti-isän muistelmat tulee elokuviin asti...kun eikös se ole jotain moista suunnittelemassa, että lyö rahoiksi omilla teoillaan .

En tiedä kumpi on suurempi idiootti, se joka tekee noita kauheuksia vai se joka haluaa maksaa tuollaiselle läpimädälle ihmiselle siitä, että se jakaa tietoa siitä mitä kaikkea on tehnyt lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Mulle riittää aivan tarpeeksi jo tieto siitä, että tuollainen asia on tapahtunut jollekin, en varmasti pystyisi katsomaan elokuvaa koska tiedän, että ne asiat on oikeasti tapahtunut jollekin ihmiselle - on sairasta rahastaa toisten kärsimyksillä.

Ja ylipäätään ajatus siitä, että pitää luomalla luoda kauheampia ja kauheampia tarinoita ja elokuvia, tuntuu jotenkin surulliselta. Ihan kuin maailmassa ei olisi jo muutenkin tarpeeksi pahuutta, että sitä pitää vielä tekemällä tehdä lisää elokuvien muodossa.

Hitto että on oikeesti kukkahattutäti fiilis x)
Toki muut saa katsella noita elokuvia, mutta mä haluan ainakin vältellä tuollaisten vapaaehtoista katsomista. Mun herkkään mieleen tuollaiset ainakin tekee kolhuja, muiden mielien puolesta en voi puhua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

9.7.2008 08:40

No joku hostel kuitennii. Eiköhän se ykkönenkin ole yhtä kauhea kuin kakkonen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:58

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus