Pihan ihanat pennut

  • suojelusprkl

Ihmettelin perjantaina, kun kuulin ihme kopsahduksen mun parvekkeelta ja sitä kun kissa tuli sieltä pois. Kuulin myös, että joku lähti juoksemaan hirveetä kyytiä pihalla piiloon. Kävin kurkkaamassa mitä mun partsille heitettiin tai heitettiinkö sinne ylipäätään mitään. En kuitenkaan nähnyt tuolloin siellä mitään outoa.

Eilen iltapäivästä aloin siivoskelee parveketta ja löysin sieltä omenan raakileen. Pihalla on omenapuita joista on tippunut maahan pieniä, raakoja omenoita.

Huomasin pihalla pentuja, jotka heitteli toisiaan omenoilla ja kirosin messengerissä sitä, että joku idiootti on yrittänyt heittää mun kissaa omenalla perjantaina. Siinä hetken aikaa kerätessäni kiukkua menin parvekkeelle ja huusin näille pihalla rääkyville ja toisiaan omenoita heitteleville idiooteille, että ovatko he kenties heitelleet mun kissaa raaoilla omenoilla kun parvekkeelta löyty omena. Eivätpä asiaa ainakaan myöntäneet, mutta ilmoitin suhteellisen ystävällisesti, että mun parvekkeelle ei tartte heittää yhtään omenaa, etten tykkää siitä jos mun kissaan osuu omenan raato. Lapset eivät jääneet edes kuuntelemaan asiaa loppuun, joten luultavasti he olivat juuri näitä tapauksia, jotka olivat syyllistyneet tuohon, tai tuli ainakin sellainen olo.
Pystyin hillitsemään itseni sen verran, etten alkanut pelottelemaan pentuja liikaa sormien katkomisilla..

Odotan innolla, kuinka pahasti mulla kilahtaa siinä vaiheessa, jos joku osuu mun parvekkeen kaiteella päivää paistattelevaan kissaan ja se tippuu alas ja loukkaa itsensä. Siinä vaiheessa voi olla, ettei se omenoita heittelevä tapaus heittele tänä kesänä yhtään mitään enää.

En pysty ymmärtämään tuollaista käytöstä, en mitenkään päin. Mulle on opetettu pienestä pitäen, että jokaista eläintä pitää kunnioittaa. Joko noille pennuille ei ole opetettu eläinten kunnioitusta tai sitten ne ovat muuten vain ääliöitä. Tuollaisia tapauksia pitäisi vedellä viikko pitkin poskia, niin oppisivat käyttäytymään - ehkä.

Toivon heidän raajojensa tähden, etteivät tule koskaan enää heittää mun parvekkeelle yhtään mitään.

3 kommenttia

suojelusprkl

7.7.2008 10:32

Mulla on kokemusta siitä, että kissa on tippunut sylistä ja sillä on mennyt lonkka sijoiltaan ja se on pitänyt lopettaa. Jos kissa tippuu parvekkeelta, noin 3metrin korkeudelta, sille voi käydä samoin. Ei kissat aina tipu kunnolla jaloilleen, joskus voi käydä haavereita jo siitä, että tippuu sylistä.

Mun mielestä on vitun typerää heitellä kissoja tai muitakaan eläimiä millään, ihan sama millä.

Kokeile mennä seisomaan parvekkeen kaiteelle niin mä heitän sua johonkin silmään tai johonkin omenalla, jos sun tasapaino horjahtaa ja tiput maahan, niin kerro sitten kuoleeko siihen;)

Katsos kun pienikin hipaisu voi sattua ja saada aikaan tasapainon horjahtamisen. Tai joku omena silmässä voi saada aikaan näön menetyksen, sen takia en ymmärrä miksi pitää harrastaa tuollaista viattomia eläimiä kohtaan. Heitelkööt toisiaan omenoilla, jos siltä tuntuu, tartte eläimiä pommitella. Ne on kuitenkin puolustuskyvyttömiä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

7.7.2008 11:05

No kerro sitten mikä tarkoitus on tähdätä kissaa ja heittää sitä omenalla? Mä en meinaan keksi mitään hyvää syytä tehdä noin, muuta kuin sen että osuisin siihen ja saisin sen älähtämään. En mä ajatellutkaan, että ne on sitä tappamassa, mutta kun nuo on niin idiootteja, etteivät tiedä mitä seuraamuksia teoilla voi olla.

Jos joku tietentahtoen satuttaa jotain eläintä mun nähden, niin aivan varmasti vetelisin pitkin korvia tai huutaisin ainakin naama punaisena rumaa kieltä käyttäen tuollaisille tapauksille. Paitsi jos loukattu eläin on mun oma lemmikkieläin. Sitten rupee läski tummumaan.

Kyllä mä tiedän, että kissa voi selviytyä korkeammistakin pudotuksista, mutta en halua testaa yli 10v vanhan kissan lonkkien kuntoa tuollaisella tempauksella. Mulle riittää se, että mun perheestä on jouduttu lopettamaan yksi kissa lonkan sijoilta menemisen takia.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:58

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus