Koulukiusaamisen vaikutus

  • suojelusprkl

Viimeisen vuoden sisällä tapahtuneiden koulusurmiin yms liittyneiden asioiden takia, ja toki ennen sitäki, olen usein pohtinut mikä saa toisen ihmisen kiusaamaan toista. Oli tämä sitten koulussa, kaveripiirissä, työyhteisössä tai tuntemattomien toimesta tapahtuvaa.

Enkä oikein osaa enkä halua ottaa tuohon toisenlaista näkökantaa, kuin se josta itselläni on kokemusta.

Asuin koko nuoruuteni pienessä kyläpahaisessa Vantaalla. Ystävystyin nopeasti yhden itseäni vuoden vanhemman tytön ja itseni ikäisen pojan kanssa. Sitä en muista, tai edes tiedä, olivatko nämä uudet tuttavuuteni olleet jossain vaiheessa yhdessä. Luultavasti eivät, koska en muista kauheasti leikkikeeni heidän kanssa yhdessä, lähinnä vain A:n kanssa tuli leikittyä tyttöjuttuja ja T:n kanssa poikajuttuja.

Mulle on jäänyt sellainen inhottava tunne muistiin lapsuudesta, pelko siitä että kaverini suuttuu, kun leikin toisen kanssa. Tämä A kun ei oikein tykännyt siitä, että leikin muiden kanssa, tai sellaisen kuvan hänestä sain. Meidän leikkimme keskittyivät aina lähinnä hänen paremmuuden pönkittämiseen, koska olin aina leikeissämme se huono-osaisempi se jolla meni huonosti. Näin aikuisena asiaa mietittynä uskoisin meidän leikkien heijastaneen A:n pahaa oloa, hänen lapsuutensa kun ei ollut kaikista helpoimmasta päästä alkoholisti isän raivonpuuskien keskellä, koska A oli se joka määräsi leikkiemme juonet. Ja leikkiemme avulla hän ehkä tunsi olonsa hiukan paremmaksi. Hän ei vain tiennyt koskaan sitä, ettei mun oma elämä ollut juurikaan sen parempi kuin hänen.

Vuoden menivät ja aloitimme koulun, muistaakseni siinä vaiheessa meidän kaverisuhde muuttui, kun A meni viidennelle ja itse neljännelle. En enää muista tuota tarkalleen, eipä tuo varmaan ihme olekaan. Meillä kun vaihtui ala-asteella luokanopettaja aina viidennelle mentäessä, eli oli sama opettaja neljä vuotta koulun aloituksesta.

Jostain syystä minun ja A:n välit muuttuivat täysin, entisestä parhaasta tyttöystävästä tuli yksipuolista vihaa minuun kohdistava, manipuloiva ihmishirviö. Milloin hän uhkaili mulle sitä, että tulee hajottamaan kotini ikkunat ja milloin mitä.
A ystävystyi S:n kanssa, joka oli samalla luokalla kuin hän. A alkoi ilmeisesti pompottamaan S:ää siinä mielessä, että tunsi mua kohtaan jotain vihaa jolle en ole muuta syytä keksinyt kuin kateuden.
Eräällä välitunnilla S alkoi kuristamaan mua mun omalla kaulahuivilla ja onneksi luokkakaverini N tuli väliin ja tilanne raukesi. Hyvin pian tämän jälkeen A tuli ilmoittamaan mulle välitunnilla, että S tulee hakkaa mut kotimatkalla. Tämän johdosta jouduin kävelemään kilometrien kiertoreitin kautta kotia, keskellä talvea hyvin paksussa lumihangessa. Kiusaaminen A:n toimesta loppui siihen, kun hän siirtyi vuotta ennen minua yläasteelle.

Jostain syystä tosi monille oli hirveän kova pala se, että me oltiin T:n kanssa kuin paita ja peppu ja meidän luokkakaveritkin alkoivat kiusaamaan meitä. Sillä lopputuloksella, että T:n oli vaihdettava koulua tämän takia.
Koska tästä on jo vuosia aikaa, en enää muista vuosia tai yksityiskohtia. Myös pikkuserkkuni tykkäsi aiheuttaa mulle paskaa koulussa, hän oli minua neljä vuotta vanhempi ja muistan joutuneeni kerran lukituksi vessaan ja kerran toiseen laatikkoon. Ahtaanpaikankammoisena tuollaiset tilanteet olivat enemmän kuin ahdistavia.

Ystävystyin muutaman luokallani olleen tapauksen kanssa ja he yllyttivät mut sellaiseen tempaukseen, josta sain elämäni ensimmäisen ja viimeisen jälki-istunnon, tämän johdosta yhden kaverini äiti (kaverini oli itse ollut mukana tässä tempauksessa, mutta en häntä enkä muitakaan kavereita ilmiantanut tästä asiasta, kuten mut tehtiin - vaikka en ollut oikeastaan osallisena tähän asiaa kuin kavereideni takia)ilmoitti että olen selkeästi huonoa seuraa.

Omalla kohdallani kiusaamisen kohteeksi joutuminen on johtunut puhtaasti kateudesta ja siitä, että on ollut helppo kohde. Sellainen kiltti, hymyilevä ja hiljainen. Sillä lopputuloksella, etten enää osannut rakentaa syvempiä kaverisuhteita, koska en osannut enää luottaa kaverikseni haluaviin tahoihin. Miksi olisin luottanutkaan, tuollaisien kokemuksien myötä? Yritin kyllä, mutta en saanut luotua kuin pintapuolisia kavereisuhteita.

Käännöskohta elämässäni oli ehdottomasti se, että peruskoulu päättyi ja pääsin uusiin kuvioihin. Ystävystyin hyvin nopeasti ammattikoulun luokallani olleen M:n kanssa ja meistä tuli ihan hyvät ystävät, mutta ei kuitenkaan kovin läheisiä johtuen omasta kuorestani, joka oli tuolloin vielä todella paksu. Meidän kaverisuhde kärsi hieman siitä, että otimme "hikkeryhmäämme" luokallemme myöhemmin tulleen S:n jonka kanssa M ystävystyi siten, miten mun kanssa ei pystynyt - heistä tuli läheiset. Tämä läheisyys ei kuitenkaan varjostanut meidän ystävyyssuhdetta koulun aikana, koulun jälkeen hiljalleen aloimme erkaantumaan enkä ole näistä kahdesta kuullut juurikaan mitään sen jälkeen kun he menivät naimisiin ja saivat lapset.
Asia ei itseäni häiritse, koska miksi jäisin roikkumaan ihmisiin jotka eivät halua pitää yhteyttä ja joilla on elämäntilanteet niin täysin erilaiset kuin mulla?
Koulun jälkeen hakeuduin töihin täysin eri alalle, kuin johon valmistuin. Parisuhteita oli ja meni ja tutustuin hallilla pojuun, jonka kanssa seurustelin kolme ja puoli vuotta. Sulkeutuneisuuteni oli alkanut jo hieman kaikkoamaan, mutta se varjosti meidän suhdetta kuitenkin siinä muodossa, etten halunnut lähteä tämän pojun kanssa minnekään sen kavereiden tai sukulaisten järkkäämiin kemuihin. En vain kokenut oloani tarpeeksi luontevaksi sellaisessa porukassa, josta en tunne ketään. Tämä asia koitui lopulta yhden toisen ongelman tähdittämänä suhteemme turmioksi.
Ja lopulta päädyin tänne, Cityyn.
Vasta täällä (ja harrastuksieni lomassa) olen oppinut luomaan hieman lähempiä kaverisuhteita. Mulla meni siis yli 20 vuotta että aloin luottamaan ihmisiin siinä mielessä, että opin päästämään heitä lähelleni. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. Halikammoni kun on ollut naurunaihe jo useamman vuoden kavereideni keskuudessa ja vasta viimeisen vuoden aikana olen oppinut ottamaan vastaan haleja ilman järjetöntä ahdistuksen tunnetta.

Kun nyt tämän viimeisimmän koulusurman myötä tuli luettua lehtijuttuja ja luin tuosta Saaresta ja siitä, että hänen kiusaaminen jatkui peruskoulun jälkeenkin vielä, aloin pohtimaan sitä että mitenköhän itselleni olisi käynyt jos olisin joutunut kestämään koulukiusaamista vielä peruskoulun jälkeen.
Kun mietin peruskouluaikaa ja sitä, että olin aika helvetin masentunut ja mielessä liikkui itsetuhoiset ajatukset, niin en yhtään ihmettele jos jollain oikeasti napsahtaa korvien välissä ja alkaa vihaa ihmiskuntaa ja itseään kiusaavia ihmisiä sillä lopputuloksella, että lähtee ampumaan muita tai vie mukanaan pommin kauppakeskukseen kuten Myyrmannin tapaus teki.
Vaikkakin uskon, ettei kenestä tahansa olisikaan tuollaiseen tekoon, niin silti pystyn jollain kierolla tavalla ymmärtämään tämän ihmisen tuskan. Itse olisin kuitenkin päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun, jos olisin joskus päästänyt itseni päiviltä, eikä siihen olisi liittynyt muiden ihmisten kuolemaa.
Äsken luin lisää Saaren nuoruudesta ja hänestä oli valokuvia tuolla myös ja kun katsoin häntä, niin hän näytti jotenkin niin kiltiltä ja puhtaalta. Melko tyypilliseltä "tuota on kiva kiusaa, se näyttää tarpeeksi kiltiltä" -tapaukselta siis.

Sellaisten ihmisten on vähän typerä lähteä analysoimaan tuollaista ihmistä, joilla ei ole omakohtaisia kokemuksia kiusaamisesta. Enkä kyllä itsekkään siihen sen syvällisemmin ole ajatellut perehtyä, muuta kuin tällä merkinnällä.

Ymmärrän täysin, jos ihmisen päänuppi ei kestä loputtomiin sitä paskaa mitä useat koulukiusatut joutuvat kestämään ja kun tuohon lisää vielä mahdollisesti epätasapainoisen perhe-elämän ja muut vastoinkäymiset alkaa ymmärtämisen yhtälö täyttyä. En itsekään olisi kestänyt jos en olisi päässyt eroon paskaa oloa tuottavista tahoista. Tai jos olisin joutunut vaihtamaan koulua jatkuvasti, tai jos perhe-elämä ei olisi ollut lähempänä tasapainoista kuin täydellistä kaaosta. Tai jos luonteeni olisi ollut erilaisempi kuin mitä se on. Ehkä asenteeni nauraa kiusaajille päin naamaan heidän kiusaamisyrityksille, ei ollut se kaikista paras, mutta sen myötä olen oppinut nauraa itselleni ehkä enemmän kuin mitä pitäisi. En koe tuota asiaa kuitenkaan negatiivisena piirteenä enää näin vanhana. Nykyään kun voin sanoa jo, että tunnen oloni paremmaksi ja vahvemmaksi kuin ikinä. Vastoinkäymisistä pitää osata ottaa hyötykin irti.

Jos ihminen ei saa kunnolla juuriaan maahan kiinni ja joutuu ryöpytyksen kohteeksi, niin haluaisin todellakin nähdä sen ihmisen joka pystyy tuollaisesta tilanteesta selviytymään ilman traumoja. Se, että joku päättyy tuonkaltaiseen väkivaltaiseen ratkaisuun, saattaa jo vaatia jotain fysiologisia muutoksia aivoissa, jotka on tapahtunut luultavasti jo ennen syntymää tai hyvin pian syntymän jälkeen.

Matti Saari, mä luulen tietäväni miltä susta on tuntunut nämä vuodet, mutta mä en ymmärrä miksi sä kohdistit vihasi muihin tuolla tavalla, aiheuttaen surua niin monille (viattomille) ihmisille. Kaikki ihmiset eivät ole pohjimmiltaan pahoja, joukossa on aina muutamia helmiä jotka hyväksyvät toiset sellaisina kuin he ovat. Jos vain olisit jaksanut yrittää vielä muutaman vuoden, olisit ehkä nähnyt maailman eri kantilta ja ehkä oppinut elämään ilman katkeruutta ja vihaa. Nyt aiheutit vain monen ihmisen turhan kuoleman. Toivottavasti tempauksestasi koituu jotain hyvääkin, toivon että viimeistään nyt yhteiskunta alkaa miettimään miten nuoren ihmisen tuska voi pahimmillaan purkautua.

Toivottavasti sulla on nyt parempi olla siellä jossain.

Kirjoitettaessa soi http://www.youtube.com/watch?v=1rHJCyQVNfk

10 kommenttia

suojelusprkl

26.9.2008 10:21

Olisin kirjoittanut tuohon lisääkin, mutta 10 000merkin tila tuli täyteen.

Opettajilla ei ole nykyään sen vertaakaan valtaa, mitä heillä oli mun "nuoruudessani". Nykyaikana vanhemmat on heti tulossa riehumaan, jos heidän Minttua tai Villeä yritetään ojentaa koulussa tavoille.

Jumalauta, kun tiedän tapauksen, joka KUSEE koulun pattereille huvikseen ja tästä kun ollaan äitille sanottu, niin hyvä ettei opettaja ole saanut turpaan kun on juljennut sanoa tuollaisesta asiasta.

Pennuilla ei ole minkäänlaisia sääntöjä tai roolikuvia aikuisista ihmisistä, joten he ottavat roolikuvansa muista ja lopputulos on itsensä tappavat koulusurmaajat. En yhtään ihmettele, jos nyt tuhannet koulukiusaamista kärsivät ihannoivat noita koulusurmaajia, koska he luulevat että tuo on ainoa ratkaisu ulos siitä tuskasta ja koska heillä ei ole parempiakaan roolimalleja.

Pahoin pelkään, että nämä koulusurmat eivät tule vähentymään, varsinkin kun Suomessa on muutenkin kansantautina masennus ja nuoriso voi henkisesti hyvin pahoin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

26.9.2008 11:28

Heh. Kiitoksia. Olen itseasiassa tätä samaista asiaa monesti pohtinut ja heräsin tänään aamulla ennen kuin kello kerkesi herättämään edes ja sain hirveän kirjoitusvimman päälle. Meinasin myöhästyä töistä, kun tätä aloin kirjoittamaan sormet sauhuten.

En usko, että liika kurikaan on oikea ratkaisu kasvatuksessa, jonkunlainen kultainen keskitie olisi paras ratkaisu.

Voi jos tuollaiseen nuorten pahoinvointiongelmaan löytyisi ihan oikeasti joskus ratkaisu. Masennus on niin kamala sairaus, jota en haluaisi toisen ihmisen läpikäyvän.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Laihapoika

26.9.2008 16:11

Sanoit tuolla, että muutaman vuoden kuluttua Saari olisi ehkä oppinut elämään ilman vihaa ja katkeruutta.

En usko, että viha ja katkeruus olisivat mihinkään hävinneet. Niin olisi voinut käydä, että Saaren elämään olisi tullut muuta sisältöä kuin vihan ja katkeruuden lietsominen. Siellä se lapsuudessa kylvetty viha ja katkeruus olisi kuitenkin kytenyt pinnan alla elinikäisenä kirouksena.

Kuulun kanssa niihin ihmisiin, jotka pystyvät samaistumaan noihin kavereihin. Siinä miten asiaa käsitellään julkisuudessa koen vihaa siitä, että ihmiset eivät näe ympärilleen ja kuvittelevat poliisivaltion olevan ratkaisu. Koen mielihyvää siitä, että nuo kaverit osoittavat minkälaisia hirviöitä nykyinen rakenteelliselle valheelle perustuva politiikka luo. Koen mielipahaa kaikkien viattomien uhrien vuoksi. Mielipahasta tekee henkilökohtaisempaa se, että vaimo opettaa juuri tuota ikäluokkaa ja voi jonakin päivänä katsella piippuun.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

26.9.2008 16:35

Kuten kirjoitin, niin pystyn asennoitumaan tähän asiaan vain oman kokemukseni perusteella. Mulla itselläni tuo viha ja katkeruus ilkeitä koulukavereita kohtaan on kadonnut, enkä enää tunne heitä kohtaan katkeruutta - toki tuo aiheutti itselleni vuosikausia sosiaalisten tilanteiden tietynlaista kammoa ja luottamuspulaa, mutta se on helpottanut lähes täysin uusien ihmissuhteiden ansiosta - olen kokenut tuon jälkeen asioita, jotka ovat horjuttaneet mun luottamusta ihmisiin ja uskon pääseväni näistäkin asioista yli. Ilman näitä uusia luottamuspulakokemuksia, uskoisin olevani täysin "normaali" tuon asian suhteen.
Mulla kun tuo olo helpotti heti, kun oma peruskoulu päättyi ja pääsin eroon näistä idiooteista. Ehkä Saari olisi päässyt omasta tuskasta eroon koulun päätyttyä, tämä on siis täysin spekulointia siltä pohjalta miten oma elämä lopulta meni, eikä tässä ole otettu huomioon niitä mahdollisia aivomuutoksia tuon ihmisen korvien välistä.
Mä opin näkemään maailman eri kantilta heti tuon paskan jälkeen ja olisi lohduttavaa ajatella, etten ole ainoa koulukiusaamisesta kärsinyt tapaus, joka on päässyt noiden vaikeiden asioiden yli.

Sitä en tiedä miten tätä ihmistä on kiusattu, mutta voisin kuvitella että tämä on ollut hyvin ilkeätä ja muutenkin hänen elämänsä on ollut vaikeeta. Olemme toki tuon tapauksen kanssa täysin erilaisissa lähtöpisteissä, enkä tosiaan tietä mitä kaikkea hän on joutunut läpikäymään, ja ihmismieli on arvaamaton. Mutta haluain silti uskoa siihen, että koulukiusaamisen uhritkin voivat elää normaalia elämää, kun he ensin pääsevät yli niistä vaikeista asioista.
Pitää vain oppia oma tapa jolla käsitellä sitä tuskaa.

En todellakaan haluaisi olla opettajana näinä aikoina.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

26.9.2008 16:46

Lähinnä tunnen sääliä tällaisia kiusaajia kohtaan ja luulen ymmärtäväni heidän syyt mun/muiden kiusaamiselle, koska heillä on ollut paha olla, niin ovat halunneet purkaa johonkin toiseen ihmiseen tätä tuskaa ja mikäs olisi sen helpompi kohde kuin toinen lapsi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

26.9.2008 19:32

No siis itse naureskelin lähinnä näille läpille, joita mulle heiteltiin ja annoin kyllä nyrkistäkin, jos joku alkoi liikaa vittuilemaan - en enää muista oliko tuossa vaiheessa vastapuoli tehnyt jotain fyysistä mua kohtaan, vai oliko kyseessä pelkkä sanainen naljailu, joka kävi mun hermoille. Mutta kyllä ne ilkeydet siltikin satutti ja aiheuttivat tietynlaisia komplekseja, lintsaamista ja syömishäiriöitä mulle.

Miehellä tuollainen on eri juttu, kait. Sain aikuisiällä kuulla, että ainakin yksi näistä kiusaajista oli ihastunut muhun ja tuolla tavoin sitten esitti ihastumisensa. Yksi näistä kiusaajista ei edes muistanut, että on tehnyt mun peruskoulusta yhtä helvettiä - hänelle sanoin tuossa kymmenisen vuotta sitten suorat sanat, kun hän erehtyi tulee bussissa juttelemaan mun kanssa. Jos on luonnostaan mulkku, niin en yhtään ihmettele jos ei tuollaisia ilkeitä sanoja muista vuosien kuluttua siitä, kun niitä on kehittyvälle nuorelle laukonut päin näköä.

Nykyään en kyllä kauheasti jaksa kuunnella leuanlonksuttajia, varsinkaan jos se lonksuttaminen kohdistuu muihin ihmisiin. Esimerkkinä: http://www.city.fi/keskustelut/view.php?id=25635&reply_msg_id=309893&offset=2

Olen myös muutamia kertoja puuttunut lasten haukkumisiin, jos olen kuullut että jotku pennut on kiusannut jotain toista niin olen mennyt siihen väliin ja sanonut jotain niille kiusaajille.

Ja tulen aivan varmasti puuttumaan siihen, jos omia (mahdollisesti joskus tulevaisuudessa siunaantuvia) lapsia kiusattaisiin. Tuollainen asia pitäisi saada karsittua ja lopetettua hyvin nopeasti, jos siihen viittaavaa toimintaa ilmenee lasten/nuorten keskuudessa, koska se aiheuttaa syrjäytymistä ja muita ongelmia, jotka heijastuvat niin moniin asioihin nuorten varttuessa.

Olen itse päässyt noista patoumista eroon, kun olen alkanut analysoimaan noita tilanteita kirjoittamalla. Jostain syystä suullisesti en ole noita asioita alkuun osannut kuvailla, mutta myöhemmin kyllä kun olin ensin saanut ajatukseni kirjoitettua ylös. Jokaisen pitää löytää se oma tapa päästä asioiden yli ja sen takia uskoisin, ettei koulukiusattu ihminen ole täysin menetty tapaus. Se vaatii vaan työtä, että niitä asioita oppii ja kykenee käsittelemään.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

26.9.2008 19:43

Tämä mun lapsuudenaikainen paras kaveri T on vieläkin tosi ujo ja aran oloinen, ainakin silloin on ollut kun ollaan hänen kanssa nähty, enkä tiedä johtuuko se tuosta koulukiusaamisesta vai olisiko hän tuollainen ilman kiusaamistakin.

Kiinnostaisi tietää mitä yhdelle toiselle meidän luokkalaiselle pojalle on elämä tuonnut eteen, koska hän vaikutti tosi yksinäiseltä tuolloin peruskoulussa ja mä säälin häntä jo tuolloin ja aina välillä aikuisena on tullut mieleen, että mitähän sille pojulle kuuluu.

Niin ja tuo mun entinen paras tyttökaveri on pyytänyt myöhemmällä iällä ihan kasvotusten multa anteeksi kauheeta käytöstään, kun törmättiin kerran sattumalta kaupassa ja vaihdettiin numerot ja hän tuli mun luokse istumaan iltaa myöhemmin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

26.9.2008 19:55

Ei tuo poju ole facebookissa:( Olen yrittänyt etsiä sitä sieltä aiemminkin jo. Mä vähän pelkään pahinta, se vaikutti jotenkin niin rassukalta... En olisi yllättänyt, jos hän olisi päättänyt päivänsä koulun jälkeen.

Kirjoittaminen on osoittanut mulle ihan lempipuuhaksi Cityn myötä. Mulla kun on tapana usein lähteä ajatusharhailemaan ja unohdan mitä olin sanomassa, tosin kirjoittaessakin käy usein niin:)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suojelusprkl

26.9.2008 20:24

Olen lahopää muutenkin, ajatus virtaa useasti nopeampaa kuin aivot kerkeää tajuamaan:)
Olen myös välillä liian ajattelevainen, lähinnä siinä mielessä että tulee pohdittua jotain entistä luokkakaveria jonka kanssa ei vissiin koskaan vaihtanut sanaakaan.. Ehkä oma yliempaattisuus on perintöä tuosta koulukiusaamisesta, mutta mielummin tällainen kuin joku täysin mulkku nilkki.

Pistä vaan kamuripyyntöä. Tää hilpasee kanssa kohta nugguileen. Kunhan ensin katson hetken Simpsoneita, josko sieltä tulisi joku sellainen jakso jota en ole vielä nähnyt.

Sulla on muuten hyvä biisi sun MS-sivulla:) En ole tuohon aiemmin törmännytkään, mut diggailen tuollaisesta "pilipali"musiikista hevimusiikin tasapainoittajana.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus